Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ránko všem. Jsem tu z dotazem na ty, kteří se rozhodli ať už letos nebo loni upravit trochu svůj životní styl- trochu zdravější stravy. My s přítele už jsme loni tak nějak jedli zdravě nezdravě..prostě sem tam. No a ted jsme se rozhodli tomu dát trochu víc..Takže se tolik necpem ..No ale co je problém, oba se cítíme strašně unaveni.Idykž si myslím že máme stravu vyváženou, už jsem toho dost pročetla, tak ale ta energie moc není, hlavně co se týše sexu..vždycky jsme byli nabití a těšili se na sebe a ted jsme oba lenošní
S tou stravou jsme začli samozřejmně v pondělí po novém roce takže možná je to i tím že něž si to tělo zvykne.. Od prosince jsme se už začli i ofociálně snažit o mimi tak myslím že ta zdravější strava by nam k tomu mohla taky přispět více. no ale hlavně se chci zeptat, jestli mi doporučíte z vlastní zkušenosti nějaký doplňky stravy na energii nebo konkrétně nějaké jídlo? děkuji ![]()
Myslím, že „tolik se necpem“ u vás znamená „jíme málo“. Jezte zdravě, pestře, nesmažte, ale jezte dost! Jinak stejně takový styl dlouho neudržíte, vyhladovělé tělo začne víc a víc vyžadovat cukr, až podlehnete. Jíte aspoň co tři hodiny? Když jste bez energie, určitě to chce přidat nějakou další svačinku. A já osobně se cítím živější, když si jídlo užiju - tj. jím, co mi hodně chutná. Z doplňků stravy vím, že Q10 je na energii a zároveň jsme ji měli doporučenou pro manžela na podporu otěhotnění (zvyšuje hybnost spermií nebo tak něco).
Jasně, stravu máme pravidelnou a sacharidů taky dost..no možná než si to tělo zvykne..předtím jsme si prostě dali večer hromadu těstovin k obědu něco zdravějšího ale taky hromady..takže spíš jsem to tak nějak začla ubírat ty porce.Partner ten nebyl zvyklí ani jíst pravidelně..najedl se někdy v 10 pak oběd a pak až večeře..takže u něj bych to brala spíš jako plus že ted jí pravidelně ale asi ho to zmáhá
No uvidíme jak to zvládnem..Je mi jasný že nám to zas dlouho nevydrží, ostatně jako vždy…ale aspon se trochu pročistíme.přes ty vánoce to bylo samé smažené, návštěvy chlebíčky cukroví atd..však to asi každý zná..cítila jsem se plná ..ted se cítím deafkto líp ale unavená ![]()