Děti po sobě bez nástupu do práce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děti po sobě bez nástupu do práce
Ahoj všichni, můžete mi prosím říct jak to je finančně když jsem momentálně na rodičovské s 2letou dcerou a v lednu bych měla nastoupit do práce. V případě, že nenastoupím z důvodu, že bych byla třeba ve 3.měsíci těhotenství jak je to s penězma? Znovu mi bude zaměstnavatel platit nemocenskou a pak přejdu na mateřskou? A co se týče výše té nemocenské, liší to nějak od té první? Poprvé jsem tedy byla na nemocenské 3měsíce. Moc díky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Normálně nastoupíš na neschopenku a pak zase na mateřskou
, já šla vždy z rodičáku rovnou na mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markét díky:-) a lišila se ti nějak výše té nemocenské? A mateřská by taky měla zůstat stejná že? Chceme jít právě do hypo a počítáme a počítáme co a jak udělat, no a jelikož druhé dítko chceme, vyhází nám to nejen finančně nejlépe hned za sebou navázat, proto to asi tak většina lidí dělá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridavam se k tomutno tematu, mam nastndupit v rijnu do pra
ce a ted planujeme druhe mimi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to je sen každého zaměstnavatele, víc takových zaměstnankyň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka13 já nemocenskou nebrala, já končila první rodičák 24.ledna a 23.ledna nastupovala na mateřskou
ale mateřská je stejná a samozřejmně jsme vždy i měla nárok na dovolenou
. Já vim že do práce se vrátit nemůžu takže jsme říkala že když už tak at to navazuje abych měla nárok na mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
A to je sen každého zaměstnavatele, víc takových zaměstnankyň
No a pak se ženské diví, že raději zaměstnají chlapa ![]()
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 píše:
A to je sen každého zaměstnavatele, víc takových zaměstnankyň
Teri asi je to ironie, nicméně mém případě by asi zaměstnavatel opravdu nebyl rád kdybych mu nastoupila na půl roku do práce:-), jelikož je to velká firma musel by mě někam včlenit, já se zas musela něco doučit, naučit a pak bych mu zas řekla čau a zas by to tam musel převorat:-). No a nehledě na to, že školku pro dceru nemáme a v lednu jí budou 3 a vezmou nám jí až v září což je 3/4roku:-/ takže jediné řešení by byla soukromá za skoro 15000, to se ani nevyplatí do tý práce chodit:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@G12 píše:
No a pak se ženské diví, že raději zaměstnají chlapa
No já si myslím, že je normální mít děti a kdyby mohl rodit chlap a ženský brali ty peníze co chlap tak fajn půjdu dělat. Ono už mi z toho doma taky občas hrabe ale bohužel dnenší doba je nastavena tak blbě, že právě z finančních důvodů asi většina lidí volí to mít děti po sobě. Nicméně ani tak to u nás není jen kvůli penězům ale je to strašně moc aspektů okolo proč je tohle asi nejlepší řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka13 píše:
No já si myslím, že je normální mít děti a kdyby mohl rodit chlap a ženský brali ty peníze co chlap tak fajn půjdu dělat. Ono už mi z toho doma taky občas hrabe ale bohužel dnenší doba je nastavena tak blbě, že právě z finančních důvodů asi většina lidí volí to mít děti po sobě. Nicméně ani tak to u nás není jen kvůli penězům ale je to strašně moc aspektů okolo proč je tohle asi nejlepší řešení.
Já ti neříkám, že je to špatně. Jen jsem napsala, jaké z toho plynou důsledky. Až si bude někdo stěžovat, že vzali místo něj chlapa ![]()
- Citovat
- Upravit
@G12 píše:
Já ti neříkám, že je to špatně. Jen jsem napsala, jaké z toho plynou důsledky. Až si bude někdo stěžovat, že vzali místo něj chlapa
No já si nestěžuju, na mé místo asi jen tak chlapa nevezmou:-)…ale bohužel tak to vše je v dnešní společnosti nastavený:-/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, zeptám se i já. Je to tedy tak, že když nenastoupím po třech letech rodičovské do práce a půjdu na druhou mateřskou, tak její výše bude stejná, jako jsem měla při první mateřské?
Bude to tak i v případě, že v průběhu stávající rodičovské (dcera má 1 rok) podepíšu se zaměstnavatelem dohodu o ukončení poměru (shrábnu odstupné
), což znamená, že budu „nezaměstnaná na rodičovské“, dojedu si svou rodičovskou, kterou mám nastavenou na 2,5 roku a pak nastoupím na druhou mateřskou? Bude ta druhá mateřská stále stejně vysoká, jako ta první?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka13
Neříkám, že ty konkrétně, jen mi to nedalo, když se všude píše, jak je normální jít hned na nemocenskou atd. A potom zase, že není možné sehnat práci. A nastavení systému je bohužel špatné v mnoha směrech.
- Citovat
- Upravit
@Sanria píše:
Ahojte, zeptám se i já. Je to tedy tak, že když nenastoupím po třech letech rodičovské do práce a půjdu na druhou mateřskou, tak její výše bude stejná, jako jsem měla při první mateřské?Bude to tak i v případě, že v průběhu stávající rodičovské (dcera má 1 rok) podepíšu se zaměstnavatelem dohodu o ukončení poměru (shrábnu odstupné), což znamená, že budu „nezaměstnaná na rodičovské“, dojedu si svou rodičovskou, kterou mám nastavenou na 2,5 roku a pak nastoupím na druhou mateřskou? Bude ta druhá mateřská stále stejně vysoká, jako ta první?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@G12 píše:
@Lucka13
Neříkám, že ty konkrétně, jen mi to nedalo, když se všude píše, jak je normální jít hned na nemocenskou atd. A potom zase, že není možné sehnat práci. A nastavení systému je bohužel špatné v mnoha směrech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit