Děti po sobě bez nástupu do práce

894
27.3.13 08:01

Děti po sobě bez nástupu do práce

Ahoj všichni, můžete mi prosím říct jak to je finančně když jsem momentálně na rodičovské s 2letou dcerou a v lednu bych měla nastoupit do práce. V případě, že nenastoupím z důvodu, že bych byla třeba ve 3.měsíci těhotenství jak je to s penězma? Znovu mi bude zaměstnavatel platit nemocenskou a pak přejdu na mateřskou? A co se týče výše té nemocenské, liší to nějak od té první? Poprvé jsem tedy byla na nemocenské 3měsíce. Moc díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59399
27.3.13 08:04

Normálně nastoupíš na neschopenku a pak zase na mateřskou ;), já šla vždy z rodičáku rovnou na mateřskou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
27.3.13 08:06

Markét díky:-) a lišila se ti nějak výše té nemocenské? A mateřská by taky měla zůstat stejná že? Chceme jít právě do hypo a počítáme a počítáme co a jak udělat, no a jelikož druhé dítko chceme, vyhází nám to nejen finančně nejlépe hned za sebou navázat, proto to asi tak většina lidí dělá :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
27.3.13 08:09

Pridavam se k tomutno tematu, mam nastndupit v rijnu do pra :srdce: ce a ted planujeme druhe mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.3.13 08:15

A to je sen každého zaměstnavatele, víc takových zaměstnankyň :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59399
27.3.13 08:15

@Lucka13 já nemocenskou nebrala, já končila první rodičák 24.ledna a 23.ledna nastupovala na mateřskou :mrgreen: ale mateřská je stejná a samozřejmně jsme vždy i měla nárok na dovolenou :palec:. Já vim že do práce se vrátit nemůžu takže jsme říkala že když už tak at to navazuje abych měla nárok na mateřskou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
27.3.13 08:20
@terinka4444 píše:
A to je sen každého zaměstnavatele, víc takových zaměstnankyň :D

No a pak se ženské diví, že raději zaměstnají chlapa :nevim:

• Citovat
  • Upravit
894
27.3.13 08:22
@terinka4444 píše:
A to je sen každého zaměstnavatele, víc takových zaměstnankyň :D

Teri asi je to ironie, nicméně mém případě by asi zaměstnavatel opravdu nebyl rád kdybych mu nastoupila na půl roku do práce:-), jelikož je to velká firma musel by mě někam včlenit, já se zas musela něco doučit, naučit a pak bych mu zas řekla čau a zas by to tam musel převorat:-). No a nehledě na to, že školku pro dceru nemáme a v lednu jí budou 3 a vezmou nám jí až v září což je 3/4roku:-/ takže jediné řešení by byla soukromá za skoro 15000, to se ani nevyplatí do tý práce chodit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
27.3.13 08:24
@G12 píše:
No a pak se ženské diví, že raději zaměstnají chlapa :nevim:

No já si myslím, že je normální mít děti a kdyby mohl rodit chlap a ženský brali ty peníze co chlap tak fajn půjdu dělat. Ono už mi z toho doma taky občas hrabe ale bohužel dnenší doba je nastavena tak blbě, že právě z finančních důvodů asi většina lidí volí to mít děti po sobě. Nicméně ani tak to u nás není jen kvůli penězům ale je to strašně moc aspektů okolo proč je tohle asi nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
27.3.13 08:27
@Lucka13 píše:
No já si myslím, že je normální mít děti a kdyby mohl rodit chlap a ženský brali ty peníze co chlap tak fajn půjdu dělat. Ono už mi z toho doma taky občas hrabe ale bohužel dnenší doba je nastavena tak blbě, že právě z finančních důvodů asi většina lidí volí to mít děti po sobě. Nicméně ani tak to u nás není jen kvůli penězům ale je to strašně moc aspektů okolo proč je tohle asi nejlepší řešení.

Já ti neříkám, že je to špatně. Jen jsem napsala, jaké z toho plynou důsledky. Až si bude někdo stěžovat, že vzali místo něj chlapa :-(

• Citovat
  • Upravit
894
27.3.13 08:29
@G12 píše:
Já ti neříkám, že je to špatně. Jen jsem napsala, jaké z toho plynou důsledky. Až si bude někdo stěžovat, že vzali místo něj chlapa :-(

No já si nestěžuju, na mé místo asi jen tak chlapa nevezmou:-)…ale bohužel tak to vše je v dnešní společnosti nastavený:-/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.3.13 08:30

Ahojte, zeptám se i já. Je to tedy tak, že když nenastoupím po třech letech rodičovské do práce a půjdu na druhou mateřskou, tak její výše bude stejná, jako jsem měla při první mateřské?

Bude to tak i v případě, že v průběhu stávající rodičovské (dcera má 1 rok) podepíšu se zaměstnavatelem dohodu o ukončení poměru (shrábnu odstupné ;) ), což znamená, že budu „nezaměstnaná na rodičovské“, dojedu si svou rodičovskou, kterou mám nastavenou na 2,5 roku a pak nastoupím na druhou mateřskou? Bude ta druhá mateřská stále stejně vysoká, jako ta první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
27.3.13 08:32

@Lucka13
Neříkám, že ty konkrétně, jen mi to nedalo, když se všude píše, jak je normální jít hned na nemocenskou atd. A potom zase, že není možné sehnat práci. A nastavení systému je bohužel špatné v mnoha směrech.

• Citovat
  • Upravit
69235
27.3.13 08:33
Jako že ukončíš pracovní poměr, vezmeš odstupné a pak ti zaměstnavatel, co už nebude tvým zaměstnavatelem bude ještě platit mateřskou? Tak ty vedeš ve vyčůránkovství, tak ne, na mateřskou máš nárok pouze pokud trvá zaměstnanecký poměr.
@Sanria píše:
Ahojte, zeptám se i já. Je to tedy tak, že když nenastoupím po třech letech rodičovské do práce a půjdu na druhou mateřskou, tak její výše bude stejná, jako jsem měla při první mateřské?Bude to tak i v případě, že v průběhu stávající rodičovské (dcera má 1 rok) podepíšu se zaměstnavatelem dohodu o ukončení poměru (shrábnu odstupné ;) ), což znamená, že budu „nezaměstnaná na rodičovské“, dojedu si svou rodičovskou, kterou mám nastavenou na 2,5 roku a pak nastoupím na druhou mateřskou? Bude ta druhá mateřská stále stejně vysoká, jako ta první?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.3.13 08:36
Já s tím souhlasím, nikdo neupírá práva na dítě, ale drtivá většina právě spekuluje zrovna tak, ještě ani nejsou těhotné a už ví, že půjdou hned na nemocenskou, aťjim to pěkně naváže, že by třeba půl roku mohly pracovat :nevim: každý hrabe na sebe, ona tady totiž nefunguje taková ta loajalita jak k zaměstnavatelům, tak k zaměstnancům, proto se nám tu špatně pracuje, z pohledu drobného zaměstnavatele, mladé ženské jsou fakt za trest, nemyslím to nijak zle, vůbec, jen to tak prostě je.
@G12 píše:
@Lucka13
Neříkám, že ty konkrétně, jen mi to nedalo, když se všude píše, jak je normální jít hned na nemocenskou atd. A potom zase, že není možné sehnat práci. A nastavení systému je bohužel špatné v mnoha směrech.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat