Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak jestli muzu odpovedet i ja tak 320 kc. Ale my nemame sandalky ale uzavrene,snerovaci, textilni.
myslím, že 480 Kč jsou to podobné těmto ale ty co máme my mají kožený vnitřek, a ještě jedn otvor na boční straně navíc, takže porovnatelné to moc není, on ten materiál udělá na ceně dost ![]()
Nejdřív jsem byla dost překvapená, když jsem viděla ten cenový rozdíl, ale pak jsem si všimla těch důležitých detailů …
Semisek píše:
myslím, že 480 Kč jsou to podobné těmto ale ty co máme my mají kožený vnitřek, a ještě jedn otvor na boční straně navíc, takže porovnatelné to moc není, on ten materiál udělá na ceně dost
Nejdřív jsem byla dost překvapená, když jsem viděla ten cenový rozdíl, ale pak jsem si všimla těch důležitých detailů …
pro nas to i tak jde, ja prave premyslim, jak to delat, protoze my zas mame prvni stupen plochonoží a durazné doporuceni od ortopeda na kvalitni kozene sandaly s tvarovanou stelkou na doma. Zatim jsem kupovala vetsinou Sante nebo Fare skorem k tisicovce, ale leze to do penez. Ty Befado by snad taky z orto hlediska pro nas sly a jsou o polovinu levnejsi, nez co kupuju doted ![]()
Ja teda nevim jak je to u tech sandalku ale v tech nasich tvarovana stelka neni. Ale nam ji prave nedoporucovali, ploche nohy nemame.Je to v tech mistech jen mirne prizvednute.
Ainy píše:
Ja teda nevim jak je to u tech sandalku ale v tech nasich tvarovana stelka neni. Ale nam ji prave nedoporucovali, ploche nohy nemame.Je to v tech mistech jen mirne prizvednute.
aha. No my potrebujeme stélku s podporou nožní klenby po straně.
a nebo možná plochou stélku a orto vložku?
![]()
A nemate treba taky narok na vlozky na predpis? Holka ma teda jinou diagnozu ale jednou za pul roku ma vlozky od pojistovny. Pokud ovsem vyroste rychleji tak za tri stovky
. Ale my teda mame spesl upravene, ne jen tvarovane.
Ainy píše:
A nemate treba taky narok na vlozky na predpis? Holka ma teda jinou diagnozu ale jednou za pul roku ma vlozky od pojistovny. Pokud ovsem vyroste rychleji tak za tri stovky. Ale my teda mame spesl upravene, ne jen tvarovane.
mame a dokonce mam doma uz nejaky ten mesic ten predpis
ale to misto, kam nas poslal, je hodne z ruky a ja na to nejak furt nemyslim ![]()
Tak pokud predpis jeste plati tak si myslim ze muzes kamkoliv kde to delaji. My chodime na Kamennou a dobry. Od saliny je to kousek. Delali nam tam i vyrovnavaci dlahy (to zas pro mladsiho
).
clementine - no tak to nevím jestli ty befada budou vhodné na ty ploché nožky, přijde mi, že ta stélka opravdu moc tvarovaná není
teď je má malej na noze tak se nemůžu mrknou. On má právě klenbu pěknou, máme spíš problém s vtáčením nožek a občasným chozením po špičkách
tvarovanou stélku mají ty od bédě, ale taky jen mírně, dokonce i v těch papučkách je tam mírné zvýšení, ale asi jen takové, aby to bylo vhodné pro zdravou nožku, pokud už máte problém, tak by to chtělo ty orto vložky
Ja bych taky asi fakt vyzvedla ty ortop. vlozky ono to vypada trochu jinak jak to co byva v botickach. Zkus mrknout na stranky MS protetiky tam by mohli byt nafocene. Ted jsem na mobilu tak sem neumim dat odkaz. A pak vam budou stacit i nejake obycejnejsi botky kdyz do nich das ty vlozky.
clementine - tak jsem na to koukala, trošku tvarovaná ta stélka je, ale nevím jestli dostatečně pro vás ![]()
Ainy píše:
Ja bych taky asi fakt vyzvedla ty ortop. vlozky ono to vypada trochu jinak jak to co byva v botickach. Zkus mrknout na stranky MS protetiky tam by mohli byt nafocene. Ted jsem na mobilu tak sem neumim dat odkaz. A pak vam budou stacit i nejake obycejnejsi botky kdyz do nich das ty vlozky.
koukala jsem na ten predpis a zadne konkretni misto tam neni, to on nas jenom poslal, asi jeho protekce
takze na to kaslu a zajdu v centru do nejakych zdr. potreb… nebo kde se to kupuje? Jenze ten predpis je ze zacatku listopadu… plati to jeste?
Ten recept asi neplati tak si to budes muset zaplatit nebo nechat napsat novy. V centru mozna ta lekarna u jakuba. Jinak proste nejaka ortoprotetika. Ja doporucuju tu MS Protetik na Kamenne. Je to tam pekne,jsou prijemni a na ty vlozky se neobjednava. Nikdy jsme tam ani necekali. Vystoupis u Milosrdnych a pak je to tak 50 m za rohem. Jinde jsme nebyli ale myslim ze je neco i na vaclavske? A ten recept kazdopadne vezmi i neplatny at vedi co chces
.
Poukaz na orto vložky platí 1měsíc-můžeš zkusit sama přepsat datum-aby to nešlo poznat- nebo zpátky k Dr. a vrátit starý poukaz a on vydá s novým datumem.
Při vydání ortovložek-Někdy dělají přímo obtisk nožky, aby byla přesná-třeba na Gebauerové(kousek od Dětské nemocnice)Nikdy nám jej nedělali až tam, tak chodíme jen k nim.
Jee na te Gebauerove jsme byli ale jen jsem nakoukla a utekla
. Tam bylo plno lidi a vypadalo to tak na hodinu. Ale tak asi to jinak nebude spatny. Ale je to spis u Stare osady jak u DN.