Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, dcera (2 roky) si od včera sem tam snaží škrábat na zadku. Stále má plenku, takže to vypadá tak, že se drží za plenku a kňourá. Mylně jsem si myslela, že nemůže vykadit, protože předtím 2 dny nekadila, ale nakonec se vykadila právě.
Dneska ji to začalo svědit zase odpoledne. Pak se vykadila ale mezitím se držela za tu plenku a kňourala. Jakmile se vykakala, tak od té doby už se nesvedila. Stolici jsme kontrolovali, jestli v ní nějakého červa nepodchytime a nic tam nebylo. Zkusím ještě v noci nahlédnout, prý v tu dobu nejvíce vylézají.
Myslíte, že by mohlo jít o roupy, nebo o něco jiného? Jsem trošku zmatená tím, že po vykadeni se už se nesvedila a je v pohodě. Bříško jí taky nebolí ![]()
Myslíte, že by se ty roupy zatím jen „rozjizdely“? Prosím k vaše názory a zkušenosti. Jsem z toho na trní. ![]()
Zítra budeme volat Dr.
Pokud není v kolektivu, asi bych roupy vyloučila.
Kňoura svěděním nebo ji může tlak na stolici klidně bolet nebo dráždit…po stolici se jí uleví…
@Jamie Lee Dr vám může dát taková testovací sklíčka pak budeš mít jistotu.
Roupy jsou převážně v noci a svědí to tak, že i náš 8 letý to nedává.. pak se stačí v noci podívat a uvidíš tam několik červíků, které se líhnou a proto to svědí.
Na roupy je jediný lék - Vermox a pouze na předpis. Zabírá po jedné tabletce, cca do 2h.
Roupy jsme u 2r dcery nerozpoznala dle pulnocniho revu. Az pak mi to doslo, proc to tak bylo. Pres den zadne potize nebyly. Pak jsme nasli, ale az po delsi dobe. No, a ted ve skoro 6r zase blbe spala, ja hledala roupa jak diva a nic, nalezen jeden jediny az po 5 tydnech patrani. Ale pres den taky OK. Takze podle me zkusenosti dokud to neni hodne rozjete, tak se ve stolici hleda spatne, pak asi lepsi ten lepici prouzek od Dr., pokud je podezreni. Me to nejak zase nenapadlo. Tyden po Vermoxu ale konecne zacala zase spat, takze to bylo tim.