Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě ho dovezla tchyně, byla z toho hrozně nadšená, já moc ne:-) Ale radost jsem ji kazit nechtěla, občas jsem do toho malou dala, ale stejně v tom nevěděla co dělat a nechtěla v tom být. Naštěstí. Tak jsem ho zase vrátila, protože bylo půjčené. Ono se stačí podívat, jak je v tom to dítě zhroucené, stejně u houpaček stejnýho stylu a nosítek.
Alpaka píše:
odborné stanovisko české pediatrické společnosti.
http://www.pediatrics.cz/…_09_2004.rtf
vyčerpávající a jasné…
souhlasím.
Chodítka by se měly zakázat a spíš mě překvapuje, že je lidi kupují…
Nejlepší jsou hlášky a jak se to dítě naučí chodit bez chodítka?! ![]()
Já nevím, ale proč lidi používají chodítka? proč má dítě dělat něco na co ještě nemá? Přece až bude chtít chodit, tak bude…
My jsme měli jen autíčko, které pak před sebou tlačila a tohle je jako chodítko ideální (něbo ty jiné tlačící věci)…
Díteě pořádně nechodí pokud není na chození správně posílené… tím že ho budete dávat do chodítek mu zatěžujete zbytečně páteř a musí dělat to, na co nemá…¨
chodítko jsme neměli vůbec doporučeno, protože jsme cvičili vojtovku a tám má být vývoj tak jak si dítě řídí samo, takže žádné chození v chodítku nebo sezení v kočárku, když dítě samo nesedí.......
Přežili jsme bez chodítka a chodí dobře oba
takže pro mne teď u třetího by to byly jen vyhozený peníze. A když vidím u kamarádky jak chodí malý neustále v chodítku tak nějak nechci vidět jeho páteř v pubertě, ale je to každého věc ![]()
scai píše:Alpaka píše:vyčerpávající a jasné…
odborné stanovisko české pediatrické společnosti.
http://www.pediatrics.cz/…_09_2004.rtf
souhlasím.
Chodítka by se měly zakázat a spíš mě překvapuje, že je lidi kupují…
i já se přidávám.
Chodítko ani náhodou.
podle mojí zkušenosti nenaučí. S dcerou jsem cvičila Vojtu od narození a myslela,že nám to taky pomůže. Nepomohlo, jen v tom seděla dala nohy na rám a chtěla vozit po bytě
. Začala chodit sama od sebe až byla připravena. Uviděla jahody a vstala a šla si pro ně
V chodítku neudělala nikdy ani krok.
Ahoj, doktorka mi říkala, že se zjistilo, že to narušuje přirozený vývoj a je to nebezpečné pro vývoj páteře miminka. Takže za mě rozhodně ne.
ja uznavam prirodzeny vyvoj, choditko je podla mna blbost, ktora zavadzia a zabranuje dietatu v jeho prirdzenej polohe. mam kamosku, ktora tiez davala maleho len na 5 minut denne, cim bol starsi, tym ho tam nechavala dlhsie, lebo sa toho dozadoval a nakoniec ho uz bravala aj von na „prechadzky“.
co mozem pozorovat tak vo vseobecnosti, deti kamosiek, ktore mali choditka su vo vyvoji oneskorene oproti mojmu, ktory choditko nema. a to niektore boli pred tym napred, pripadne su i o mesiac starsie.
Mě se malá naučila chodit i bez chodítka.Všímala si jen co bylo na něm.Takže na chození nevyužito.A měli jsme to aktivní.
Ahoj, dítě se má vyvíjet přirozeně, dle svého tempa a dělat pouze to, na co samo stačí - samo se přetočí, samo se plazí, samo si klekne, leze, samo si sedne, samo začne chodit. Takže je nasnadě, že když nechodí, dávat do chodítka ne chyba, tělo na to ještě není uzpůsobeno a je přetěžováno. Když už chodí, chodítko netřeba. Něco jiného jsou interaktivní chodítka - těch se dítě přidržuje při prvních krůčcích vpřed, které dělá samo, jako kdyby třeba tlačilo nákupní vozík.
Příspěvek upraven 20.02.12 v 13:44
Tak to klasické chodítko jsme něměli, ale dostali jsme aktivní. Když jsem byla u doktorky, tak i to zakázala, přitom se všude doporučují. Tak si vyberte
.
ale davala som ju az ked zacala chodit okolo nabytku, skor nie. A aj doktorka co k nam chodila na plavanie tak hovorila ze ju mozem dat tak na 30 min denne.
rehabka, ke které jsem chodila s dcerkou taky z aktivních chodítek odvázaná nebyla. Říkala, že buď si na to děti příjdou samy (naše si posouvala židli) a to je nechat, ale aktivně je v tom nepodporovat.