Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otázka je vlastně v nadpisu. Platí se něco u klinického psychologa a kolik nebo to hradí pojišťovna?
Platí se regulační poplatek za vstupní vyšetření, pak za každé další (Třeba testy). Terapie je hrazená pojišťovnou, pokud je nasmlouvaná a pokud nechodíš dlouhodobě a na nějaou speciální (Třeba psychoanalýza, kognitivně-behaviorální atp.).
Nejlepší je zavolat.
Já tam mám jít s klukem. Chtějí to ze školy. No zavolám tam a uvidím. Díky.
Ja platim 30,– jako u lekare.
Psychoterapii mi hradi pojistovna, maji smlouvu. Takze ja „zdarma “.
@Anabellka Tak to budeš platit jen regulační poplatek. Oni ho vyšetří a pak se s tebou domluví, jak dál. Nic se neplatí. Jen jestli máš nějakou neobvyklou pojišťovnu, tak je dobré zjistit, jestli mají smlouvu. Ale třeba s VZP a OZP nebývá problém.
Já mám vojenskou. Zatím jsme s tím problém neměli. Tak já ho jdu objednat.
@Anabellka píše:
Já tam mám jít s klukem. Chtějí to ze školy. No zavolám tam a uvidím. Díky.
děti regulační poplatky za ambulantní vyšetření neplatí. chodím s holkou, musela jsem mít doporučení od lékařky a u psycholožky neplatím nic. bez doporučení bych si prý musela platit sama.
@Les2311 U klinického logopeda a psychologa by platit měly, je to podle vyhlášky, ale je možné, že nějaká zařízení RP nevybírají.
Regulační poplatek je to nejmenší. Já jsem spíš měla strach aby se to neplatilo celý. Jako třeba když se jde někam na soukromou kliniku. Takže musím mít papír ještě od dětské dr.? Mě ve škole dali jen kontakt na psycholožku že se tam máme objednat. Dneska jsem se tam nedovolala.
@Anabellka Nemusíš mít žádanku, to je v pohodě. Nebo, kdyby ji chtěli - tak ti o ni řeknou.
Ale to co píšeš by mělo být bezplatné (krom RP), držím palce.