Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda nejsem z Prahy, takže konkrétně neporadím, ale já na gynde nikdy neplatila ani korunu a to tam chodím poměrně často ![]()
Ja chodila na gyndu,kde jsem platila 1000kc…U tehotenstvi 2500 za kontroly. Nevim,co v tom bylo nadstandartniho. Poslani upozorneni na prevenci…Snad ultrazvuk na kazde kontrole v tehu? Taky je se prestehovala a hledam nekoho jineho…
@Kriss Tina
Mě to právě taky celkem dostalo… Sestra mi teda tvrdí, že je to normalni, ale ja jeste nikdy neplatila… Navic ted po porodu musím trosku setrit ![]()
@M-77 boze muuuj, no to je sileny!
![]()
Tak snad najdes, takovi vydridusi ![]()
Ja mela stesti, ze cele těhotenství jen za ty zrcadla a fotky… I genet zdarma ![]()
ja na gynde neplatila nikdy za nic, ani za zrcadla ani za fotky, ani zadny poplatek rocni/tehotensky..... u takove doktorky bych popravde nebyla
![]()
@debra.morgan no to je krasny
to závidím… Takže nejsem na hlavu, kdyz se mi poplatky nelíbí? ![]()
Já taky v Praze platím 500 ročně, je to za jednorázové pomůcky ( zrcadla a kondomy na ultrazvuk). Ale bohužel je to tady asi normální. Předtím jsem jezdila do předchozího bydliště a tam se neplatilo snad se nikoho. Tady platím zase všude
@Zuzibell píše:
@debra.morgan no to je krasnyto závidím… Takže nejsem na hlavu, kdyz se mi poplatky nelíbí?
Určitě nejsi, všichni doktoři nejsou vydřiduši, já co se týče gyndy sem platila jenom screeningy na genetice, ty moje dr nedělá a musela sem na soukromé pracoviště, ale zas to bylo pečlivě, dopodrobna a odborníkama co na to maji nejvyšší specializace (plus třeba při určování pohlaví se hodil názor více doktoru), tak to sem investovala i ráda, navíc mi první proplatila pojišťovna.
Doktorka ve Zličíně myslím není, jen tu jen jeden doktor ve středisku. Jestli se tam platí nevím, nechodím tam. Už od střední mám doktora v Modřanech a dojíždím tam, jednou za rok je mi to jedno a i v těhotenství to bylo v pohodě. A platím taky, pár stovek, ale jsem spokojená, tak mi to nevadí.
Já teď platím jen 50 Kč jednorázově za zrcadla. Kdysi jsem si podle dobrých recenzí našla soukromého gynekologa, kde se platilo 1000 Kč ročně a nakonec ani moc příjemný nebyl. Sice luxusní vybavení, ale mně jde hlavně o přístup lékaře, takže od tamtoho jsem odešla. Nyní mám asi 3 roky jiného, kde se platí jen těch 50 Kč, ordinace sice zastaralejší, ale Dr. pečlivý, ochotný, příjemný… Jinak bohužel v okolí Zličína nikoho neznám, chodím v centru Prahy a ještě k muži (ty chceš asi ženu, jsem pochopila). Ale držím palce, ať někoho najdeš, já úplně chápu, že ne každá chce pořád platit poplatky, když je možnost zadarmo.
Já platím 30,– za zrcadla. A osobně povím, že budu klidně platit i stovku, než aby mě doktorka tahala železem. Je to pohodlné, příjemnější.
jsem teda mimo Prahu, ale platím pouze 30 Kč za zrcadla a ultrazvuk mi doktor dělá vždy, v těhotenství taky při každé návštěvě… já vím, že pojišťovna jich proplácí jen pár za těhotenství, ale když to tam má, tak proč by to nepoužil?
je to o lidech… a luxusní ordinaci má, ani nebere nové pacienty, je to fakt kapacita v našem kraji
Můj Dr mi také nabízel VIP služby za 600 ročně, ale s díky jsme odmítla. Jednou ročně na prevenci, zrcadla za 70 a na výsledky si zavolám, nepotřebuju SMS. A neřekl ani slovo, že bych měl jít jinam. Prostě funguje klasický na pojišťovnu a kdo chce, zaplatí si nadstandard.
Upřímně si myslím, že na to Dr nemá ani právo. Pokud má smlouvu s pojišťovnou, nemůže si vynucovat registraci poplatkem za služby, které nechceš. Můžeš se zeptat na pojišťovně nebo lékařské komoře.
@Halamka Tak u te me to bylo vzdy-zaplatte-je to nas poplatek.