Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavne pise, jak bysme vse vedely. Viz afera s vanocnimi darky. Darky pro ni nebo od ni? ![]()
A víš ty, co chceš? Když se chce podívat, nesmí, aby dítě nenakazila. Ok. Když to respektuje a nenaléhá, je to mrcha, která se o váš vymodlený poklad nezajímá. A pokud by tedy přijela, protože chudák asi netuší, co aktuálně vlastně chcete, odřeknete.
Hele, ty seš dobrej pošuk. Svět se netočí kolem tvého děcka.
Support švagrová!
Chudák holka, švagrová se jí s porodem totálně zbláznila a žárlí, že se kolem jejího vymodleného mimina netočí slunce tak, jako kolem ní ![]()
Jako dostala jsi dobrou sodu, ale fakt není jasné, co jako chceš. Rok chráníte mimino před lidmi, ok, vaše volba, ale proč se tedy vztekáš, že nepřijede na návštěvu? A když přijet chce, odmítnete? ![]()
Jéje, něco podobného znám.
Když bylo mimino malé, tak bylo nemocné, matka unavená, takže návštěvy se buď nikdy nehodily (dáš vědět, že přijedeš - zrovna nemají čas, mimino je nemocné, někam jednou, někdo má přijet k nim,..), když náhodou rodina od partnera byla přijata na audienci, tak byla vypakována (protože se to zrovna nehodilo), nebo 30 minut přetrpěna s tím, že bylo jasně vidět, jak o ně člověk nestojí a že teda už mají jít pryč. Bylo jedno, jestli jsou na návštěvě krátce, dlouze. Když se snažili na návštěvu přijít, nebylo jim to umožněno. Když teda nechodili (protože se nechtěli doprošovat), zase to bylo špatně, že se o mimino nezajímají. Když už přišli a byli na návštěvě, tak časem vadilo - nic jste si nedali, hned jste odjeli (protože se všichni tvářili kysele).
Takže… tohle mi skoro přijde dost podobná situace. Když chtěla jezdit, nemohla. Teď zase nechce ona. Pokud je něco domluvené a odřekne se to - a nedej bože víckrát, tak už je to pak trapné a člověk to uražení se docela pochopí.
Myslím si, že tady to bude, co se „viny na situaci týče“ docela plichta ![]()
Me tvoje svagrova prijde normalni. Aspon z popisu. Pokud je mlada, tak tezko bude jejim stredobodem vesmiru vase dite. Chce se bavit. Kdyz chce malou videt, vy ji k ni nepustite. A co se tyka darku, je to mile, mozna i slusnost, ale nejsou pravne vymahatelne ![]()
Teď bych chtěl slyšet názor na tebe od zbytku rodiny a hlavně švagrové ![]()
@Anonymní píše:
ZdravímChtěla bych radu, nebo vaše zkušenosti se švagrovou. Moje švagrová (manželova sestra) je děsná p*nda! Už na ZŠ byla, ale myslela jsem, že z toho prostě dospěje! Ale ono ne! Je sebestředná, sobecká a myslí si, že slunce se točí kolem ní. Tchýni má omotanou kolem prstu a ta ji neustále brání, my jsme vždy ti špatní. Je to horší, co se nám narodilo (vymodlené) miminko. Nedokáže pochopit, že kvůli covidu, ale i dalším nemocem se dceru snažíme chránit. Ze začátku dcera chodila na spoustu očkování, tak nesměla onemocnět apod., takže mi jsme s manželem prakticky jenom doma (dobrovolně) a švagrová je prostě rozlítaná všude možně s milion lidma
a pak napíše, že by teda přijela (po trapném přemlouvání od tchyně) a když to odřekneme, tak se ještě uráží. Dceru viděla jednou a to na křtinách, ke kterým jí ani nic nedala (myslete si co chcete, je to slušnost něco dát) a vlastně jí vůbec nic nedala, ani se nepřijela na dceru podívat (už má skoro rok). Ze začátku mi to bylo líto, protože je to její jediná teta, ale teď po aféře z Vánočními dárky jsem už tak vytočená, že už je mi to jedno a dcera tetu prostě mít nebude!! Co vy? Jak to máte v rodině?
Ty asi nebudeš úplně v pořádku, co? Trošku to máš v hlavě pošašený. Nejdřív se dej do pořádku Ty a pak suď ostatní. Ty voe Tebe mít za švagrovou bych faaaaakt moooc chtěla.
@unuděná skleníkové dítě bez imunity. To se jí určitě povedlo ![]()
@JiříkMazlík píše:
@unuděná skleníkové dítě bez imunity. To se jí určitě povedlo
Tak v tom kojeneckém věku dítě imunitu budovat nepotřebuje (ve smyslu sociálního kontaktu), bohatě stačí, co nosí domů tatínek v kombinaci s olizováním všeho možného. Co ale potřebuje je budovat vztahy s rodinou, nejen s rodiči, ale i s babičkami a tetičkami, pokud je to možné
Co naplat, kde nic není, ani smrt nebere.
Bych třeba ke křtinám taky nic nedala, ani bych na ně nešla, protože nábožné hovaďárny neuznávám.
@jita22 píše:
No, mě dle projevu přijde, že zakladatelce je lehce přes 20, takže bych sestru klidně tipovala na nějakou studentku ještě. A i ten obrat „vymodlené miminko“ mi trochu zavání přeháněním…
třeba se snažili „celý tři měsíce“ ![]()
Ty jo a jaká se stala aféra kvůli vánočním darkum? Jsem z toho nepochopila, vy jo? ![]()