Dezorientace a zhoršení po AD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
26.1.15 20:00

@daniela4 Existuje spousta metod a každýmu vyhovuje něco jiného. Někdy stačí změnit zpusob života, začít se starat víc o sebe, poznat líp sebe a své potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
26.1.15 20:09

@annaei jak to řešit prakticky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.1.15 20:10
@daniela4 píše:
@Burj Chalifa děkuji za odpověď.
Přesně jak píšeš, není se zač stydět. Navíc, když není psychika v pořádku, začne i tělo fyzicky chátrat a při neléčení bych nechtěla vidět, kam by to fyzicky zašlo…
Jsou lidé, kteří s psychikou problémy nemají a jsou druzí, co zrovna v tomto jsou slabší a psychické potíže musí řešit léčbou.

Medikace je léčba jako každá jiná. Tělu více škodí nekontrolovatelný stres a s tím spojená dlouhodobá somatická zátěž. To je v delším horizontu likvidační. Ve vhodnou chvíli a v rukou odborníka jsou psychofarmaka zcela na místě. Což pochopitelně nevylučuje další metody, ale závažné psychické poruchy a obtíže se prostě třezalkovým čajem a procházkami vyřešit nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.1.15 20:19

@daniela4 Prakticky se nad tim dá zamyslet s psycholgem a najít možné důvody tohohle nebo meditace, sport, sofrologie a já nevim, co všechno. Samozřejmě často v krizi člověk nezvládá přemýšlet a neni schopen něco změnit
@Burj Chalifa Problém je, že v dnešní době odborníci předepisují léky jako lentilky a nepřemýšlí většinou u toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.1.15 20:21
@annaei píše:
@daniela4 Prakticky se nad tim dá zamyslet s psycholgem a najít možné důvody tohohle nebo meditace, sport, sofrologie a já nevim, co všechno. Samozřejmě často v krizi člověk nezvládá přemýšlet a neni schopen něco změnit
@Burj Chalifa Problém je, že v dnešní době odborníci předepisují léky jako lentilky a nepřemýšlí většinou u toho

ale jdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.1.15 20:23

@Burj Chalifa Troudám si tvrdit, že jsem potkala už určitě 30 psychiatrů a z těch bych o 5 dokázala říct, že nepředepisují léky jako lentilky. Opravdu řeší, co má člověk za problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
26.1.15 20:36
@Burj Chalifa píše:
Medikace je léčba jako každá jiná. Tělu více škodí nekontrolovatelný stres a s tím spojená dlouhodobá somatická zátěž. To je v delším horizontu likvidační. Ve vhodnou chvíli a v rukou odborníka jsou psychofarmaka zcela na místě. Což pochopitelně nevylučuje další metody, ale závažné psychické poruchy a obtíže se prostě třezalkovým čajem a procházkami vyřešit nedají.

s tím naprosto souhlasím.

Doplňkově sport, změna životního stylu, psycholog možná…ale rozhodně ne řešení první volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
26.1.15 20:40
@Burj Chalifa píše:
Naopak. Vše, co popisuješ, dělá hlava. Psychosomatika jak vyšitá.

Jojo, vzhledem k tomu, že manžel je doktor, taky ho to neznepokojovalo… ale já měla vše od feochromocytomu přes insulinom až po karcinom plic…

problém je, že já nemám žádné úzkosti, nervy z něčeho, strach, žádná agorafobie… proto pro mne byly záchvaty dlouho nepochopitelné a nemohla jsem uvěřit, že to dělá psychika, když se cítím dobře (jen unavená ze 3 dětí). Ale měla jsem hrozný strach a úzkost ze 3. porodu, který proběhl nicméně hladce a 3 měsíce před porodem jsem to měla poprvé… podle mne to tam začalo a pokračovalo, i když stres dávno pominul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.1.15 20:58
@eva333 píše:
Jojo, vzhledem k tomu, že manžel je doktor, taky ho to neznepokojovalo… ale já měla vše od feochromocytomu přes insulinom až po karcinom plic…problém je, že já nemám žádné úzkosti, nervy z něčeho, strach, žádná agorafobie… proto pro mne byly záchvaty dlouho nepochopitelné a nemohla jsem uvěřit, že to dělá psychika, když se cítím dobře (jen unavená ze 3 dětí). Ale měla jsem hrozný strach a úzkost ze 3. porodu, který proběhl nicméně hladce a 3 měsíce před porodem jsem to měla poprvé… podle mne to tam začalo a pokračovalo, i když stres dávno pominul.

Psychika je neskutečná mrcha. Složitá, nevypočitatelná, zákeřná, nepředvídatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.1.15 21:45

@Burj Chalifa Dá se naučit spousta věcem přdvídat nebo jak preventivně zabranit tomu nejhoršímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
26.1.15 23:33

Tak uz me pul hodiny dooost boli na hrudi. Zze by zada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
26.1.15 23:54

U mě to byla bolest na hrudi, tlak, pálení…strach, panika v co se to rozjede…
Nechci špatně radit, ale mě právě byl na tyto stavy indikován ten Rivotril. Pokud ho máš, tak zkušebně jednou tabletou žádnou škodu nenaděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
27.1.15 21:07

nevím nevím

Existuje přeci otevřený pavilon psychiatrie kde nejsi zavřená ale jsi v neustálém kontaktu s lékařem, můžeš se zapojovat do činností, odpočinek, terapie, konzultace, a za celou dobu se vlastně dokáže přijít přesně o co jde a přesně nastavit léky, můžeš bez ptaní chodit ven, když chceš do města tak si řekneš o propustku a jdeš ven, nikdo tě nikam nezavírá nezamyká natož nekurtuje, pro člověka co je psychicky vyčerpaný a toto jednou zažil tak to chodí bezproblémů opakovat a je to lepší jak dovolená, jsou chvíle, kdy bych tam šel zase znova úplně vypnout a relaxovat a když se něco zhorší tak ti mudrc hned pomůže. ambulantně jsem nikdy nic nevyhádal, jen absolutní kolaps a člověk je začne zajímat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.1.15 21:18

@fj1200 Takovou psychiatrii neznám. Znám oddělení, kde je to volnější a vlastně lidi, co tam jsou celkem zdraví rozhodně by člověk neřekl, že jsou blázni. A vim, že zaleží na doktorovi jestli dá propustku ven.
Taky existují denní stacionáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.1.15 21:24

Je pravda, že to občas potřebuji a dokážu se díky tomu vyhnout lékum tam je beru a v den propuštění vysadim. Jenom fakt, že člověk chvíli vypne a myslí sám na sebe je dobrý. Posledně jsem tam byla 2 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí