Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
byla jsem nyní na kontrole u svého gynekologa, jsem ve 24 TT. Udělal mi kontrolní ultrazvuk, dle jeho slov vše v pořádku. Vlastně vždy bylo vše na kontrole bez problemu, kromě toho, že mám placentu vepředu a nízko, ale to se prý většinou srovná. Dal mi zadanku na vyšetření OGTT a na té zadance je zkratka DG.- Z 358. Aktivně jsem si to vyhledala a zůstala jsem v šoku, že je to zkratka pro rizikové těhotenství. Nic takového mi na kontrole neříkal, jsem z toho zmatená. Stalo se to taky někomu?
Jsi na PN?
Buď se spletl nebo to tak prostě placl. Do každé žádanky se musí nějaká diagnoza napsat. Mně často i doktoři sami říkali: „Tak co tam dáme, aby nám to v ty nemocnici vzali..“. Nemůžeš poslat na vyšetření zdravého člověka. I když zrovna u tehotenstke cukrovky by to možná mohlo.byt jinak, ale nevím, neřešila bych to, když máš všechno v pořádku.
Já bych to vůbec neřešila, oni doktoři mají v hlavě jednu diagnózu a tu píšou všem. Kolikrát nám třeba přišly do laboratoře odběry od ženy s diagnozou mužská neplodnost.
@Sue2008 píše:
Já bych to vůbec neřešila, oni doktoři mají v hlavě jednu diagnózu a tu píšou všem. Kolikrát nám třeba přišly do laboratoře odběry od ženy s diagnozou mužská neplodnost.
„Spermie nenalezeny, píšu N46.“ ![]()
Ještě doplním, že v těhotenské prukazce mám kód pro diagnózu - normalne probíhající 1.tehotenstvi.
Pokud má placentu vepredu a nízko, tak se tojako rizikové těhotenství bere. Taky jsem to měla až do doby než se placenta vytáhla.
Měla jsem to stejně. Jen jsem to zjistila až když se placenta vytáhla nahoru. Doktor říkal jednou na kontrole „super je nahoře, mimo cesty“. Já netušila o čem mluví a on povídal že jsem ji měla dole a čekal, co bude, ale nechtěl mě děsit dopředu. A když jsem se podívala zpětně do záznamu, také jsem tam měla tu dg. Jen jsem se v tom předtím nestourala.
doktoři snad vědí, co dělají.
A není to věkem? Mně rovnou doktorka řekla, že mi to píše kvůli věku (33 let, 1. těh.)
Ahojky holky chci se zeptat na ty co maji zkušenosti s neschopenkou v těhotenství. Chodi kontroly? Mam vychazky odpoledne kvuli dceri aby jsme mohli ven a nebo neco podniknout, ale rano ji musim odvezt do skolky a to uz nevim jak mam udělat. Nechci aby kvuli me byla nejak Omezená. Poradi mi nekdo? Mam i pojisteni na dlouhodobou nemoc a tak nevim jestli muzou prijit a nebo ne. Moc děkuji za radu
@Anonymní píše: Více
Tak si vycházky rozděl, nech si napsat třeba 2 hodiny ráno a 4 odpoledne a budeš v klidu. Nikdy nevíš, jestli zrovna u tebe kontrola nezazvoní. Já byla na neschopence až ve vyšším stupni těhotenství a nikdo nepřišel.
Ahoj holky,
byla jsem nyní na kontrole u svého gynekologa, jsem ve 24 TT. Udělal mi kontrolní ultrazvuk, dle jeho slov vše v pořádku. Vlastně vždy bylo vše na kontrole bez problemu, kromě toho, že mám placentu vepředu a nízko, ale to se prý většinou srovná. Dal mi zadanku na vyšetření OGTT a na té zadance je zkratka DG.- Z 358. Aktivně jsem si to vyhledala a zůstala jsem v šoku, že je to zkratka pro rizikové těhotenství. Nic takového mi na kontrole neříkal, jsem z toho zmatená. Stalo se to taky někomu?