Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Matt 02 píše:
Každej na to má svůj názor, ale je fakt zajímavý, že tady je vždycky strašně super, když má někdo dítě ve čtyřiceti a teď najednou je to hrozný problém, jsou to starci a dítě ani nevychovají, bude muset sestra a hlídací babička nehrozí. Ona píše přes 40, může jí být čtyřicet jedna, čtyřicet dva, její rodiče můžou být šedesátiletí, pracující lidé. Zas v tom nehledejte katastrofu.
tak jasne, kazdy si projektuje svoje zkusenosti, ja mela dite brzo a ikdyz bylo nedonosene, nespave a se zdravotnimi problemy, zvladla jsem prvni dva roky prakticky nespat a fungovat. ve ctyriceti bych to nezvladla. pokud macesini rodice v sedesati pracuji, mimino hlidat asi moc nebudou. ale ja neresim rodice mimina, divam se na to z pohledu zakladatelky, nadsena bych nebyla - kdyby tam dobre vzajemne vztahy, asi by to brala jinak - ale nejsou
Já mám synovce a neteře i starší, než jsem sama, moje sestry jsou skoro ve věku mé mamky. Tátovi bylo v době mého narození přes 50. A funguje to.
Vztahy máme vřelé, se synovci a neteřemi jsme byli v dětství jedna velká super banda a spíše tedy můj táta/jejich děda věnoval hodně svého času nám všem dětem, než naopak (že by mě strkali na hlídání sestrám).
Když mají lidi k sobě pozitivní přístup a mají zájem pěkné rodinné vztahy budovat, takto funguje nehledě na věkové rozdíly, když se navzájem naštvávají a pěstují si v sobě zášť, no to takto fungovat nebude. ![]()
Prosím anonym, píšu tu o své rodině.
@Grizelda02 píše:
tak jasne, kazdy si projektuje svoje zkusenosti, ja mela dite brzo a ikdyz bylo nedonosene, nespave a se zdravotnimi problemy, zvladla jsem prvni dva roky prakticky nespat a fungovat. ve ctyriceti bych to nezvladla. pokud macesini rodice v sedesati pracuji, mimino hlidat asi moc nebudou. ale ja neresim rodice mimina, divam se na to z pohledu zakladatelky, nadsena bych nebyla - kdyby tam dobre vzajemne vztahy, asi by to brala jinak - ale nejsou
Tak ja byla jak brzka tak pozdní matka, a rozdíl ve fyzice nevividim. Ale tak dobře, možná že bych stovku zaběhl o kousíček pomaleji…
@Grizelda02 píše:
Tak co teda řešíš? V šedesáti jsou na hlídání prarodiče moc mladý, v sedmdesáti starý? Prosím tě, trochu si to v té hlavě porovnej. Nedonošený a nespavý mimino jsem se čtyřicítkou za krkem zvládla normálně. A proč by tohle měla řešit zakladatelka, to fakt nechápu. Co jí po tom? Ani trochu to není její věc.
@Grizelda02 píše:
Ty by ses nezvladla ve 40 postarat o nespave mimino?
A jsi nejak nemocna? Nejak kolem sebe nevidim, ze by ctyricatnicim dochazely sily a nezvladaly peci o mimina.
@Grizelda02 píše:
Ale pro dobré vztahy v rodině je potřeba vzájemný respekt a tím zakladatelka moc nedisponuje, podle toho jak píše. Ještě vůbec neví, jak to bude, dítě není na světě a ona vyvádí, žárlí a je sobecká. Vždyť se zatím nic neděje, třeba to naopak bude fajn všechno, jenže to by nemohla takto sobecky uvažovat a pálit mosty, jen proto, že se táta a jeho dlouholetá partnerka rozhodli mít dítě. O to zde běží, ne o to, kdo chce vstávat k dítěti ve čtyřiceti, kdo ve dvaceti atd. Je to každého věc a rozhodnutí a pro dobré vztahy, je to prostě nutností, ten vzájemný respekt a ten zatím zakladatelce chybí, to musíš uznat.
@Matt 02 píše:
Ale pro dobré vztahy v rodině je potřeba vzájemný respekt a tím zakladatelka moc nedisponuje, podle toho jak píše. Ještě vůbec neví, jak to bude, dítě není na světě a ona vyvádí, žárlí a je sobecká. Vždyť se zatím nic neděje, třeba to naopak bude fajn všechno, jenže to by nemohla takto sobecky uvažovat a pálit mosty, jen proto, že se táta a jeho dlouholetá partnerka rozhodli mít dítě. O to zde běží, ne o to, kdo chce vstávat k dítěti ve čtyřiceti, kdo ve dvaceti atd. Je to každého věc a rozhodnutí a pro dobré vztahy, je to prostě nutností, ten vzájemný respekt a ten zatím zakladatelce chybí, to musíš uznat.
me se zda, ze vic to vyhrotila ta druha anonymni - slunecnice, zakladatelka je z toho spis nestastna. ale vztahy diky minulosti asi nikdy idealni nebudou
@Martina D. píše:
Ty by ses nezvladla ve 40 postarat o nespave mimino?A jsi nejak nemocna? Nejak kolem sebe nevidim, ze by ctyricatnicim dochazely sily a nezvladaly peci o mimina.
ve ctyriceti bych se postarala bez problemu, ale nedala bych to nevyspani. od 45 jsem uz zacala pozorovat ubyvani sil, v padesati mit skolaka bych uz teda nechtela, nemela bych tu trpelivost. kdybych ho mela, zvladnout bych to musela, ale s dospelyma studentama to proste bylo snadnejsi.
@Janli píše:
Tak co teda řešíš? V šedesáti jsou na hlídání prarodiče moc mladý, v sedmdesáti starý? Prosím tě, trochu si to v té hlavě porovnej. Nedonošený a nespavý mimino jsem se čtyřicítkou za krkem zvládla normálně. A proč by tohle měla řešit zakladatelka, to fakt nechápu. Co jí po tom? Ani trochu to není její věc.
to byla odpoved Mattovi, ja neresim, jak na tom je starsi (moje) generace, jen pisu, ze krome zakladatelky nebudou mit nejspis nikoho, kdo by jim pomohl s hlidanim mimina az jim sily dojdou. a ze bych se bala, ze ho budou chtit davat ji. takhe uplne chapu, ze z te situace neni nadsena. to je vsechno. moje hlava je porovnana, diky za radu. tohle me nenapadlo jen tak. neco podobneho jsme v rodine resili.
@Janli píše:
Tulipán a slunečnice jsou evidentně jedna osoba. Dělají úplně stejný gramatický chyby. I ta stylistika je naprosto shodná.
@admin můžete nám, prosím, oba anonymy prověřit a slunečnici, která anonym jen zneužila odtajnit?
Dobrý den,
děkuju za upozornění, u příspěvků jsem anonymitu zrušila.
Pravděpodobně se také jedná o jednoho uživatele, uživatelku jsme informovali, že se jedná o porušení pravidel. Pokud se tato situace bude opakovat, neváhejte nás kontaktovat!
Děkuji a přeji krásnou sobotu,
Kačka ![]()
@admin píše:
Dobrý den,
děkuju za upozornění, u příspěvků jsem anonymitu zrušila.Pravděpodobně se také jedná o jednoho uživatele, uživatelku jsme informovali, že se jedná o porušení pravidel. Pokud se tato situace bude opakovat, neváhejte nás kontaktovat!
Děkuji a přeji krásnou sobotu,
Kačka
Ovšem, to je ale fakt vtipný
![]()
Nerozumím jak asi mohu být jeden uživatel. Co píše druhý anonym je absolutně její věc, nepleťte mě do toho laskavě. Díky.
Já mám dítě jen jedno a to jasně píšu v příspěvku.
Jinak ona rodinu nemá. Snad jen sestru co tak vím a ta má hromadu dětí.
Můj otec už jen otce a matku v úctihodných letech.
@Anonymní píše:
Nerozumím jak asi mohu být jeden uživatel. Co píše druhý anonym je absolutně její věc, nepleťte mě do toho laskavě. Díky.
Já mám dítě jen jedno a to jasně píšu v příspěvku.Jinak ona rodinu nemá. Snad jen sestru co tak vím a ta má hromadu dětí.
Jasny
rika Ti neco treb IP adresa? Oni admini maji moznosti jak to proverit a psali, ze jste pravdepodobne jedna osoba, tak uz se tu neztrapnuj a jdi se pripravovat na sourozence ![]()
@Anonymní píše:
Já mám dítě jen jedno a to jasně píšu v příspěvku.Jinak ona rodinu nemá. Snad jen sestru co tak vím a ta má hromadu dětí.
@Vesnickaholka píše:
Jasnyrika Ti neco treb IP adresa? Oni admini maji moznosti jak to proverit a psali, ze jste pravdepodobne jedna osoba, tak uz se tu neztrapnuj a jdi se pripravovat na sourozence
Leda by dřepěla v nějakém obchoďáku na wifině a jiná tam dřepící by taky surfovala v tom obchoďáku?