Neschopenka musí být od firemního lékaře?

Anonymní
26.2.19 15:50

Neschopenka musí být od firemního lékaře?

Dobré odpoledne,
není mi dobře a zítra asi nebudu schopná jít do práce. Myslela jsem, že si zajdu pro neschopenku ke svému lékaři, mluvila jsem ale s kolegyní, která mi tvrdí, že musím ke smluvnímu mého pracoviště. Nechci kvůli tomu volat vedení, nevím jistě, zda to bude opravdu na doktora, ale zároveň bych potřebovala vědět, kam případně půjdu. Pracuji více jak 30km od domova a na cestu k lékaři bych si musela předem domluvit auto.
K firemnímu se mi popravdě nechce jak kvůli vzdálenosti, tak kvůli tomu, že mám svého, a nemoci chci řešit s ním.

Nevíte, jak to je? Má zaměstnavatel právo chtít po mě návštěvu smluvního doktora, nebo mi musí uznat i neschopenku od mého?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
26.2.19 15:52

Já nevím, ale mám vždycky od svého dr, kolikrát ani ne od praktika. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
26.2.19 15:53

Musi mu stacit neschopenka od jakehokoliv lekare. Kdybyste se rozhodla, ze pujdete treba na kozni, tak od kožního. Vy jste povinná jit k smluvnimu lekari akorat pri vstupni a periodické prohlidce. Dneska už není povinná ani vystupní prohlídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
26.2.19 15:57

Ahoj nemusíš jít k firemnímu… Bež klidně ke svému… Zaměstnavatel musí uznat jakoukoliv neschopenku od kteréhokoliv lékaře… Např budeš mít gyn problémy… Myslíš že ti ti s tím pomohl závodní lékař? A takových případů je spousty. Nech si od doktora navíc napsat i potvrzení o návštěvě, kdyby to na neschopenku náhodou nebylo.. Toto pak idevzdej v práci… Budeš mít kdyztak zaplacenou nepřítomnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
26.2.19 15:58

Ne, můžeš ke komukoliv, to není pravda, že bys musela výhradně ke služebnímu lékaři. To je jako když tě v noci něco chytne a pojedeš na pohotovost tak budeš čekat na druhý den pro neschopenku? Blbost.
Spíš jestli kolegyně nemyslela, že UKONČENí neschopenky pouze u služebního lékaře - to pak jo. U ozbrojených složek to tak je, protože jen on může posoudit tvůj zdravotní stav k odborné práci, ale taky jsme měli výjimku - když to byla chřipka nebo angína, stačilo ukončení od normálního obvoďáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.2.19 16:19
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
není mi dobře a zítra asi nebudu schopná jít do práce. Myslela jsem, že si zajdu pro neschopenku ke svému lékaři, mluvila jsem ale s kolegyní, která mi tvrdí, že musím ke smluvnímu mého pracoviště. Nechci kvůli tomu volat vedení, nevím jistě, zda to bude opravdu na doktora, ale zároveň bych potřebovala vědět, kam případně půjdu. Pracuji více jak 30km od domova a na cestu k lékaři bych si musela předem domluvit auto.
K firemnímu se mi popravdě nechce jak kvůli vzdálenosti, tak kvůli tomu, že mám svého, a nemoci chci řešit s ním.Nevíte, jak to je? Má zaměstnavatel právo chtít po mě návštěvu smluvního doktora, nebo mi musí uznat i neschopenku od mého?

Mám závodního lékaře v jiném okrese. Takže fakt při horečkách nebudu jezdit mimo město :roll: Neschopenku jsem neměla léta, ale šla bych normálně za praktikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.2.19 17:06

Kolegyně je úplně mimo, neschopenku můžeš mít od kohokoliv.

• Citovat
  • Upravit
6203
26.2.19 17:24

Samozřejmě můžeš k jakémukoliv doktorovi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
26.2.19 17:29
@kam2 píše:
Samozřejmě můžeš k jakémukoliv doktorovi. :roll:

Vynechal bych veterináře, patologa a koronera. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
26.2.19 17:33

@Prof. Farnsworth

Tak předpokládám, že by si zdravý jedinec opravdu nešel pro neschopenku k veterináři :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
26.2.19 17:36
@kam2 píše:
@Prof. FarnsworthTak předpokládám, že by si zdravý jedinec opravdu nešel pro neschopenku k veterináři :roll:

Zdravý jedinec přece nepotřebuje neschopenku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.2.19 17:50
@Prof. Farnsworth píše:

:mrgreen: ale tak veterináře bych ještě dala… ale ty další dva bych v roli pacienta vážně nerada potkala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
26.2.19 17:56
@sagina píše: :mrgreen: ale tak veterináře bych ještě dala… ale ty další dva bych v roli pacienta vážně nerada potkala :mrgreen:

Sestři přidžte jí a otevřete jí tlamu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
26.2.19 18:11
@Prof. Farnsworth píše:

A pravnika, to je taky doktor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7977
26.2.19 19:33

Pro neschopenku normálně ke svému lékaři. Ten firemní dělá jen prohlídky do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty