Dětský gastroenterolog v Brně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10819
9.11.12 13:12

Když jsem tam byla se synem tak dělali různé odběry krve, stolice, moči…proto ta hospitalizace…ale byli jsme tam jen 2dny.
Pasáž jícnu nám dělali RTG, to trvalo jen chvilku…dostal na pití nějakou bílou vodu a různě ho nahýbali.....to je v pohodě.
Sonda do žaludku je nepříjemná, proto ji dětem dělají v narkóze…ale fakt to trvá jen chvilku.
Víc zkušeností nemám :nevim: .....ale na oddělení jsou moc příjemní.
Budeme držet palce at to dobře dopadne :mavam:
Pak nám dej vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.11.12 13:53

Ahoj Jani, taky jsme v dětské leželi kvůli té pasáži jícnu. Byli jsme tam dva dny, ale dones nechápu vlastně proč, kdybych tam s ním přišla ráno jen na ten RTG bylo by to mnohem lepší. Jediné co jsme si od tamtud odnesli byla střevení chřipka s teplotama a zvracením a postupně jsme to chytili doma všichni…Mudr.říkala, že jsme to koupili tam, že tam něco takového měli. Sondu nám přímo nedělali, i když jsem uvažovala, že o ni snad i požádám tak už jsem byla zoufalá. Na té pasáži je hodně nepříjemné aby vypil ten kelímek bílého „humusu“, to mi dalo dost velkou práci do něj dostat…Přeju ať jste brzo ok. a určitě dej vědět, jak pokračujete. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
9.11.12 13:58

@Stani1701 taky jsem se bála, že to nevypije…měl tenkrát 13měsíců…je zvyklej jen na vodu, ale asi jak měl žízen a hlad, tak to normálně pil :nevim:
ale pak měl bíle kakání :mrgreen:
Maxikovi tu pasáž dělali ráno a pak nás hospitalizovali…nechápu proč u vás takhle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.11.12 14:10

@anemax jó tak to nám bylo tenkrát 5let a celou dobu si u toho pití navaloval a já mu vyhrožovala. A potom kadil sádrové odlitky :mrgreen: než začal mít průjem a teplotu a to zvracení…Právě proto jsem volala do nemocnice, jestli to nemůže být po tom no a nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
9.11.12 15:14

Ježiš, tak to nevím, jestli to náš vypije, to se mi poblije rovnou u toho :roll: No ale trochu jste mě uklidnily, že to není taková hrůza a že snad ta hospitalizace nebude nadlouho, vzhledem k tomu, že drahoušek je doma už několik dní, mám problém stíhat práci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
17.11.12 19:46

Hlásím, že jsme z nemocnice zpět. Nechápu, proč nás hospitalizovali, natož na 5 dní, protože mu jen brali krev, stolici, dělali UTZ a tu pasáž jícnu - nic z toho nevyžaduje přípravu ani následný pobyt v nemocnici - po pasáži jícnu nás hned propustili. Z tohoto pohledu ztracených 5 dní :( Jinak to, co pil u té pasáže vypadalo trochu jako sádra smíchaná s vodou, ale prý to nebylo nijak hnusné, snad je to i trochu sladké. Nejdřív si to měl nechat v puse a polykat až během rentgenování, takže to mu šlo. Když se měl napít najednou, tak se mu navalilo, tak pak pořád pil takhle pomalu - nejdřív do pusy a až pak polknout a šlo to. Byl toho jeden kelímek a nemusel vypít vše. Zvládli jsme to v pohodě a doktor tam byl moc příjemnej. Malej prý polyká vzduch a ten ho tlačí v žaludku, tak uvidíme, co bude dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
18.11.12 10:52

Ahoj Jani, tak to je teda gól my po té pasáži dostali úplně stejnou diagnozu, polyká víc vzduchu to ho tlačí a hotovo..Nic se s tím nedělalo a dále nedělá, jak to u nás vypadalo a vypadá jsem ti už psala. Proš my byli hospitalizovaní jsem taky dodnes nepochopila, protože nás hned po té pasáži pustili domů (byli jsme tam naštěstí jen 2 dny) Co máš teda pravdu doktor tam byl moc příjemný a navíc strašně krásný :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
19.11.12 12:39

Tak to není moc povzbudivá budoucnost, jestli máme totéž, co vy :? Já jsem trochu doufala, že až se dostanu do gastroporadny, něco mi přece jen poradí, např. nefungovaly by probiotika nebo nějaký ten espumisan apod.? Nemohl by se naučit říhat? On to totiž neumí… nebo jak jinak se ten vzduch může dostat ze žaludku ven? Nebo vyroste z toho třeba? Dietu teda žádnou nemáte? Co nadýmavé jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
19.11.12 14:29

Ahoj ad říhání -jo tak to se snažíme dodržovat, jak děláme v průběhu jídla ty pauzy, nutím ho aby počkal, až si odříhne. Ale pozor na bublinkové pití, po kterým se odříhne dobře, to mu vůbec dobře nedělá. Taky pak pozor na kořeněný, česnek a nebo třeba špenát, rajská… to zvládně v poledne, ale když mu to dám k večeři, tak se mi v noci normálně vzbudí a vyzvrací..Stejně tak jako džus.. já prostě fakt nevím. Jednou mu něco nevadí,2× ano..je to prostě nějaká souhra náhod a všechno je to pokus omyl. Jak jsem si minule libovala, že už se to pomalu lepší, tak zrovna minulý týden se pozvracel u večeře a já si připadám zase v pr..li. :,( Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
19.11.12 16:05

Ach jo, myslím, že podle dosavadního průběhu to u nás bude naprosto totéž. Bublinkové pití mi někdo radil, ale právě jsem si říkala, že možná tím do sebe dostane víc bublin než pak odříhne… moc se mi to zkoušet ani nechce.

A nevypozorovalas, že by tvému synovi vadilo sportování? Běhání, poskakování nebo kotrmelce apod.? Dvakrát se mi pozvracel den poté, co byl cvičit, tak mě napadlo, co asi ten vzduch v břiše dělá při sportu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
19.11.12 16:19

No ono všeobecně sportovat po jídle by neměl nikdo a u nás to plati dvojnásob. Takže nám i radili tak 30 min po jídle, než to sedne být v klidu, nepředklánět se, neběhat…Ale aby mu něco vadilo jako až druhý den, tak toho jsem si nevšimla. :nevim: U nás je to spíš okamžitá záležitost. Letos jsem mu dokonce dovolila i sportovní kroužek, který stíháme 45 min po obědě. Tam lítají jak torpéda a zatím to zvládl. Ale co je fakt pravda, že velice pomalu ale přece trochu se to s tím věkem lepší. Přeju, aby se vám to lepšilo. A jsem strašně ráda, že jsem našla někoho, kdo s něcím podobným taky bojuje. Já si vždycky připadám jak pitomec, když se mě lidi okolo ptají a co ten tvůj malej, ještě pořád blinká? To je ale divný… :roll: Nechce se mi nikomu, kdo o tom ví prdlajs něco pořád vysvětlovat, dokonce ani našim ne :oops:, když to doma nemají, těžko se jim to chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
19.11.12 16:30

No to je pravda, že to nikdo nechápe, každej si myslí, kdoví, co jsem mu dala jíst, že mi blije. Přitom jiný děti se cpou párkama, hranolkama a colou a nic jim není, u nás je furt nějaká dieta a stejně na prd…

A ještě poslední dotaz: když se pozvrací, za jak dlouho je fit? Necháváš ho třeba 1-2 dny doma než ho pustíš zase do školy nebo jak to řešíte? U nás to bylo vždycky tak, že se odpoledne pozvracel a druhý den už byl OK, ale to jsem byla na mateřské, tak byl stejně doma. Teď jak blil několikrát během října, tak to bylo takové horší, prakticky je skoro měsíc doma, vždycky než jsem našla odvahu zase ho poslat do školky, tak se poblil znovu :? Moje máti by byla nejradši, kdyby byl po zvracení tak 3 týdny doma, že prý je oslabený, ale pracovat mám jako kdy? To bych si musela najmout chůvu a přišel by o všechny kamarády ve školce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
19.11.12 17:38

Normálně je fit hned. Prostě jak se pozvrací, tak se mu uleví a hotovo. Dokonce je schopný se tak za 1 hodinu najíst znovu a udržet to. Jen musím pak tak 1 týden dávat víc pozor, a „přitvrdit“ v dietě, dohlížet na to, aby jedl víc pomalu, neplácal různý věci…pořád dokola, je to fakt nekonečný. Takže žádný kokina, čokoládu (tu dostává stejně jen velice vyjímečně - moc dobře mu nedělá).
Hranolky jedl letos poprvé a to jen díky tomu, že jsme koupili tu fritézu Tefal bez oleje, párek jí jen oloupaný z toho střeva a to i vídeňský…
Musím říct, že školka mu dělala docela dobře. Měla jsem s nima domluvu, co mu vadí a co jíst nebude (měla jsem od MUDr. papír dieta), pokaždé mi dali dopředu jídelníček a já jim vyškrtala co nebude a popř. si nesl oběd z domu a oni mu ho ohřáli. Vadilo mu např. kakao, tvrdé slupky jako paprika, rajčata…U nás už to bylo a taky hodně je i o psychice, už z toho má strach, myslí na to a bojí se, že to přijde a dost věcí přijde snad i zbytečně…
Jako to, že se v noci probudí a pozvrací to vím, že za to nemůže, ale nevím proč si nedokáže dát přestávku v jídle dřív, než mu přijde, že je plný. Mockrát jsem se s ním zlobila, že mu do hlavy a žaludku nevidím, že si to musí hlídat sám, ale on tvrdí, že to prostě dřív necítí, až je to už špatné. Párkrát se mi povedlo odvést jeho pozornost od toho, že je mu zle na něco jiného, on odbrknul a bylo to OK, mockrát se to ale nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
21.11.12 15:09

Hm. To jsem si taky říkala, že někdy vidím, že je bledý a začíná mu být špatně, tak co vlastně v té chvíli dělat, jestli by pomohlo odvést pozornost, ale spíš bych řekla, že ne, že to už je u nás pozdě. A pozvracel se ti někdy ve škole nebo někde jinde než doma? Mě připadá, že zvrací hlavně doma nebo třeba na dovolené, ale např. ve školce zatím nezvracel, ale prchali jsme například dvakrát z knihovny nebo z obchodu, tam mu už bylo špatně, ale vyhodil to až doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
21.11.12 18:45

@janabrno ale jistě, že se pozvracel i jinde, ve školce asi tak 3× za každý rok, ve škole - to byl poprvé (a tatky naposledy)ve školní jídelně, u babičky…Ale mám pocit, že nejvíc mi taky zvrací doma. Hele neměj pocit, že máš doma úplně to stejné co já, sice máme diagnozu s tím nadměrným vzduchem, ale my jsme od malinka zápasili i s tím refluxem, který nám tedy po pasáži už nepotvrdili..tak já vlastně ani nevím, proč se to všechno děje. Náš na rozdíl od vás nevydrží tak dlouho (abysme odešli od někud)prostě když to na něj přijde, tak okamžitě. A většinou se to děje bezprostředně po jídle, nebo i v průběhu jídla no a nebo tedy v tu noc, kdy žaludek začne trávit a vylučovat více šťáv…Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty