Dovolená Bulharsko prosím poraďte

130
4.8.09 08:06

Dovolená Bulharsko prosím poraďte

ahojte chtěly by jsme letět do Bulharska máme 18 měsíční holčičku… můžete mě poradit nějaké letovisko pro děti ? Slyšela jsem jen o Zlatých Pískách :o))… a ještě jestli je lepší all inl. anebo chodit do restauračky na jídlo ? slyšela jsem že je tam levno :o)) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
713
4.8.09 08:38

přímo letovisko doporučit nemůžu, ale doporučuji bez jídla, je tam fakt levno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.8.09 08:41

Já zase doporučuju jídlo objednat. Levno, no, zhruba stejně jako u nás. To co dostanete v hotelu u švédských stolů si v restauraci nekoupíte. Myslím tím množství a v hotelu se nemusíš bát kvality, kor s malým dítětem. Byli jsme Zlaté písky a Primorsko. Pokaždé spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
4.8.09 09:06

ahojki, já teda nemám zkušenost, jen názor, páč se do Bulharska chystám až příští rok se 4letou dcerou… a určitě půjdu do polopenze. Pokud je tam tak levno, tak přes den to nějak zvládneme, ale ráno a večer chci mít jakousi jistotu i pohodlí večeře. A co se cestovky týká, tak prý Alexandria se na Bulharsko specializuje a má to zmáknutý, s nikým jiným prý snad ani nejezdit… no tak zatím takhle vybavená čekám na příští rok :)) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.8.09 09:11

Levno tam je, ale taky bych spíš dala přednost jídlu přímo v hotelu - hlavně kvůli malé. My jsme byli v Primorsku, v dosahu jsme měli dvě pláže - severní a jižní. U severní byly obrovské vlny, takže koupání moc nešlo. U jižní zas skoro žádné (což s malým dítětem je asi spíš výhoda, ale mě to tenkrát trochu mrzelo). Byla jsem tam ale ještě bezdětná a nevím, jestli bych malé dítě brala právě tam.. Jsem ale hodně opatrná, tak nechci, aby to vyznělo, že jsem proti Bulharsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.09 10:14

Byli jsme v BUlharsku pred mesicem s 2,5 letym synem v Primorsku a bylo to uzasne!MEli jsme to bez jidla a vubec to nevadilo,byli jsme ve 4* hotelu apartman.typu s kuchyni a obyvakem,2 loznice,2 koupelny.
Jizni plaz krasne cista,mirne vlny,pro deti idealni!!
POslu odkaz na jinou diskuze,kde se to nedavno resilo…
 ELA

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.8.09 10:16

tady je ten odkaz,nazev diskuze je zavadejici…

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• Citovat
  • Upravit
2786
4.8.09 10:32

byla jsem teda v BUlharsku pred 6 lety ale jidlo bych teda radeji v hotelu nemela, meli jsme vse co smrdelo kozim :-D sÿrem,mlekem atd…vecere jak v menze, tudiz nic moc.

tak jsme pak chodili do restauraci a najedli se lip jak u nas…ceny jak u nas v restauracich a varili tam fakt super, velky vyber..byly tam i minimarkety vsude,takze se dalo nakoupit.

byli jsme na slunecnem pobrezi s CEDOKEM , ten sice nedoporucuju , ale misto bylo hezke, upravene, obrovity uzavreny komplex.

n.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
4.8.09 12:06

Holky děkuji za rychlé reakce:o)… nakonec jedeme od fishera, máme polopenzi a jedem Kiten hotel 4* Kamenec přímo u pláže s bazeném i brouzdákem. Manža to bere fofrem :D …chci se zeptat jedem na 10 dní a mám obavy z malé aby to tam zvládla :roll: jak to snášely Vaše děti u moře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
4.8.09 12:16

Ještě jsem se chtěla zeptat co jste braly sebou pro prcky? vezmu sebou plenky, ubrousky, čaj, mléko, opalovák , léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
4.8.09 14:16

Vrátili jsme se včera z 15ti denní dovolené, opakovaně jsme byli v hotelu Kotva, slunečné pobřeží a doufám, že né naposledy. Zvládali jsme to všichni naprosto v poho, troufla bych si jet i sama bez manžela a že jsem cestovatelská posera:-).
S sebou jsem měla plenky, ale ne moc, dítko bylo dost v plavkach, něco na nočník, takže tak. Ale plenky jsou tam drahé. Pak jsem vezla sunar, pár přesnídávek, pár bebe sušenek, rozinky (to má malá aby kadila) a to je asi tak vše, ještě pár jablek. Měli jsme snídaně švédské stoly, bylo tam vše. Na obědy a večeře jsme chodili do restaurací. Ještě jsem vezla šťávu pro děti. V obchodech jsme jim kupovali ovoce a jogurty, někdy sušenky. Bylo tam dětí jako smetí, takže žádný strachy, od maličkých po odrostlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
4.8.09 14:23

Ještě mi napadá, že malá měla botky do vody i na sucho a bylo to fajn, ve vodě jí nevadily, když vylezla, tak sebou nepráskla 8O , opalovák Daylong 30, na který nedám dopustit a obě holky naprosto v poho, namazaný jen ráno a pak po spaní. Jestli máte hotel, tak asi varnou konvici (my máme malou cestovní) na mléko, my využili. A ještě jsme měli pro obě látkový kšiltovky s krytem na krk a záda, taky se dosti hodily, holky je měly trvale, i ve vodě. Možná by se hodilo něco, pokud budeš chtít malou převlíct z mokrých plavek (já třeba nerada nahé děti), takže večer, když už bylo chladněji jsem dávala té mladší místo plavek kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
5.8.09 12:35

Ahoj,

my jsme se z Bulharska vrátili teď v neděli ráno. Tu uváděnou diskuzi jsem zakládala já (viz odkaz výše). Spoustu věcí tam najdeš. My jsme byli s 17-měsíčním synem a 4 letým. Byli jsme v Primorsku v hotelu Belvedere, přímo od Alexandrie. Měli jsme polopenzi, děti All inclusive.

Kiten navazuje hned na Primorsko. je to asi trochu větší letovisko než Primorsko, ale snad budete někde u kraje a ne v centru.

My jsme byli s dětmi u moře jen 2× a po pravdě se jim tam moc nelíbilo, raději byli u bazénu. Oba. Navíc Aleška (4r) jsme dávali do klubu, abychom si s manželem trochu odpočali, takže to bylo pro nás i blíž.

Pro Toníčka jsme sebou vezli celé balení plínek (a využili jsme je, protože měl pár sní průjem - na ten jsme sebou měli Hylak a pomohl i manželovi), dvoje ubrousky, jídlo jsme mu sebou nevezli žádné (skleničky už nejí, jen jsme měli nějaké ovoce na cestu a jednu krabičku s piškoty a Bebe sušenky - ale podobné Petit Beaur se tam daly i koupit, dokupovali jsme 2×). Pak jsme sebou měli malou varnou konvici na převaření vodu na Sunar a sunar. Tahala jsem sebou i kaši, ale ta nebyla potřeba, protože pěkně jedl večeře a haldy opravdu netrpěl. Pití jsme oboum klukům kupovali Kubíka ochucenou vodu (v Bulahrsku je to Tedi). Tu pijí i tady. Občas jsme mu ředili obyč kupovanou vodou jejich šťávy/džusy.
Do bazénu chodil s kruhem, rukávky nechtěl. Vezli jsme sebou konývku, kbelíčky a to se u bazénu fakt hodilo. Ze začátku moc do vody chodit nechtěl.

Add oblečení - vezmi hodně triček a bodíček s krátkým rukávem a kraťásky. Dlouhé kalhoty měl jen na cestu (a triko s dl.rukávem) a jednou, když bylo zataženo a trochu sprchlo. I v noci nespal v obyč pyžamku s ťapkama, ale jen v kraťáskovém. je tam pěkně teplo i přes noc.

Měli jsme dokupovanou dětskou cestovní postýlku, která byla s polštářkem a měl i prostěradlo na přikrytí (úplně to stačí).

No a pak sebou knížky, auta, balon, to využíval hlavně, když jsme odpočívali na pokoji :-). Jo a boty jsme mu koupili malinké Crocsíky a odchodil v nich celou dovolenou (mohl s nimi i do vody).

Na pláž jsme měli stan, na ležení prostěradlo, na usušení župánek. Ale jak sjem psala, Toníčkovi se na pláži líbilo tak 2 hodinky a pak chtěl radši k bazénu, kde bylo i dětské hřiště s pískem, takže nedostatkem písku opravdu netrpěl.

Užijte si dovču. Jo a do letadla jsme měli lehkou deku a polštářek a využili jsme oboje (hlavně, když jsme zpátky letěli v noci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
5.8.09 13:13

Holky ještě jednou děkuji za rady:o))...........snad to naše malá zvládně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
5.8.09 13:14

Zuzicak my postylku nebereme , oni nám tam půjčí tak ted nevím jestli ji mám vzít polštář :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák