Dětské 16" kolo - jaké brzdy?

138
10.5.17 10:23

Dětské 16" kolo - jaké brzdy?

Ahoj všem,
prosím vás o radu. Chceme dceři k jejím 4.narozeninám koupit 16" kolo. Nyní jezdí doma na 12" a u babiček už na 14" bez postranních koleček. Vzhledem k její výšce zvažujeme už tu 16", aby jí aspoň dva roky vydrželo. Hodně tu maminky řeší značku a barvu…já ale potřebuji od vás radu ohledně brzd. Bydlíme na malém městečku, které je plné kopečků, takže potřebujeme opravdu kvalitní brzdy. A právě zvažujeme co je lepší - jestli 2 klasické V brzdy, nebo jednu přední brzdu a na zadní tzv. torpédo - tj. šlápne zpětně a zabrzdí. Poradíte? děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
10.5.17 10:31

Naše Ela měla 16 Specialized hot rock a měl přední a v zadu torpédo, já myslím, že to má tak většina 16. A umí používat klasickou brzdu? Brzdy na přední a zadní kolo mají až 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
10.5.17 10:36

Ahoj, máme stejné kolo jako @MarketaJ . Syn jezdi v pohodě bez koleček, ale používá jen tu přední brzdu. Zadní torpedo se mu spíš plete, když omylem šlápne dozadu a zabrzdi. Takže já bych dnes koupila spíš s volnobehem a oběma brzdami na řídítkách. Při koupi mě ale nenapadlo to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
10.5.17 10:45

Nase ma 5let a jezdi uz na 20, ma uz jen brzdy na riditkach a uplne v pohode se to naucila, ma teda i prehazovacku a to jeste neumi, kolo mame Frog, je super lehky ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
10.5.17 10:51

@LE.nova děkuji. právě z tohoto důvodu ji chci pořídit kolo s dvěmi brzdami a volnoběhem..tj. když pojedem z kopce, tak nemusí šlapat..některá dětská kola dělají tak, že je dítě nuceno neustále šlapat, ikdyž to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
10.5.17 10:53

Meli jsme 16tku kolo s brzdami na riditkach. Nechteli jsme torpedo, protoze na koloodrazedle mel brzdu na riditkach a na vetsich kolech jsou uz bezne obe na riditkach. Tak proc ho na dva roky ucit neco, co ho pak zase budu preucovat. Ale byl velky problem sehnat, nasla jsem snad jen jeden typ. Je to uz vic nez 4 roky tak mozna uz bude vic na vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
10.5.17 10:58

Já bych ve 4 letech se spíš zkusila podívat už po 18, jestli chceš, aby to 2 roky vydrželo. Syn má 16 od 3 let, v 5 chci už koupi 20 s přehazovačkou. Jinak syn nikdy princip brždění pomocí torpéda nepochopil. Začínal na koloodrážedle s ruční brzdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
10.5.17 11:03

@Adelka951 Ježiš 18 ne, to jsou naprosto nepoužitelný kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
10.5.17 11:18

My právě taky začínali na koloodrážedle s brzdou. I proto ji chci pořídit 2 brzdy. U babičky má torpédo, ale tak snad není blbá a pochopí, že u babičky má jiné brzdy než doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.17 11:24
@BritChicco píše:
Ahoj všem,
prosím vás o radu. Chceme dceři k jejím 4.narozeninám koupit 16" kolo. Nyní jezdí doma na 12" a u babiček už na 14" bez postranních koleček. Vzhledem k její výšce zvažujeme už tu 16", aby jí aspoň dva roky vydrželo. Hodně tu maminky řeší značku a barvu…já ale potřebuji od vás radu ohledně brzd. Bydlíme na malém městečku, které je plné kopečků, takže potřebujeme opravdu kvalitní brzdy. A právě zvažujeme co je lepší - jestli 2 klasické V brzdy, nebo jednu přední brzdu a na zadní tzv. torpédo - tj. šlápne zpětně a zabrzdí. Poradíte? děkuji.

2 roky, to je hodně odvážný. Naše holka jezdila od 4. narozenin na dvacítce.
Jinak na začátek torpédo, ve 4 zvládne i véčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.17 11:28
@BritChicco píše:
@LE.nova děkuji. právě z tohoto důvodu ji chci pořídit kolo s dvěmi brzdami a volnoběhem..tj. když pojedem z kopce, tak nemusí šlapat..některá dětská kola dělají tak, že je dítě nuceno neustále šlapat, ikdyž to není nutné.

furtšlapy už se snad nevyrábí. Torpédo má volnoběh,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
10.5.17 12:07

Vysvětloval mi prodejce, že na 16 se nedělají ruční brzdy obě, protože dítě nemá většinou tolik síly to zmáčknout a prostě může zmatkovat.

Na 4 letý dítě mi přijde 20 moc. Můj měl problém i s 16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
10.5.17 12:29

Já bych koupila dvě klasické brzdy na ruce. Je zvláštní, že odrážedla ji mají, „16“ ne a „20“ zase jo. Děcka se teda krásně přeorientovaly, ale měla jsem strach. Naše prostřední bude mít 4 v červnu a už asi 2 (1,5?) měsíce jezdí na „16“. Ono je taky „16“ a „16“. Chtělo by to vyzkoušet přímo na prodejně.

Příspěvek upraven 10.05.17 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
10.5.17 12:30
@Lama Lama píše:
2 roky, to je hodně odvážný. Naše holka jezdila od 4. narozenin na dvacítce.
Jinak na začátek torpédo, ve 4 zvládne i véčka

Naše od loňska, takže od necelých 5 let. Máme teda trochu větší děti, ale obry taky ne :D
Ona začala na podzim před tím na 16, pak na jaře pokračovala a během léta přesedlala na 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.17 12:38
@Janina81 píše:
Vysvětloval mi prodejce, že na 16 se nedělají ruční brzdy obě, protože dítě nemá většinou tolik síly to zmáčknout a prostě může zmatkovat.Na 4 letý dítě mi přijde 20 moc. Můj měl problém i s 16.

nezáleží na věku. Záleží na velikosti kola ( rámu - obvod kola není směrodatné kriterium pro výběr), na zdatnosti dítěte ( moje jezdilo od 2,5 let na šlapacim) a na velikosti dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí