Dětský lékař - změna dříve než za tři měsíce

479
4.3.19 11:53

Měla jsem to úplně stejně stěhovali jsme se v synových 6 týdnech a opravdu jsem lékaře mohla změnit až po třech měsících, tudíž jsem jezdila k původní doktorce do tří měsíců a pak mě registrovala nová doktorka
Edit: s novou doktorkou jsem vše probírala hned jak se syn narodil a říkala, že kvůli pojišťovně to není možné dříve než za ty tři měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43
4.3.19 12:09

@milakorca moc děkuju za zkušenost! U „starého“ doktora jsi hned hlásila, že budete stěhovat? Doufala jsem teda v opačné zkušenosti, že někdo napíše, že to jde i dříve, bylo by to praktičtější… :)
já vlastně ani pořádně nevím, jak často se s malým miminkem k doktorovi chodí? Ze začátku tuším každý týden na kontrolu toho, jak přibírá, ale po tom šestinedělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
4.3.19 12:10

Poradny mas vetsinou po propusteni, po tydnu, po 3t, 6t a 3m. Takze pokud bys byla sestinedeli u vasich, tak teoreticky uz tam ani nemusis. Akorat jeste promyslet kycle. Akutne nemocne dite Ti podle me vezme kterykoliv lekar, taky jsme takhle byli s laryngitidou u mimina u jine Dr a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
4.3.19 12:19
@moija píše:
@milakorca moc děkuju za zkušenost! U „starého“ doktora jsi hned hlásila, že budete stěhovat? Doufala jsem teda v opačné zkušenosti, že někdo napíše, že to jde i dříve, bylo by to praktičtější… :)
já vlastně ani pořádně nevím, jak často se s malým miminkem k doktorovi chodí? Ze začátku tuším každý týden na kontrolu toho, jak přibírá, ale po tom šestinedělí?

Ano u původní doktorky jsem to měla nahlášeno, jinak jsem měla s novou doktorkou domluveno, že akutní nemoc by ošetřila. Jinak jsme měli prohlídky po propuštění z porodnice, ve 14 dnech, v šesti týdnech, ve třech měsících jsme tam byli naposledy a poté už u nové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
4.3.19 12:44

Ahojda, já taky z důvodu stěhování měnila lékaře. Na 6-ti týdenní kontrolu jsme šli k původní, na 3-měsíční už k nové. Mezitím jsem dr.nepotřebovala, kdyby ano, jela bych k původní nebo zašla na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
4.3.19 12:51

Měla jsem to podobně. S druhou lékařkou jsem byla domluvená ještě před porodem, že tam budu syna přeregistrovávat a domluvily jsme se, že kdyby bylo něco akutního, tak by dítě ošetřila, jinak jsme se domluvily až na 4měsíční prohlídku. Na 3měsíční jsme si zajeli ještě k první doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
4.3.19 13:12

Jde to úplně jednoduše, todle co si napsala řekni doktorce, že ze začátku u ní a pak se budete stěhovat, ona dítě registrovat nebude ( pouze udělá první prevence) domluv si doktora v novém místě a taky mu to takhle řekni, že první prevence budete mít u té doktorky. On si tě pak zaregistruje jak k němu přijdeš. Nejsi první ani poslední. Dělá se to tak běžné, vše je o domluvě. Registruje se dítě až po narození a až je přihlášeno na pojišťovnu. Takže klid a v klidu si to vykomunikuj, je nerozum jezdit s dítětem na prevence 150 km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
4.3.19 13:24

@Tejule U nás ta první doktorka registraci vyžadovala, i když to bylo jen na 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.3.19 15:24

@Tejule aha, no vidíš, to jsem netušila, že jde docházet na ty první poradny i bez registrace. Určitě se na to přeptám. Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty