Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano jde. Nelibit se ti to muze, ale to je bohuzel tak vsechno. Souhlasim s tebou, ze to neni uplne vhodný, ale co naděláš ![]()
Možné to bohužel je. Stejně se nesmí jmenovat děti obou stejných rodičů. Vy a vaše sestry budete mít stejneho pouze jednoho rodiče. Já osobně to taky nechápu a být ve vaší pozici, dost by mi to vadilo, ale nejspíš s tím nic neuděláte. Můžete mu to říct, pokusit se mu to rozmluvit, zeptat se, co ho k tomu vede atp. Ale když prostě bude chtít mít na 4 dětech 2 jména, tak mít bude. Je To blbý, ale je to tak.
No to je teda ujetý, úplně chápu, že se ti to nelíbí…co ho k tomu vede?? Jaký spolu máte vztah? Možná si tím chce něco vykompenzovat a našel teda hodně blbej způsob ![]()
Ten je na hlavu
Že nemá rozum aspoň ta ženská, docela se i divím, že jí to trochu nevadí… Chápu tvé naštvání ![]()
@ančapepča když byl ještě s naší mamkou měli jsme perfektní vztah. Pořád nás se sestrou někam bral, hrál si s náma, staral se. Od doby co se odstehoval pořád pracuje i přes víkendy. Takže když jsme tam se sestrou přijely tak jak nám to určil soud (od pátku 16:00 do neděle 16:00) tak doma byl akorát vždycky v sobotu a to ještě do 3 odpoledne spal po noční a v neděli ráno zase jel do práce. Zato měl volno v úterý, ale to jsme zase my se sestrou měly kroužky. Od té doby tam jezdíme každou sobotu cca ve 3 a k večeru jedeme domů
ale žádné vylety ano tak se nekonají. Jen si s náma sedne na pár hodin do obýváku a pak zas jedeme domů
@Michelle_M píše:
Ten je na hlavuŽe nemá rozum aspoň ta ženská, docela se i divím, že jí to trochu nevadí… Chápu tvé naštvání
Upřímně si umím představit, že maceše může plně vyhovovat, když nové děti nahradí „bývalé děti“ se vším všudy.
Bohužel, je to možné. Někteří muži nemají asi dost fantazie, ale většinou se s rodinou nestýkají, u vás je divné, že udržujete kontakt a dá jména po vás.
@SlečnaDahlia tak mně zas překvapuje, že macecha chce už „použité jeté“ jména
- nic proti tobě zakladatelko
přijde mi to divné a nevkusné pojmenovat nové děti vašimi jmény
@Anonymní píše:
@ančapepča když byl ještě s naší mamkou měli jsme perfektní vztah. Pořád nás se sestrou někam bral, hrál si s náma, staral se. Od doby co se odstehoval pořád pracuje i přes víkendy. Takže když jsme tam se sestrou přijely tak jak nám to určil soud (od pátku 16:00 do neděle 16:00) tak doma byl akorát vždycky v sobotu a to ještě do 3 odpoledne spal po noční a v neděli ráno zase jel do práce. Zato měl volno v úterý, ale to jsme zase my se sestrou měly kroužky. Od té doby tam jezdíme každou sobotu cca ve 3 a k večeru jedeme domůale žádné vylety ano tak se nekonají. Jen si s náma sedne na pár hodin do obýváku a pak zas jedeme domů
Chápu…ale ty jména nechápu
zkusila bych si s ním o tom promluvit popř. i s macechou
Jak jsem si to přečetla napadlo mě přesně to co píše @SlečnaDahlia . Že ty první dvě děti pěkně pomalu vyšoupne, macecha. A manžela si nechá jen pro své společné děti
Je to pitomý, ale já osobně bych to brala spíš jako poklonu - přece pokud pojmenuji někoho „po někom“, tak obvykle k tomu původnímu majiteli cítím nějaké sympatie, lásku. Pokud by vás neměla ráda a chtěla vás nahradit novými dětmi, 100% jim nedá po vás jména
A zajímalo by mě, co myslíš tím, že se k vám chová „přehnaně láskyplně“? Tady je plný server toho, jak nové partnerky nesnáší děti z minulého manželství, jak jim dělají zle a snaží se od nich otce oddělit co nejvíc, a vy jste mrzuté, že vás má ráda? ![]()
Za mě je to tedy dost ujetý. Ze strany otce i jeho nové ženy. Nechápu ani jednoho.
Ahoj, potřebovala bych radu. Je mi 17 a mám o 3 roky mladší sestru. Obě máme našeho otce zapsaneho v rodném liště. Už nějakou dobu (cca 5 let) nežije s naší mamkou. S čímž jsme se ja i sestra smířily. Problém však jsou jeho děti. Ne ony osobně, ale jejich jména. Moje mladší sestra se jmenuje Jana. Na což otec svého syna z druhého manželství (kluk ma 4 roky) pojmenoval Jan. S tím problém opravdu není. Ale nyní je jeho žena znovu těhotná. Čeká dvojčata - 2 holky. Neříkám, že jsme s ní se sestrou vycházely vždycky dobře, ale ani žádná nenávist mezi námi a ji nebyla. Jen je přehnaně láskyplna. Před otcem se k nám chová jako k malým dětem a dělá, jak strašně nás má ráda. I když ve skutečnosti to v takové míře opravdu není. Jenže ten problém je, že nám včera oznamili, že dvojčata se budou jmenovat Jana a Lenka (po mě a po sestře). S tímto teda opravdu nesouhlasím. Nevidím důvod abychom byly 2 Lenky a 2 Jany. Je přece i plno jiných jmen. Mě ale spíš trápí, jestli toto vůbec jde. Je možné aby se děti jednoho otce jmenovaly stejně?