Dětské lázně 2022

93
29.5.22 10:23

Dětské lázně 2022

Dobrý den,
synovi byli doporučeny lázně. Na dýchací potíže/průdušky/zápaly plic.
Chtěla bych se zeptat na informace o lázních. Nejznámější jsou asi Luhačovice. Popřípadě byli jste a jaké to bylo? A pomohlo to dětem?
Uvažujeme nad tím a nebo zda by nepomohl stejně tak i třeba delší pobyt u moře.
Budu ráda za všechny informace o lázních moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
29.5.22 10:40

My jsme byli ve Cvikově na 6 týdnů, je to léčebna, zkus mrknout, že začátku šok, že se tam trochu zastavil čas, ale zaměstnanci dělají co můžou aby se tam všem líbilo. Samozřejmě je to o lidech, jak se potkáte na oddělení. Vracela jsem se plná zážitků (pozitivní převažovali), ale prvních pár dní jsem myslela že to vzdám, pak se mi ani nechtělo domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
29.5.22 11:07

My jezdíme do Janských lázní do dětské léčebny Vesna. My sice máme pohybové problémy, ale jezdí tam i hodně s respiračním onemocnění. Je tam krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.22 12:11

Moje kamarádka jezdí také do Janských lázní. Její syn má astma a jsou tam moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42077
29.5.22 12:38

Já jezdila do Mariánských Lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
29.5.22 13:20

@Ajena16 Syn pojede do lázní sám nebo s doprovodem rodiče? Z lázní máte na výběr Luhačovice, Jeseník, Janské Lázně nebo Lázně Kynžvart. Pak můžete jet do dětské léčebny - na dýchací potíže je účinná speleoterapie (pobyt v jeskyni). Tato terapie se provádí v dětské léčebně Ostrov u Macochy nebo v sanatoriu Edel ve Zlatých Horách. Dále je možné jet do dětské léčebny Křetín nebo Cvikov. Pobyt v lázních nebo léčebně trvá obvykle čtyři týdny. Součástí je i školka nebo škola. Pokud je rodič pracující, má po dobu lázeňského pobytu nárok na neschopenku - vystavuje a ukončuje ji lékař v lázních nebo léčebně. Do šesti let věku dítěte máte proplacený doprovod pojišťovnou. Pokud je dítě starší, musíte k žádosti o lázně přiložit vyjádření dětského psychologa, že dítě pobyt v lázních samo nezvládne a je fixované na matku. Nastoupit do lázní musíte do půl roku od schválení poukazu zdravotní pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2362
29.5.22 14:09

Nejlepší vzduch je v Jeseníku. Horské klima s čistým ovzdusim. Mají tam meteo stanici a čistota vzduchu se pravidelně měří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2362
29.5.22 14:17

Priessnitz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 17:06

@Jana Martinková dobry den, muzetemi doporucit ozdravovnu pro 3 lete dite pohybove potize? Muze se i do Olivovny? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
2362
30.5.22 17:14
@Anonymní píše:
@Jana Martinková dobry den, muzetemi doporucit ozdravovnu pro 3 lete dite pohybove potize? Muze se i do Olivovny? Dekuji

Klimkovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 17:22
@jejjej píše:
Klimkovice

Dekuji, ano Klimkovice fajn, ale potrebovala bych i alternativu, kam se jeste da jet.Co ta Olivovna v Ricanech? Muze se na Navrh napsat 2 nebo 3 mista a kde maji driv volny termin nastoupit? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
42077
30.5.22 17:35

Košumberk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
30.5.22 20:55
@Anonymní píše:
@Jana Martinková dobry den, muzetemi doporucit ozdravovnu pro 3 lete dite pohybove potize? Muze se i do Olivovny? Dekuji

Dobrý den, koukněte na ty Janské Lázně. My tam jezdili se synem od malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
30.5.22 22:38

Na návrh si můžete nechat napsat až tři místa. Pokud v prvních lázních nebo léčebně nebude volné místo, přepošlou návrh do dalšího zařízení. Na lázně se ale vypisuje jiný návrh než na dětskou léčebnu. Lázně jsou Luhačovice, Jeseník, Janské Lázně a Lázně Kynžvart. Mezi léčebny patří Křetín, Ostrov u Macochy, Zlaté Hory, Olivova léčebna v Říčanech nebo Cvikov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.22 00:09
@Jana Martinková píše:
Na návrh si můžete nechat napsat až tři místa. Pokud v prvních lázních nebo léčebně nebude volné místo, přepošlou návrh do dalšího zařízení. Na lázně se ale vypisuje jiný návrh než na dětskou léčebnu. Lázně jsou Luhačovice, Jeseník, Janské Lázně a Lázně Kynžvart. Mezi léčebny patří Křetín, Ostrov u Macochy, Zlaté Hory, Olivova léčebna v Říčanech nebo Cvikov.

Divala jsem se na formular Navrhu na pobyt do lecebny a prave jsou tam jen 2 policka, kam muzete napsat mista pobytu, ale slysela jsem, ze jsou mozna 3,prave tomu nerozumim. A dale kdyz by Navrh scchalila ted pojistovna, tak v tuto dobu je vsude plno, volno cca rijen, tak podle ceho se rozhoduji???Ja bych si pak idealne zavolala na vsechna 3 mista a kde by meli nedriv volno, tam bych jela, ale lze to??
Posledni: v seznamu jsem nasla i jiz zminivany Kosumberk- plati to?
Moooc diky za rady, je to narocne se orientovat, nemam zadne zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty