Děti našeho otce

Anonymní
24.7.20 11:41

Děti našeho otce

Ahoj, potřebovala bych radu. Je mi 17 a mám o 3 roky mladší sestru. Obě máme našeho otce zapsaneho v rodném liště. Už nějakou dobu (cca 5 let) nežije s naší mamkou. S čímž jsme se ja i sestra smířily. Problém však jsou jeho děti. Ne ony osobně, ale jejich jména. Moje mladší sestra se jmenuje Jana. Na což otec svého syna z druhého manželství (kluk ma 4 roky) pojmenoval Jan. S tím problém opravdu není. Ale nyní je jeho žena znovu těhotná. Čeká dvojčata - 2 holky. Neříkám, že jsme s ní se sestrou vycházely vždycky dobře, ale ani žádná nenávist mezi námi a ji nebyla. Jen je přehnaně láskyplna. Před otcem se k nám chová jako k malým dětem a dělá, jak strašně nás má ráda. I když ve skutečnosti to v takové míře opravdu není. Jenže ten problém je, že nám včera oznamili, že dvojčata se budou jmenovat Jana a Lenka (po mě a po sestře). S tímto teda opravdu nesouhlasím. Nevidím důvod abychom byly 2 Lenky a 2 Jany. Je přece i plno jiných jmen. Mě ale spíš trápí, jestli toto vůbec jde. Je možné aby se děti jednoho otce jmenovaly stejně? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36404
24.7.20 11:46

Ano jde. Nelibit se ti to muze, ale to je bohuzel tak vsechno. Souhlasim s tebou, ze to neni uplne vhodný, ale co naděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
24.7.20 11:47

Možné to bohužel je. Stejně se nesmí jmenovat děti obou stejných rodičů. Vy a vaše sestry budete mít stejneho pouze jednoho rodiče. Já osobně to taky nechápu a být ve vaší pozici, dost by mi to vadilo, ale nejspíš s tím nic neuděláte. Můžete mu to říct, pokusit se mu to rozmluvit, zeptat se, co ho k tomu vede atp. Ale když prostě bude chtít mít na 4 dětech 2 jména, tak mít bude. Je To blbý, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.7.20 11:54

No to je teda ujetý, úplně chápu, že se ti to nelíbí…co ho k tomu vede?? Jaký spolu máte vztah? Možná si tím chce něco vykompenzovat a našel teda hodně blbej způsob :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
24.7.20 11:56

Ten je na hlavu :roll: Že nemá rozum aspoň ta ženská, docela se i divím, že jí to trochu nevadí… Chápu tvé naštvání :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
24.7.20 11:58

Efektivní řešení, kdo si má pamatovat tolik různých jmen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.20 12:00

@ančapepča když byl ještě s naší mamkou měli jsme perfektní vztah. Pořád nás se sestrou někam bral, hrál si s náma, staral se. Od doby co se odstehoval pořád pracuje i přes víkendy. Takže když jsme tam se sestrou přijely tak jak nám to určil soud (od pátku 16:00 do neděle 16:00) tak doma byl akorát vždycky v sobotu a to ještě do 3 odpoledne spal po noční a v neděli ráno zase jel do práce. Zato měl volno v úterý, ale to jsme zase my se sestrou měly kroužky. Od té doby tam jezdíme každou sobotu cca ve 3 a k večeru jedeme domů :nevim: ale žádné vylety ano tak se nekonají. Jen si s náma sedne na pár hodin do obýváku a pak zas jedeme domů

• Citovat
  • Upravit
6119
24.7.20 12:06
@Michelle_M píše:
Ten je na hlavu :roll: Že nemá rozum aspoň ta ženská, docela se i divím, že jí to trochu nevadí… Chápu tvé naštvání :hug:

Upřímně si umím představit, že maceše může plně vyhovovat, když nové děti nahradí „bývalé děti“ se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
24.7.20 12:10

Bohužel, je to možné. Někteří muži nemají asi dost fantazie, ale většinou se s rodinou nestýkají, u vás je divné, že udržujete kontakt a dá jména po vás.

• Citovat
  • Upravit
78489
24.7.20 12:11

@SlečnaDahlia tak mně zas překvapuje, že macecha chce už „použité jeté“ jména :zed: - nic proti tobě zakladatelko
přijde mi to divné a nevkusné pojmenovat nové děti vašimi jmény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
24.7.20 12:12
@Anonymní píše:
@ančapepča když byl ještě s naší mamkou měli jsme perfektní vztah. Pořád nás se sestrou někam bral, hrál si s náma, staral se. Od doby co se odstehoval pořád pracuje i přes víkendy. Takže když jsme tam se sestrou přijely tak jak nám to určil soud (od pátku 16:00 do neděle 16:00) tak doma byl akorát vždycky v sobotu a to ještě do 3 odpoledne spal po noční a v neděli ráno zase jel do práce. Zato měl volno v úterý, ale to jsme zase my se sestrou měly kroužky. Od té doby tam jezdíme každou sobotu cca ve 3 a k večeru jedeme domů :nevim: ale žádné vylety ano tak se nekonají. Jen si s náma sedne na pár hodin do obýváku a pak zas jedeme domů

Chápu…ale ty jména nechápu :roll: zkusila bych si s ním o tom promluvit popř. i s macechou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
24.7.20 12:20

Jak jsem si to přečetla napadlo mě přesně to co píše @SlečnaDahlia . Že ty první dvě děti pěkně pomalu vyšoupne, macecha. A manžela si nechá jen pro své společné děti

• Citovat
  • Upravit
53190
24.7.20 12:28

Je to pitomý, ale já osobně bych to brala spíš jako poklonu - přece pokud pojmenuji někoho „po někom“, tak obvykle k tomu původnímu majiteli cítím nějaké sympatie, lásku. Pokud by vás neměla ráda a chtěla vás nahradit novými dětmi, 100% jim nedá po vás jména ;) A zajímalo by mě, co myslíš tím, že se k vám chová „přehnaně láskyplně“? Tady je plný server toho, jak nové partnerky nesnáší děti z minulého manželství, jak jim dělají zle a snaží se od nich otce oddělit co nejvíc, a vy jste mrzuté, že vás má ráda? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
24.7.20 12:36

Za mě je to tedy dost ujetý. Ze strany otce i jeho nové ženy. Nechápu ani jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
24.7.20 12:48

Třeba to řekl jen tak, vždyť ty děti se ještě nenarodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová