Děti do kavárny nepatří?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
5.1.16 08:32

@IdealMan Kavárna není jen o kávě a nepodává se tam jen káva ;) Zrovna v Melounovém cukru mají i jiné dobroty. Mám děti už větší, obě na ZŠ, od mala jsou naučené, jak se v kavárnách a restauracích chovat - umí sedět u stolu, dlabou zákusek, jídlo. Pokud by to nezvládaly, nebudou tam chodit. Teď už je to s nimi ale pohoda se vším všudy, já si dám dobrou kávu, občas něco sladkého, děti si dají taky zákusek, něco dobrého na pití a povídáme si, nikoho nerušíme. Naopak ony nemají rády, když se zjeví běhající, křičící a obtěžující dítě, řvoucí dítě v kočárku - i je to ruší. Až budou velké, do kavárny asi budou rády chodit relaxovat a povídat si - tak jako já. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
5.1.16 12:46
@IdealMan píše:
Děti do kavárny opravdu nepatří. Kavárna je často důstojné, vznešené až relaxační prostředí pro dospělou část populace. Nejsem nadšený když se tam objeví plačíčí nebo prudící děti, rázem je relaxační ráz kavárny pryč. Jsou podniky které jsou naopak zaměřené na děti -nu a tam nepůjdu zase já. Někdo prostě děti nemusí… Jak se praví v populárním stripu: „SE S TÍM SMIŘ!“

Takže ne - nevoďte nám prosím do našich starosvětských, kávou vonících kaváren děti, jděte s nimi do dětských podniků s pestrobarevnými zdmi a infanitilitou na entou.

Konečně - kavárna - podnik kde se podává kává. Mají snad děti pít kávu?

A veškerá teorie je v háji. Do baru asi taky dítě nepovede, tak co má co pohledávat v kavárně?!

Koneckonců dost podobně jsou na tom i čajovny, tam je dítě akceptovatelné také pouze pokud je potichu a v klidu a i tak to není úplně vhodným prostředím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
5.1.16 12:50
@bartsch píše:
@IdealMan Kavárna není jen o kávě a nepodává se tam jen káva ;) Zrovna v Melounovém cukru mají i jiné dobroty. Mám děti už větší, obě na ZŠ, od mala jsou naučené, jak se v kavárnách a restauracích chovat - umí sedět u stolu, dlabou zákusek, jídlo. Pokud by to nezvládaly, nebudou tam chodit. Teď už je to s nimi ale pohoda se vším všudy, já si dám dobrou kávu, občas něco sladkého, děti si dají taky zákusek, něco dobrého na pití a povídáme si, nikoho nerušíme. Naopak ony nemají rády, když se zjeví běhající, křičící a obtěžující dítě, řvoucí dítě v kočárku - i je to ruší. Až budou velké, do kavárny asi budou rády chodit relaxovat a povídat si - tak jako já. :D ;)

Dítě, které je na ZŠ už by se podle mého mělo umět chovat kdekoliv a nemyslím si, že je to ta cílová skupina o které je řeč, takové dítě koneckonců potkáš i v té knihovně, čajovně apod., kde se od dospělých moc neodlišuje a pokud ano, je s ním zacházeno podobně jako s nevychovaným dospělým. Řekla bych, že řeč je spíše o menších dětech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
5.1.16 13:05

Já bych to nechala na majiteli podniku. Mám skoro dvouletého kluka a beru ho do kavárny/restaurace jen v případě, kdy se tam má chvilku jak zabavit, poté co si v klidu sní jídlo u stolu. Jsem ráda, že existují takové podniky a nebrala bych ho tam, kde vím, že jediná možná zábava je běhat pod stolem. To bych jemu, sobě ani ostatním hostům neudělala. No a pokud má někdo alergii na děti, dětský smích, křik a barevné hračky, zajisté najde spoustu podniků kam děti nesmí/nechodí. Paušálně bych se jedním směrem nevyhraňovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.1.16 13:36

@Nimie Brala jsem je do kavárny nebo restaurace třeba jako 2 nebo 3 leté a dcera i syn se zvládli chovat slušně a nikoho neobtěžovat. A to nejsou žádné pecky, které někam posadíš a ani se nehnou. Mladší děti, které nejde zvládnout, patří do herny. Já jsem do nich nechodila, děti jsem neměla potřebu odkládat a plkat. Vyžití měly jinde. Od mala jsem je učila, jak se mají chovat mezi ostatními. Když jdu do kavárny nebo restaurace, chci mít klid a opravdu si z cicích dětí, které rodiče nezvládnou, nesednu na zadek. Autorka článku si vše upravila dle sebe, něco si vesele vytrhla z kontextu a evidentně jí na to někteří skočili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
5.1.16 13:39
@bartsch píše:
@Nimie Brala jsem je do kavárny nebo restaurace třeba jako 2 nebo 3 leté a dcera i syn se zvládli chovat slušně a nikoho neobtěžovat. A to nejsou žádné pecky, které někam posadíš a ani se nehnou. Mladší děti, které nejde zvládnout, patří do herny. Já jsem do nich nechodila, děti jsem neměla potřebu odkládat a plkat. Vyžití měly jinde. Od mala jsem je učila, jak se mají chovat mezi ostatními. Když jdu do kavárny nebo restaurace, chci mít klid a opravdu si z cicích dětí, které rodiče nezvládnou, nesednu na zadek. Autorka článku si vše upravila dle sebe, něco si vesele vytrhla z kontextu a evidentně jí na to někteří skočili.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
5.1.16 13:40

Spíš si tak říkám, jestli se tu autorka nesnažila vyvolat flame, když ani nepípne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
5.1.16 13:50

@Nimie a jestli to nebyla samotná Smékalová, že :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
5.1.16 14:28
@bartsch píše:

mám to stejně :) moje kámoška se třeba stravuje téměř pořád v restauracích, dítě už má předškolní a když tu jednou přijeli a šli jsme spolu na oběd, tak dítě ještě ani nedosedlo a už převrhlo skleničku (naštěstí prázdnou), pak začalo třískat příbory, stahovat ubrus a když donesli jídlo, ztropilo scénu, že tohle jíst nebude a chce jen to, co chce teta atd., neexistovalo, že by 10 minut sedělo v klidu a jedlo, neustálá běhačka okolo stolu, kličkování mezi číšníky… já jsem nechápala, že na to má někdo denně nervy :nevim: a ona mi pak s úsměvem vykládá, jak jednou děcko chytlo v restauraci záchvat vzteku a převrhlo jí talíř s jídlem do klína a když se začala zlobit, tak jí tam hodilo ještě pití 8o no a samozřejmě je pak jedna z těch, co se diví, že když jdou do lepší restaurace, tak už je několikrát upomínali, ať už jdou, že dítě tam není vítané, to jsem ji pořád litovala, ale když jsem to pak viděla v reálu, co jí přijde jako normální chování, tak mi z toho bylo smutno…

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
5.1.16 16:12
@tartaletka píše:
mám to stejně :) moje kámoška se třeba stravuje téměř pořád v restauracích, dítě už má předškolní a když tu jednou přijeli a šli jsme spolu na oběd, tak dítě ještě ani nedosedlo a už převrhlo skleničku (naštěstí prázdnou), pak začalo třískat příbory, stahovat ubrus a když donesli jídlo, ztropilo scénu, že tohle jíst nebude a chce jen to, co chce teta atd., neexistovalo, že by 10 minut sedělo v klidu a jedlo, neustálá běhačka okolo stolu, kličkování mezi číšníky… já jsem nechápala, že na to má někdo denně nervy :nevim: a ona mi pak s úsměvem vykládá, jak jednou děcko chytlo v restauraci záchvat vzteku a převrhlo jí talíř s jídlem do klína a když se začala zlobit, tak jí tam hodilo ještě pití 8o no a samozřejmě je pak jedna z těch, co se diví, že když jdou do lepší restaurace, tak už je několikrát upomínali, ať už jdou, že dítě tam není vítané, to jsem ji pořád litovala, ale když jsem to pak viděla v reálu, co jí přijde jako normální chování, tak mi z toho bylo smutno…

To je na tom právě to nejhorší, že jí to přijde jako normální chování a ještě se tomu směje :zed:

• Citovat
  • Upravit
1244
5.1.16 18:50

Školáci se snad umí chovat, to že děti do kavárny nepatří platí o předškolácích a nemluvňatech. Školák popíjecící džus a dlabající dortík nikomu nevadí (pokud se neprojevuje) zato ječící děti honící se po lokále ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.1.16 18:57

@cizinkaz máme v našem prdelákově jednu fajn restauraci. majitelé mají malé děti. ptala jsem se, jestli uvažují o dětském koutku. neuvažují. plně to respektuju. nevidím důvod, proč by mělo být povinností ho mít :) ráda si zajdu na místa, kde koutek není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
5.1.16 19:38
@Gina108 píše:
A ta věta „děti do kavárny nepatří“ to ti přijde v pořádku?: Já neřeším nějakou ochotu mít dětský koutek nebo nemít (to je opravdu věc každého majitele),ale pokud se majitelka kavárny takto vyjádří v médiích (je jedno, co pod tím nadpisem naplká dál a jak to bagatelizuje dál) tak to už k té cedulce na dveřích „zákaz vstupu dětí“ nemá moc daleko. :think:

Postovala jsem sem link na jejich FB, kde zbytečný flejm vyvolal Kašpárek, majitelka se tam vyjadřuje také a i mnozí jiní hosté, kteří jsou pravidelní a spokojení návštěvníci kavárny - s dětmi, malými.

Takže to vyhlášení je hyperbolizace ze strany autora článku, resp. nepochopení sdělení, že i přes svoji lásku k dětem (ze strany majitelky VMC) nebude ve své kavárně zřizovat dětský koutek, po zlých zkušenostech, a podle ní nejsou dětské koutky něčím, co by nutně mělo být součástí kavárny.

Nikde nepíše, že by děti věšěla, střílela a nemůžou do jejího podniku vkročit. Naopak. Na tom FB to je hezky vidno, že se podniku zastávají samotní zákazníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
5.1.16 19:48

Tak kavárny v pravém slova smyslu spočítáš na prstech jedné ruky v celé republice, a do takových patří espresso, noviny a cigaretový dým, který se dá i krájet, rozhodně ne řvoucí dětí a supermatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
5.1.16 20:04
@IdealMan píše: Školáci se snad umí chovat, to že děti do kavárny nepatří platí o předškolácích a nemluvňatech. Školák popíjecící džus a dlabající dortík nikomu nevadí (pokud se neprojevuje) zato ječící děti honící se po lokále ano.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.