OCHRANÁ PŘILBA PRO BATOLE

363
3.8.09 22:35

OCHRANÁ PŘILBA PRO BATOLE

Ahoj holky,
mám teď už špatnou zkušenost s pády, psala jsem v diskuzy: vše kolem spaní .
Už uvažuji o tomhle http://www.alenkaobchod.cz/…helma-no-8o/ ale nenašla jsem tu pořádnou diskuzy . Jakou máte maminky zkušenost????? Mě spíš jde o to, aby si jí nesundával a nepotila se hlavička. Prosím porďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
3.8.09 23:12

Ahoj,
diskusí o této helmě tu už pár je.
Některé děti si ji sundávají (mé děti ne) - zapíná se jen suchým zipem, takže je to snadné. Ale hlavička se v helmě potila oběma mým dětem celkem dost, měly pod ní úplně mokré vlásky.
Pády helma tlumí dostatečně. Když v ní dcera spadne např. ze stoje na zem na hlavu, tak sice řve (se spíš lekne), ale na hlavě ani červené místečko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.8.09 23:40

Také jsem jí pro malého měla a doporučuji.Dávala jsem jen když jsem prostě u něho nemohla být takže jí měl jen pár minut denně,jinak jsem hysterická matka a věčně jsem mu za zadkem.Jiné dítě ani práci nemám,tak si to ale mužu dovolit :lol: .Kdybych u něj nemohla být pořád tak jí prostě má :wink: .
Zajímavé je že v ní nespadnul ani jednou,ale bez ní hodněkrát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.8.09 07:42

Emca ji odmitala, Tomika to brzo ceka, tak uvidime, jestli ji bude chtit. Pres jednu diskusi jsme se domluvili, ze ji pujcim jedne mistni sympaticke mamce - no v zapeti nam ji vratila, ze ji maly taky nechce, chtelo by to vyzkouset, abys ji nekupovala zbytecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
4.8.09 13:26

Ahoj, ted před týdnem jsme ji koupili a pořád si ji strhává. Hlavička se mu v ni potí. Ale vytrvám a budu mu ji dávat dokud si na ni nezvykne. Copak ted, ale začne chodit, tak to bude vubec mnoho pádu. A jsem ráda, že malému už je líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
10.8.09 20:57

Ahojky holky, já jsem ji nakonec hned na druhý den koupila. Jsem si říkala, že pokud ji malý nebude chtít, tak jí maximálně na mimibazaru zase prodám. Dnes jsme konečně přijeli z nemocnice :D a hned jsem ji malýmu na:,–(ila. Výrazně neprotestoval, za což jsem mu byla mooooocinky vděčná :D Kdyby plakal, tak by mi ho po těch peripetyích v nemocnici bylo líto a já bych asi povolila. Matýsek ji tedy zatím bez problémů respektuje, takže jsem ráda. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.8.09 21:38

Tak to je moc dobře. Ted už bude mit hlavinku ochráněnou a tuk tuk žádné takové nepřijemnosti. Pusu malému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačeřina
1.3.12 14:36

Holky, holky

Holky, holky… co třeba používat zdravý rozum??? Kolik z vás v dětství nosilo doma na hlavě helmu? A kolik z vás někdy v dětství upadlo na hlavu? A kolik z vás má z toho nějaké, o závažných nemluvě, následky??? Vždyť ty současné děti budou za chvíli vyrůstat jak v inkubátoru, se všemi těmi ochranami proti všemu!

• Citovat
  • Upravit
29577
1.3.12 15:04
Kačeřina píše:
Holky, holky… co třeba používat zdravý rozum??? Kolik z vás v dětství nosilo doma na hlavě helmu? A kolik z vás někdy v dětství upadlo na hlavu? A kolik z vás má z toho nějaké, o závažných nemluvě, následky??? Vždyť ty současné děti budou za chvíli vyrůstat jak v inkubátoru, se všemi těmi ochranami proti všemu!
:pankac: :pankac: :pankac:
Tak tak,to už jen zavřít dítě do akvárka ,aby se mu náááhodou nic nestalo a bude.
Vzpomeńte si probůh na svoje dětství,jak jste lezly po stromech, divočily po lesích,ráchaly jste v rybnícíh,hrály s klukama hokej..... A nasazovali vám rodiče chrániče a helmy? :roll:
To už je chcete připravit o poslední zbytky svobodného pohybu? Už tak mají naše děti polovinu možností,co jsme měli my.
Ten strach je VÁŠ PROBLÉM,oni se s takovou nenaučí rozlišovat vzdálenost a své možnosti,udělláte z nich trotly .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačeřina
1.3.12 16:12

Díky, berry :o)

Jo, mluvíš mi z duše! Však si všimněte, že dnešní děti už pomalu neumí vylézt na strom, nelítají celý den po venku, nestaví si motokáry, nedělají nejrůznější kraviny. Dneska už by žádný dítě nenapadlo stavět si v lese bunkr, brodit se potokem (a babičce pak namluvit, že čistě náhodou nám oběma se sestřenicí spadly do potoka tenisky, obě…). Tak ty děti nechte normálně žít a nesnažte se je uchránit před sebou samými… Tolik z osvětového okénka… :D

• Citovat
  • Upravit
3833
1.3.12 17:10
Kačeřina píše:
Jo, mluvíš mi z duše! Však si všimněte, že dnešní děti už pomalu neumí vylézt na strom, nelítají celý den po venku, nestaví si motokáry, nedělají nejrůznější kraviny. Dneska už by žádný dítě nenapadlo stavět si v lese bunkr, brodit se potokem (a babičce pak namluvit, že čistě náhodou nám oběma se sestřenicí spadly do potoka tenisky, obě…). Tak ty děti nechte normálně žít a nesnažte se je uchránit před sebou samými… Tolik z osvětového okénka… :D

V životě taková nebudu! Dítě musí růst! To dětství si užít se všemi neduhy!! Pády, odřeniny, rozbitá kolena, lokty… To k tomu prostě patří. Bude chtít lezt na strom?? Ať! Přijde s rozbitým kolenem, jeho blbost. Jakmile si něco udělá doma, třeba spadne ze stolu, ještě dostane po prdeli, nemá tam co lezt. Ale nějaké chrániče, helmy apod. neexistuje!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.3.12 17:12

zde o helmičce článek starý cca 2-3dny:
http://ona.idnes.cz/…3-/deti.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.3.12 22:45

holky to si snad vážně děláte srandu, copak jste tím mateřstvím opravdu přišly o poslední zbytky zdravého rozumu??? :zed: :zed: :zed:
naprosto souhlasím s Kačeřina, Berry a Pesee23

PROBERTE SE PROBOHA!!!! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.3.12 22:56
Pesee23 píše:
Kačeřina píše:
Jo, mluvíš mi z duše! Však si všimněte, že dnešní děti už pomalu neumí vylézt na strom, nelítají celý den po venku, nestaví si motokáry, nedělají nejrůznější kraviny. Dneska už by žádný dítě nenapadlo stavět si v lese bunkr, brodit se potokem (a babičce pak namluvit, že čistě náhodou nám oběma se sestřenicí spadly do potoka tenisky, obě…). Tak ty děti nechte normálně žít a nesnažte se je uchránit před sebou samými… Tolik z osvětového okénka… :D
V životě taková nebudu! Dítě musí růst! To dětství si užít se všemi neduhy!! Pády, odřeniny, rozbitá kolena, lokty… To k tomu prostě patří. Bude chtít lezt na strom?? Ať! Přijde s rozbitým kolenem, jeho blbost. Jakmile si něco udělá doma, třeba spadne ze stolu, ještě dostane po prdeli, nemá tam co lezt. Ale nějaké chrániče, helmy apod. neexistuje!!! :zed:

To mi připomíná náš dnešní den, lezla kde neměla a plácla sebou o zem… No je ještě malá, tak přidáno nedostala ;) Ale musí si zkusit co může a co už ne… A taky si dneska odřela obě kolena :mrgreen: první hezký den a už má odřená kolena :-D My jsme dom věčně chodili odřený a omlácený, někdy sme se venku i servali(indiáni versus bílí muži :mrgreen: ) a doma? pokud se zjistilo, že jsme servali, tak jsme dostali ještě doma… Dneska mi ty mámy přijdou nějaký přecitlivělý - a začíná to už těhotenstvím… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.3.12 07:47

cituji: Ale především zdůrazňuje, že si dítě s přilbou nevypěstuje potřebné sebezáchovné návyky při relativně bezpečných pádech z malé výšky.

„Ono stačí řídit se zdravým selským rozumem,“ dodává Hana Cabrnochová. Nebo radou, kterou dávají lékaři pražské polikliniky na Proseku všem rodičům: "Možná svým dětem pomůžeme nejvíc tím, že jim nebudeme pomáhat.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…3-/deti.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák