Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
mě jen tak napadlo,že pokud by taxi tu službu se sedačka neměli, tak co třeb koupit tu nafukovací. vím není to extra bezpečné, ale podle mě furt lepěí něco než nic..
Steeve, co si myslíš o těch nafukovacích. je to bezpečné nebo vůbec. vím že nějaký atesty to má?
o nafukovacích zde již bylo psáno, Atesty musí mít každá sedačka- bez nich se nesmí prodávat, ale atesty mají i podsedáky.....
u té nafukovací není nijak chráněná hlava, nejsou chráněné boky, nemají područky, takže pás jde přímo na břicho, prostě technicky to vyjde jako podsedák, vůbec nemá funkci kalsické sedačky, navíc nafukovací-jistota že ji někdo nepropíchne není, před každou jízdou nafouknout? - dokonce i v návodu mají uvedeno, že se musí každý den dofukovat, protože skrze pojistný ventil uniká vzduch- za cenu nafukovací se dá koupit klasická sedačka 15-36, která bude určitě kvalitnější, třeba Cybex Solution
mmch, podobnou nafukovací sedačku testovali v roce 2008 u ADAC, a totálně pohořela, praskla při nárazu 50km/hod : http://www.adac.de/…/detail.aspx?…
zde video z testu: http://www.youtube.com/watch?…
Slyšela jsem právě, že autosedačka v taxi pro dítě není nutná ve většině evropských měst (ale nenapadlo mě, že se stejně nebudeme přepravovat jen po městě). Tak proto jsem se ptala. Na letišti sice stojí taxíky, ale autosedačka asi není obvyklá výbava. Nakonec se to dá objednat on-line a nemusím ze zahraničí nikam volat. ![]()
O těch nafukovacích jsem nevěděla, ale to je teda výmysl za všechny prachy ![]()
Dík za příspěvky.
badela píše:
Slyšela jsem právě, že autosedačka v taxi pro dítě není nutná ve většině evropských měst (ale nenapadlo mě, že se stejně nebudeme přepravovat jen po městě). Tak proto jsem se ptala. Na letišti sice stojí taxíky, ale autosedačka asi není obvyklá výbava. Nakonec se to dá objednat on-line a nemusím ze zahraničí nikam volat.![]()
O těch nafukovacích jsem nevěděla, ale to je teda výmysl za všechny prachy
Dík za příspěvky.
manžel vozí v taxi podsedák ale ne sedačku.dítě si neriskne vzít bez sedačky ani kdyby jel po městě,jelikož jezdí ještě jako řidič záchranky a vidí ty úrazy ![]()
Ahoj, ozivuji téma - z pražského nadrazi budeme potrebovat odvoz na jedno místo v Praze, zadna velka dalka, ale nevim, jestli nas taxikar vůbec muze do taxi vzit - budu mit dite v nositku, autosedačku zvlast s sebou brat nemůžeme. Nevite, jak je to aktualne, jestli nas vůbec muzou vzit?
@KlaraBoch ja bych si taxi obj. predem a rekla, ze pojedu s miminem ![]()
@Berunaa no to nevim, kdy presne prijedeme- abychom nemuseli nejak cekat, budeme dost ve spechu, takze rychle z nadrazi a pak zase na otocku taxi zpatky na nadrazi…
@KlaraBoch ve městě nemusejí mít vozy taxi při přepravě dětí autosedačku, ale pokud objednáte taxi dopředu, tak je možno si u nich sedačku objednat, ale nepočítejte s tím, že si stopnete taxi před nádražím a že tam bude mít připraveny sedačky, kor ne pro mimino.
@Caty píše:
No rozhodně je!!!!!!!!!!! V každém dopravním prostředku je povinná a ani bych si to nelajzla. Ale myslím, že když tam zavoláš a řekneš, že máš mimi, tak někdo jí i doveze. Zeptej se na to.
a třeba v autobuse není? ![]()
Vím že většinou když se zavolá na dispečink tak se s nimi dá domluvit jezdíme přes https://www.taxikladno.com/ jezdí zatím Kladno a transféry z letiště ale není problém dopsat pak do aplikace v poznámce že chcete auto s autosedačkou.