Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejvíc nadšený bude možná tvůj syn. Děti to vnímají jinak. Prostě uvidí parťáka, který si s ním bude hrát.
A není to tak i lepší, když děti řeší dětsky a bez starostí?
Nelíbit se ti to může, ale to je tak asi všechno. Je to jejich rozhodnutí, jejich zodpovědnost.
@Anonymní píše:
@broskvová zmrzlina gratulovat si k „bráškovi“ ve svých letech rozhodně nehodlám![]()
Chudák děcko, za 30 let… ani ne, stačí mít v pubertě tátu 65+… na maturáku „dědulu“… hrůza.
Nehledě na ta rizika která věkem přichází, sobectví největší.
Ale zdravé miminko jim samozřejmě přeji.Soudit si budu co chci. Mě se to také týká a názor si vyjádřím.
Příspěvek upraven 22.07.23 v 03:40
Neudělám s tím nic, ale myslet si mohu co chci.
Klidně si mysli co chceš, ale nic s tím neuděláš. Je to čistě jejich věc a tobě do toho nic není. Je tady dost žen co mají dítě po 40 tce.Co tady čekáš že tě budem litovat nebo pomlouvat tvého otce že si na stará kolena pořídil dítě? Živit ho nebudeš, vidět svého sourozence taky nemusíš, tak co. Nechápu lidí co mají tendenci se starat o život druhých. Možná se ti to zdá postavené na hlavu ale respektuj jejich rozhodnutí. Třeba nakonec se sourozencem sblížíš a můžeš mu být časem i trochu mámou kdyby se s nimi něco stalo.
@Anonymní píše:
Ahoj. Dozvěděla jsem se, že můj otec a jeho dlouhodoba pritelkyne si poridili miminko. A jeste planovane umele protoze to neslo
Za tri mesice maji pry termin.
Nechapu proc ne driv, proc ted. Je to obrovsky šok a nevím co si myslet. Rozhodne z toho nemam radost a necekala jsem to.
Tatovi je skoro 50 let a jí přes 40 let, nevim presne + kolik.
Me je skoro 30 a mám 4 letého syna, je tedy i děda. A já mám mít za „sourozence“ mimino mladsi nez svyho syna. Úděsná představa.
Co hodlají dělat v budoucnu nevím, jsou to dle mě sobci vůči tomu dítěti.
Spolu jsou mozna 15-20 let, dle mě času měli dost a ještě by to vyšlo časově i já bych to chápala, ale tohle opravdu ne.
Obvzlast, kdyz na nás jako malé se „vykašlal“ prave kvuli teto pritelkyni. Sestra s nim dodnes nekomunikuje, uz nekolik roků.
My jsme navazali znovu vztah pred pár lety, s vnukem se sblížil a teď tohle. Se picnu. Děs. To budu rozdýchávat dlouho nejspíš.
Jen jsem se potřebovala vykecat.
Moc Ti to nevěřím, protože ve věku 40 plus už se IVF nedělají na pojišťovnu. A šance, že se to uchytí, je celkově malá. Málokdo má tak velké finanční zdroje, aby si ty cykly platil komplet sám. Navíc i v centru starší rodiče opakovaně poučují o riziku.
A i když je cyklus tzv. na pojišťovnu, ke zvýšení šancí na úspěch je nutné doplatit si některé věci z vlastních zdrojů, v hodnotě třeba dvaceti tisíc. Kolik to asi bude stát komplet.
Nicméně znám více rodin, kde je dítě mladší než vnouče apod. Věk otce a jeho přítelkyně je přibližně normální věk dnešních rodičů.
Tobě poradím jediné.
Starej se o sebe. Nevíš, co za tím bylo. A to, že se o vás otec nestaral, mohlo mít více příčin a určitou roli v tom mohla sehrát i Tvoje matka. Vaši se rozváděli v době, kdy dítě patřilo k matce a otec dostal maximálně víkendový styk. A některé matky byly tenkrát uzurpátorky dětí, prostě jim to vyhovovalo. A nebyla taková všeobecná i mediální masáž podporovat častější styk s otcem. Za to nemůže Tvůj otec, jeho partnerka a už vůbec ne budoucí díte.
Já se Ti nedivím, že jsi z toho nesvá nemáš z toho radost a přijde mi úplně normální že jsi v šoku a musíš to vstřebat. Jak píšeš co budou v budoucnu dělat s dítětem, osobně u ruznych osudu lidi/děti, když moc přemýšlím, tak začnu mít z toho depku a je mi smutno, tak dělám prostě to, že si nad tím zakazuju přemýšlet a beztak ty lidi se s tím musí porvat sami. Časem se to snad srovná, nebo bude muset.
@Polední bouře píše:
A co je ti po tom? Budeš min dědit, co?
Napadlo me to same po precteni..
A jinak zakladatelko souhlasim, ze Ti do toho nic neni! Mam sestry mladsi o 17 a skoro 20 let a dokonce od stejne mamky, jen otce maji jineho a co jako? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Dozvěděla jsem se, že můj otec a jeho dlouhodoba pritelkyne si poridili miminko. A jeste planovane umele protoze to neslo
Za tri mesice maji pry termin.
Nechapu proc ne driv, proc ted. Je to obrovsky šok a nevím co si myslet. Rozhodne z toho nemam radost a necekala jsem to.
Tatovi je skoro 50 let a jí přes 40 let, nevim presne + kolik.
Me je skoro 30 a mám 4 letého syna, je tedy i děda. A já mám mít za „sourozence“ mimino mladsi nez svyho syna. Úděsná představa.
Co hodlají dělat v budoucnu nevím, jsou to dle mě sobci vůči tomu dítěti.
Spolu jsou mozna 15-20 let, dle mě času měli dost a ještě by to vyšlo časově i já bych to chápala, ale tohle opravdu ne.
Obvzlast, kdyz na nás jako malé se „vykašlal“ prave kvuli teto pritelkyni. Sestra s nim dodnes nekomunikuje, uz nekolik roků.
My jsme navazali znovu vztah pred pár lety, s vnukem se sblížil a teď tohle. Se picnu. Děs. To budu rozdýchávat dlouho nejspíš.
Jen jsem se potřebovala vykecat.
Toto ti nevěřím, chceš vyhrocenou diskuzi?
Táta vás opustil, kvůli této přítelkyni, jako malé a ty ani nevíš kolik ti bylo? Zda 10 nebo 15? Fakt nevěřím…
Je to jejich věc, také mám o půl roku mladšího bráchu, než je náš syn, absolutně mi to nepřekáží a nevadí. Naopak, bydlíme sice daleko od rodiny momentálně, ale často se navštěvujeme a jsme rádi, že náš syn bude mít v rodině stejně starého parťáka, kluci jsou ještě malí, ale věřím, že za rok si krásně vyhrají. Řešíš blbosti. Navíc to není nic tak neobvyklého. I ve třídě na ZŠ jsme měli tetu se synovcem, nikdo to neřešil.
Tak ha chápu, že ti to není příjemné. Ať cl9vdk chce nebo nechce, vyplavou starý křivdy, vzpomínky, je to konkurent…
Neboj, ono se to uklidní a kluci budou parťáci, jednou. A hledat si můžete navzájem
@Vesnickaholka
Jasně jsem psala, že kdyby je to napadlo dřív tak je mi to jedno. Co jsem se ptala dřív tak dvakrát si to nechat vzít.
Je to dementka a víc nic.
Nějaký dědictví je mi šumák.
Ale být ve 30 sestrou mladšího dítěte než je můj syn to fakt nedávám a i když mi do toho „nic není“ tak se s tím asi nehodlám smiřovat. Ve finále jeho škoda.
Ať si to užije ve svým věku mimino. Už jen pár hodin s vnukem si stěžuje jak je vyřízenej.
Konkurent?
. Bude to její sourozenec, malé dítě, které za nějaké její křivdy nemůže a její otec má právo mít dětí kolik chce, ona je dospělá, má svou rodinu a měla by jim to přát. Ne brát malé miminko v rodině, navíc takhle blízce příbuzné jako konkurenci.
@Anonymní píše:
@Finkaa Nevím jak dlouho spolu jsou. Nikdy mě to nezajímalo.
Ale zato víš, že byla 2× na potratu ![]()
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka
Jasně jsem psala, že kdyby je to napadlo dřív tak je mi to jedno. Co jsem se ptala dřív tak dvakrát si to nechat vzít.
Ale být ve 30 sestrou mladšího dítěte než je můj syn to fakt nedávám a i když mi do toho „nic není“ takse s tím asi nehodlám smiřovat. Ve finále jeho škoda.
Ať si to užije ve svým věku mimino. Už jen pár hodin s vnukem si stěžuje jak je vyřízenej.
A co tedy hodláš dělat? ![]()
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka
Ale být ve 30 sestrou mladšího dítěte než je můj syn to fakt nedávám a i když mi do toho „nic není“ tak se s tím asi nehodlám smiřovat. Ve finále jeho škoda.
A Ty nejsi evidentne o nic lepsi (narazim na tu dementku),kdyz se cpes do veci, do kterych Ti nic neni a jeste pomolouvas sveho otce a jeho zenu na internetu..
A jen tak mimochodem mam manzela vyrazne starsiho nez jsem ja a nejak ho to neomezuje v blbnuti a vyletovani s petiletou cacorkou.. jezdime i hodne sama s holkou, ale ja jsem proste akcnejsi nez manzel, ktery na vylety nikdy moc nebyl ![]()