Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty jsi kdo, samozvaný soudce? Budeš je živit, šatit nebo jim dítě vychovávat, že k tomu máš tolik “dle mě” a převracení očí?
@broskvová zmrzlina gratulovat si k „bráškovi“ ve svých letech rozhodně nehodlám ![]()
Chudák děcko, za 30 let… ani ne, stačí mít v pubertě tátu 65+… na maturáku „dědulu“… hrůza.
Nehledě na ta rizika která věkem přichází, sobectví největší.
Ale zdravé miminko jim samozřejmě přeji.
Soudit si budu co chci. Mě se to také týká a názor si vyjádřím.
Neudělám s tím nic, ale myslet si mohu co chci.
Příspěvek upraven 22.07.23 v 03:40
@Anonymní píše:
@broskvová zmrzlina gratulovat si k „bráškovi“ ve svých letech rozhodně nehodlám![]()
Chudák děcko, za 30 let… ani ne, stačí mít v pubertě tátu 65+… na maturáku „dědulu“… hrůza.
Soudit si budu co chci. Mě se to také týká a názor si vyjádřím.
Jj, ještě nožičkou bych si dupla.
A citaci:
@Anonymní píše:
Ahoj. Dozvěděla jsem se, že můj otec a jeho dlouhodoba pritelkyne si poridili miminko. A jeste planovane umele protoze to neslo
Za tri mesice maji pry termin.
Nechapu proc ne driv, proc ted. Je to obrovsky šok a nevím co si myslet. Rozhodne z toho nemam radost a necekala jsem to.
Tatovi je skoro 50 let a jí přes 40 let, nevim presne + kolik.
Me je skoro 30 a mám 4 letého syna, je tedy i děda. A já mám mít za „sourozence“ mimino mladsi nez svyho syna. Úděsná představa.
Co hodlají dělat v budoucnu nevím, jsou to dle mě sobci vůči tomu dítěti.
Spolu jsou mozna 15-20 let, dle mě času měli dost a ještě by to vyšlo časově i já bych to chápala, ale tohle opravdu ne.
Obvzlast, kdyz na nás jako malé se „vykašlal“ prave kvuli teto pritelkyni. Sestra s nim dodnes nekomunikuje, uz nekolik roků.
My jsme navazali znovu vztah pred pár lety, s vnukem se sblížil a teď tohle. Se picnu. Děs. To budu rozdýchávat dlouho nejspíš.
Jen jsem se potřebovala vykecat.
Podobný příběh znám
Mezi dětmi je rozdíl cca 25 let
Teta se synovcem jsou pár měsíců od sebe.
Nebudete asi úplně jedinni.
@broskvová zmrzlina Jasně
tobe to prijde v pohode? Ja souhlasim. Chudak dite
@Anonymní píše:
Ahoj. Dozvěděla jsem se, že můj otec a jeho dlouhodoba pritelkyne si poridili miminko. A jeste planovane umele protoze to neslo
Nechapu proc ne driv, proc ted. Je to obrovsky šok a nevím co si myslet. Rozhodne z toho nemam radost a necekala jsem to.
Me je skoro 30 a mám 4 letého syna, je tedy i děda. A já mám mít za „sourozence“ mimino mladsi nez svyho syna. Úděsná představa.
Spolu jsou mozna 15-20 let, dle mě času měli dost a ještě by to vyšlo časově i já bych to chápala, ale tohle opravdu ne.
Obvzlast, kdyz na nás jako malé se „vykašlal“ prave kvuli teto pritelkyni. Sestra s nim dodnes nekomunikuje, uz nekolik roků.
My jsme navazali znovu vztah pred pár lety, s vnukem se sblížil a teď tohle. Se picnu. Děs. To budu rozdýchávat dlouho nejspíš.
Bohuzel i to se stava. Nejspis nejaka krize a vyresili to trochu jinak. Take bych nebyla nadsena, ale to se vstreba.
@Atisia To nejspíš nebudeme. Ono si to sedne. Člověk si zvykne na všechno, ale opravdu mě to dostalo.
A ses si jista, ze se těch 15-20 let nesnaží o dítě? Jejich věk není dnes zase tak výjimečný, zvlášť pokud ona děti nemá.
Nejsou první ani poslední kdo má v tomto věku dítě, nedelej z toho drama. Jedna moje známa má od otce sourozence mladšího o 34let.
Znám pár, kde otec má dítě z prvního manželství a druhé dítě je mladší o 30 let. Jako není to obvyklé, ale to druhé dítě přineslo do rodiny spoustu radosti. Jestli se na to oba ještě cítí a dokonce otěhotněla (ač s asistencí) tak ať si to jediné?! společné dítě užijí. Já bych po 40 nerodila, ale jiné si troufnou
Taky bych asi zvedala obočí, chvíli to zpracovávala, ale na mimino bych se asi těšila. Kdybych ho neměla 24 hodin denně na starost. a mohla si ho pochovat a povozit, tak bych vzala macechu na milost ![]()
Tak snad ví, co dělají. Třeba jim to celou dobu nešlo.
Hlavní je, ať je dítě v pořádku. Starej se o svoji rodinu.
U nás bylo něco podobného. Děda byl od sestry o 20 let mladší. S jejím synem, svým synovcem byli asi o tři roky od sebe. Je to otcův život. Jestli Tě to tolik štve, nestýkej se s nimi.
@Anonymní píše:
@Atisia To nejspíš nebudeme. Ono si to sedne. Člověk si zvykne na všechno, ale opravdu mě to dostalo.
Tak lepší, že s dlouholetou. Si vezmi, že by si v 50 nabrnknul dvacítku a ta za 3 měsíce těhotná. To by byla teprve macecha!