Dětské kolo-poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6337
4.9.09 08:33

Dětské kolo-poraďte

Ahoj holky,

chtěla bych malému pořídit první kolečko a zajímalo by mě pár věcí.
Už jsem byla i v prodejně s koly, ale byl tam takový neochotný starší pán, tak jsem se moc nedozvěděla a navíc se nezamlouval našemu Ondrovi, takže jsme ani žádné kolečko nevyzkoušeli :(

Ondra má dva roky a měří 92cm, tak pořád váhám, jestli vzít kolečko vel.12 nebo už 14,ať mu aspoň chvíli vydrží, nerada bych za rok kupovala další…chtěla bych, aby mu to kolečko vydrželo tak do 4-5 let a pak koupit nějaké větší už bez postraních koleček. Je to reálné?

Holky, prosím, jaká kolečka mají vaše dětičky, popř. mi sem hoďte třeba i odkaz na to, které máte doma.

Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
4.9.09 08:45

Ahoj. Myslím, že dvouleťákovi bys měla pořídit to nejmenší a i tak bude mít co dělat, aby ho ze začátku ušlápnul. Já teď přesně nevím to číslování, ale myslím, že naše Elis dostala k druhým narozeninám kolečko 12´ - naučila se na něm v pohodě (s přídavnými kolečky, a byl to furtšlap), měla ho do 4 let, pak jsme ho dali k ledu, pořídili velkou koloběžku (Velamos Ela myslím) - a k 5. narozeninám jsem jí koupila kolo … nevím, ale myslím, že 18´(nebo 20???). Na ní je ještě dost velké, ale naučila se na něm jezdit hned (i když nedosáhne na zem … teda teď už trochu jo, vytáhla se). Prostě ten mezistupeň (14 nebo 16) jsme vynechali. Mladší dceři ho ale asi pořídím… je to hodně velký skok. Pro prťouska bych fakt koupila to nejmenší … klidně zachovalé z druhé ruky. Dobře vyber, Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.9.09 08:48

Baghiro, díky :wink: a myslíš, že pro malé děti je lepší právě ten furtšlap?
Když já bych chtěla, aby malej přes zimu trénoval doma, máme velkou chodbu, obývák i kuchyň v jednom, takže místa hafo :D a na jaře by to už uměl a vyjel by do ulic. Chtěla bych kolečko dát pod stromeček, v té době bude mít 2r3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
4.9.09 09:01

Ahoj,
nemí lepší v takovém věku koupit kolo-odrážedlo? kolo bez šlapek?
A až umí držet rovnováhu, tak se zaměřit na kolo?? Možná jsou i takové, kde jdou šlapky přimontovat.
pzn-je to jen takový námět.
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.9.09 09:04

Kac, vzalas mi myslenku :D Neteře na tom jezdí a je to fajn, přídavná kolečka vůbec nepotřebují a pak dostanou normální kolo. Je to něco podobného jako toto http://www.online-kola.cz/…dek-718.html.

• Citovat
  • Upravit
2318
4.9.09 09:05

Ahoj,

velikost kola bych asi zkusila s dítětem. My měli k 2. narozeninám 12 a jezdí na něm doteď (4,5 roku). Určitě si pohlídej, aby to nebyl furt šlap, ale dalo se jet na volnoběh. Jinak se dítě strašně nadře - musí neustále šlapat. A taky je podle mě docela důležitá hmotnost. To naše váží snad tunu, nechtěla bych na něm šlapat… - dar od babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.9.09 09:05

Kac, já jsem nejdřív chtěla to kolo bez šlapek, ale to doma neprošlo. Manžel chce klasiku - kolo s kolečkama :wink: tvrdí, že odrážedel má doma spoustu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.9.09 09:07

Nějak nefunguje odkaz :( Zkus www.online-kola.cz a rubriku Dětská odrážedla. Švagrová si něco podobného přivezla z Německa a vyšlo jí to na cca 700 Kč

• Citovat
  • Upravit
2901
4.9.09 09:07

Luci - já nevím. Nemám zdání, co je na trhu. Bydlíme na malém městě, obchodů s koly je tu málo, tohle se nám prostě líbilo:) Pro to první ježdění se mi ten furtšpal zdá dostačující… ale já tomu fakt nerozumím.

Kac - ta odrážedla, jako kolo se mi taky dost líbí… Mít víc peněz a víc místa, klidně koupím to kolo i odrážedlo:) Oboje má své výhody:) Někdo zase místo prvního kola koupí ve dvou letech klasickou tříkolu … do toho bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.9.09 09:13

To odrážecí kolo můžu jen doporučit, je naprosto super. Syn jezdil na kole s kolečkama a měl strach učit se jezdit bez koleček. Pak jsme koupili to odrážedlo, na něm se naučil za pár dnů držet rovnováhu a pak si sednul na kolo bez koleček a normálně se rozjel a od té doby jezdí! Nemuseli jsme ho držet za sedlo a běhat s ním. Fakt perfektní vynález!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
4.9.09 09:18

Já bych skoro byla pro furtošlap, děti z toho hezky pochopí ten pohyb nožičkama, jak je šlapky samy navádějí. Vím, že spousta kamarádek se u dětí prala s tím problémem, že si myslely, že můžou šlapat na obě strany… Navíc na tom odrážedle se fakt děti krásně naučí držet rovnováhu a pak se můžou naučit šlapat, není toho tolik najednou. Ale musí to být takové to jako kolo bez šlapek, ne ty různé motorky a tak, co stojí samy, tam to na rovnováhu moc není.
Partner je velký cyklista a rozhodně chceme časem Ondrovi pořídit nejdřív odrážedlo (asi Davídek) a kolo s furtošlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.9.09 09:20

Luci: já jsem byla původně taky proti odrážedlu, že je k ničemu, ale když jsem pak viděla chlapečka kamarádky, jak se na něm perfektně naučil jezdit a pak hned na kole - už bez učení, koupila jsem ho taky a byl to fakt kup, kterýho nelituju. Dítě se musí naučit 2 věci - šlapat (třeba na tříkolce nebo na kole s kolečkama) a držet rovnováhu (na odrážedle nemá strach z pádu, prostě to vyrovná nohama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
4.9.09 09:25

Pro dvouleťáka bych pořídila určo 12", je lehčí i konstrukce.....

JInak jsem slyšela rady od zkušených prodejců - doporučují 100% nejdřív kolo-odrážedlo bez šlapek, na nichž se dítě perfektně naučí rovnováze a pak při přechodu na kolo téměř nepotřebuje postranní kolečka. Jinak postranní kolečka by na kole měla být ponechána opravdu jen na nezbytnou dobu, než dítě chytne balance - prodejce pravil cca týden. Určitě nenechávat dítě jezdit na kole s kolečky bez snahy, aby se naučil bez nich…a vbírat takové kolo, u kterého se ta balanční kolečka dají upravovat do úhlu, aby postupně mohla být jakoby trochu nadzvednuta a dotkla se zem jen při větší naklonění, když se dítku nedaří..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.9.09 09:26

, tak to odrážedlo se dá udělat prý lehce (, jak mi tu teď našeptává kamarádka :lol: ), stačí oddělat u kolečka šlapátka a poslouží to stejně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.9.09 09:28

korena- já si myslím, že i já a všechny děti, které znám jsme se naučili jezdit právě na kolečkách s pomocnými kolečky a jezdíme. To je prostě asi věc názoru, co jakému dítěti více sedí atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák