Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
synovi byli doporučeny lázně. Na dýchací potíže/průdušky/zápaly plic.
Chtěla bych se zeptat na informace o lázních. Nejznámější jsou asi Luhačovice. Popřípadě byli jste a jaké to bylo? A pomohlo to dětem?
Uvažujeme nad tím a nebo zda by nepomohl stejně tak i třeba delší pobyt u moře.
Budu ráda za všechny informace o lázních moc děkuji ![]()
My jsme byli ve Cvikově na 6 týdnů, je to léčebna, zkus mrknout, že začátku šok, že se tam trochu zastavil čas, ale zaměstnanci dělají co můžou aby se tam všem líbilo. Samozřejmě je to o lidech, jak se potkáte na oddělení. Vracela jsem se plná zážitků (pozitivní převažovali), ale prvních pár dní jsem myslela že to vzdám, pak se mi ani nechtělo domů…
My jezdíme do Janských lázní do dětské léčebny Vesna. My sice máme pohybové problémy, ale jezdí tam i hodně s respiračním onemocnění. Je tam krásně.
Moje kamarádka jezdí také do Janských lázní. Její syn má astma a jsou tam moc spokojení.
@Ajena16 Syn pojede do lázní sám nebo s doprovodem rodiče? Z lázní máte na výběr Luhačovice, Jeseník, Janské Lázně nebo Lázně Kynžvart. Pak můžete jet do dětské léčebny - na dýchací potíže je účinná speleoterapie (pobyt v jeskyni). Tato terapie se provádí v dětské léčebně Ostrov u Macochy nebo v sanatoriu Edel ve Zlatých Horách. Dále je možné jet do dětské léčebny Křetín nebo Cvikov. Pobyt v lázních nebo léčebně trvá obvykle čtyři týdny. Součástí je i školka nebo škola. Pokud je rodič pracující, má po dobu lázeňského pobytu nárok na neschopenku - vystavuje a ukončuje ji lékař v lázních nebo léčebně. Do šesti let věku dítěte máte proplacený doprovod pojišťovnou. Pokud je dítě starší, musíte k žádosti o lázně přiložit vyjádření dětského psychologa, že dítě pobyt v lázních samo nezvládne a je fixované na matku. Nastoupit do lázní musíte do půl roku od schválení poukazu zdravotní pojišťovnou.
Nejlepší vzduch je v Jeseníku. Horské klima s čistým ovzdusim. Mají tam meteo stanici a čistota vzduchu se pravidelně měří.
@Jana Martinková dobry den, muzetemi doporucit ozdravovnu pro 3 lete dite pohybove potize? Muze se i do Olivovny? Dekuji
@Anonymní píše:
@Jana Martinková dobry den, muzetemi doporucit ozdravovnu pro 3 lete dite pohybove potize? Muze se i do Olivovny? Dekuji
Klimkovice
@jejjej píše:
Klimkovice
Dekuji, ano Klimkovice fajn, ale potrebovala bych i alternativu, kam se jeste da jet.Co ta Olivovna v Ricanech? Muze se na Navrh napsat 2 nebo 3 mista a kde maji driv volny termin nastoupit? Dekuji
@Anonymní píše:
Dobrý den, koukněte na ty Janské Lázně. My tam jezdili se synem od malinka.
Na návrh si můžete nechat napsat až tři místa. Pokud v prvních lázních nebo léčebně nebude volné místo, přepošlou návrh do dalšího zařízení. Na lázně se ale vypisuje jiný návrh než na dětskou léčebnu. Lázně jsou Luhačovice, Jeseník, Janské Lázně a Lázně Kynžvart. Mezi léčebny patří Křetín, Ostrov u Macochy, Zlaté Hory, Olivova léčebna v Říčanech nebo Cvikov.
@Jana Martinková píše:
Na návrh si můžete nechat napsat až tři místa. Pokud v prvních lázních nebo léčebně nebude volné místo, přepošlou návrh do dalšího zařízení. Na lázně se ale vypisuje jiný návrh než na dětskou léčebnu. Lázně jsou Luhačovice, Jeseník, Janské Lázně a Lázně Kynžvart. Mezi léčebny patří Křetín, Ostrov u Macochy, Zlaté Hory, Olivova léčebna v Říčanech nebo Cvikov.
Divala jsem se na formular Navrhu na pobyt do lecebny a prave jsou tam jen 2 policka, kam muzete napsat mista pobytu, ale slysela jsem, ze jsou mozna 3,prave tomu nerozumim. A dale kdyz by Navrh scchalila ted pojistovna, tak v tuto dobu je vsude plno, volno cca rijen, tak podle ceho se rozhoduji???Ja bych si pak idealne zavolala na vsechna 3 mista a kde by meli nedriv volno, tam bych jela, ale lze to??
Posledni: v seznamu jsem nasla i jiz zminivany Kosumberk- plati to?
Moooc diky za rady, je to narocne se orientovat, nemam zadne zkusenosti.