Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alušáček píše: Šla bych, chodíme všude, do práce, do školy, do bazénu, do kina, navštěvujeme se. Kovid tu bude pořád, stejne jako chřipka a jiné nemoci.
přesně tak, nezničím svému dítěti dětství čekáním na konec covidu, který nemůže nastat
@DanielaD píše:
Nedávno jsme v divadle byli, vyžadují očko
Musí uznat i testy a prodělání nemoci
@DanielaD píše:
Nedávno jsme v divadle byli, vyžadují očko
Chápu správně, že tvrdíš, že jsi byla v divadle, do něhož pouštěli výhradně očkované?
Kde konkrétně to, prosím, bylo?
@BohunkaP píše:
Chápu správně, že tvrdíš, že jsi byla v divadle, do něhož pouštěli výhradně očkované?
Kde konkrétně to, prosím, bylo?
ano, je to tak, chtěli vidět očkování, nevím jestli test, to jsem nesledovala.
Je jedno kde to bylo, ono je to nyní všude stejné.
Po dobu představení náhubek.
@Baba píše:
Musí uznat i testy a prodělání nemoci
určitě ano, ale prvotně se dožadovali prokázání očkování
@DanielaD píše:
ano, je to tak, chtěli vidět očkování, nevím jestli test, to jsem nesledovala.
Je jedno kde to bylo, ono je to nyní všude stejné.
Po dobu představení náhubek.
Ano, je to všude stejné – musejí akceptovat nejen očkování, ale také potvrzení o provedeném negativním testu, případně o prodělání nemoci. Proto jsem chtěla slyšet to upřesnění, tvoje informace je zavádějící.
Klidně. Chtěla jsem jít dneska s dcerou do kina na ten nový film. Ale neposlali nám certifikát, že je po Covidu. Ta jejich slavná tečka nefunguje. Dovolat se jim nedá. Příští týden to vyřeším u dětské, ať nám dá potvrzení a půjdeme do kina.
@BohunkaP píše:
Ano, je to všude stejné – musejí akceptovat nejen očkování, ale také potvrzení o provedeném negativním testu, případně o prodělání nemoci. Proto jsem chtěla slyšet to upřesnění, tvoje informace je zavádějící.
jasně, zase blbě, nebudu se tady rozepisovat co chtěla bába u vchodu do divadla, já slyším jen na očko, ty si dělej co potřebuješ
@Kelsey píše:
Klidně. Chtěla jsem jít dneska s dcerou do kina na ten nový film. Ale neposlali nám certifikát, že je po Covidu. Ta jejich slavná tečka nefunguje. Dovolat se jim nedá. Příští týden to vyřeším u dětské, ať nám dá potvrzení a půjdeme do kina.
Podívej se na https://ocko.uzis.cz/, tam by to mělo být ke stažení
už jich mám také plné zuby, nic nefunguje, 4. den čekáme na kód z hygieny, která na všechno dlabe
@DanielaD píše:
Podívej se na https://ocko.uzis.cz/, tam by to mělo být ke staženíuž jich mám také plné zuby, nic nefunguje, 4. den čekáme na kód z hygieny, která na všechno dlabe
Mi a mojemu to funguje. Holce ne. Našla jsem ke stažení papír pro dětskou. Půjdu za ní. Když jim tohle nefunguje. Přidala jsem si holku i do tečky. Já tam mám vše. Ona nic. Kdyby se jim dalo dovolat. Ale to je taky nereálné.
@DanielaD píše:
určitě ano, ale prvotně se dožadovali prokázání očkování
Tak to je fuk, musí respektovat nařízení, ne si vymýšlet vlastní.
@Anonymní píše:
Jak je asi jasné z názvu - zajímá mě, šli byste v současné covidové době na dětské divadlo? Konkrétně Praha. Prosím zanechat anonym, mám tu kamarádky a nechci se s nimi celý večer dohadovat po telefonu.
Víc než covidu bych se bála všech těch rým a kašliku, co se aktuálně táhnou týdny
tady všichni píšou, jak děti měli covid a po týdnu zpátky do školy a my s ubohou rýmou, kašlem a sem tam teplotou 5 týdnů doma. Lidi fakt vidí jak s klapkama přes oči ![]()
@DanielaD píše:
jasně, zase blbě, nebudu se tady rozepisovat co chtěla bába u vchodu do divadla, já slyším jen na očko, ty si dělej co potřebuješ
Právě že se rozepisuješ… ale blbě, přesně jak říkáš.
Na co TY slyšíš, je celkem jedno – podstatné je, že do divadla (naštěstí) stále mohou nejen očkovaní (jak vyplynulo z tvého příspěvku), ale také lidé s testem nebo s potvrzením o prodělání nemoci.