Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem! tato diskuze je pro všechny, které vysadily hormonální antikoncepci a buď ms nedostaly, nebo mají dloouhé cykly, nepravidelné cykly a prostě všechny ty problémy týkající se menstruace po vysazení. budu tedy velmi ráda, když napíšete o svých problémech, jak je řešíte či neřešíte a tak podobně. ![]()
Ahoj Šalvějko,já vysadila HA na začátku prosince,MS měla být 31.12 a doteď nic.. Tak se s nadějí // pořád testuju a nic. U prvního dítěte se to povedlo hned a nic mi po tom nebylo,ale teď se cítím divně už 3 týdny. Bolest bradavek,vyžírám lednici,pobolívání a tahání v podbřišku,bolest v kříži,nevolnost,jsem pořád unavená..Jen na náladě a chuti na sex se nic nezměnilo.. Kdybych to věděla,tak snad ty prášky ani neberu. Počkám ještě 14 dní a pak chci vyvolávačku.. Chceme miminko co nejdřív.. No a jak jsi na tom ty?
Gabčulinda píše:
Ahoj Šalvějko,já vysadila HA na začátku prosince,MS měla být 31.12 a doteď nic.. Tak se s nadějí // pořád testuju a nic. U prvního dítěte se to povedlo hned a nic mi po tom nebylo,ale teď se cítím divně už 3 týdny. Bolest bradavek,vyžírám lednici,pobolívání a tahání v podbřišku,bolest v kříži,nevolnost,jsem pořád unavená..Jen na náladě a chuti na sex se nic nezměnilo.. Kdybych to věděla,tak snad ty prášky ani neberu. Počkám ještě 14 dní a pak chci vyvolávačku.. Chceme miminko co nejdřív.. No a jak jsi na tom ty?
Ahojky
, no jsem na tom tak, že HA jsem vysadila v červnu 2011, pak ms dva měsíce nepřišla, pak byla v září první ms, silná, a a pak chodila každej měsíc, jen dost nepravidelně a teď na ms už skoro 40 dní čekám
, zítra jdu k doktorce, tak se docela těším. mimnko chceme, začali jsme od prosince, ale ms nikde, testy negativní, příznaky na ms žádný…vědět to, antikoncepci bych nikdy nevzala!!
brala jsem ji 5 let, brala jsem Cilest a potom Lindynette. toť moje story ![]()
Já kdysi brala Chloe,po vysazení jsem hned otěhotněla a teď jsem brala 4 měsíce v kuse(bez pauz) Vreya.. Snad se to brzy srovná,štve mě to neskutečně! ![]()
Gabčulinda píše:
Já kdysi brala Chloe,po vysazení jsem hned otěhotněla a teď jsem brala 4 měsíce v kuse(bez pauz) Vreya.. Snad se to brzy srovná,štve mě to neskutečně!
to i mě!
jediné, z čeho mám teď strach, je že budu další případ, kterej to nedostane nijak jinak, jen po injekci, to by mě asi šlehlo
ale snad ne, bude lepší myslet pozitivně, i když je to občas těžký, co? ![]()
No to teda
. Nevíš jak to funguje,když beru antikoncepci bez přestávek? .. Já jí teda dělala myslím 1× za ty 4 měsíce..Vreya by měla být nízkohormonální,ale i tak… No snad se mi to tělo moc nezhuntovalo.. Budud doufat..
Gabčulinda píše:
No to teda![]()
. Nevíš jak to funguje,když beru antikoncepci bez přestávek? .. Já jí teda dělala myslím 1× za ty 4 měsíce..Vreya by měla být nízkohormonální,ale i tak… No snad se mi to tělo moc nezhuntovalo.. Budud doufat..
no moc toho nevím, jen to, že bez přestávky by se měla užívat jen dva cykly, pak by měla být pauza na ms, já jsem bez přestávky brala vždy jen v létě, červenec-srpen, ale jak vidíš, asi to není tak moc směrodatný.
Bubu25 píše:
ja co jsem vysadila ms tak jsem zacala mit anovulacni cykly takze jsem dostala na vyber bud injekce nebo ultrogestan a po nem jsem ji pravidelnou v pohode
Ahojky! dr ti dal vybrat? já jdu zítra k dr. tak ufidíme no. a ten utrogestan je na nepravidelnou ms? nebo i na ovulku?
Ahoj Šalvějko
vitej do klubu. Já vysadila antikoncepci v prosinci 2010. První měsíce ms chodila celkem pravidelně a od května už vůbec jen díky vyvolavacce, podle bazalky anovulacni cykly. V říjnu jsem změnila lékaře a hned mi nasadila Clostylbegyt a PRoveru. měsíc po užívání na UTZ 3 krásné foliky, tak teď už jen čekáme jestli se už konečně zadari. Doufám
bude to naše první miminko, tak snad déle čekat už nebudem.
Holky, za nepravidelnosti zas tak často HAK nemůže - vrátily jste se do stavu, jako by před užíváním HAK. Tedy, pokud se bere, tak je to jen uměle řízený cyklus, blokuje se ovulace a ostatní mechanismy - tedy pokud Dr.nasadí na nepravidelný cyklus, tak se tím nic neléčí, jen maskuje. Jinak vás chápu, mám taky nepravidelný cyklus - měla jsem ho vždy, na mě teda ani HAK moc nefungovala (často jsem špinila) a po vysazení mi MS chodila po 40-60 dnech, někdy ani to ne a buď jsem šla na vyvolání, nebo pak jsem měla už doma Utroš a zaváděla ten. Mám i jiné problémy a chci vás jen potěšit, že i s nepravidelným cyklem otěhotnět lze - u mě dle výpočtů ovulace až 35den cyklu ( a to se řiká, že cykly dělší jak 35 dní bývají anovulační).
Ahoj holky, cykly jsem měla nepravidelné a hlavně dlouhé vždy (jen za HA to bylo ukázkových 28dní, ale to jsou pouze uměle řízené cykly a s přirozenou MS to nemá nic společného). Od prosince řeším s doktorkou. Zatím jednou Agolutin, MS přišla po osmi dnech. Teď se mám rozhodnout, zda chci prášky na upravení cyklu. Ráda se podělím o zkušenosti a budu ráda i za ty vaše. Jowana: po dobrání Utrogestanu byl cyklus už pravidelný, nebo se to vrátilo do starých kolejí? a otěhotněla jsi během jeho užívání?
Nene, brala jsem ho cca 1/2 roku a to menses chodila jak měla, ale neotěhotněla jsem, pak mi byla zas nasazena HAK kvůli endometrioze - po ní mi bylo zas blbě, tak jsem se na všechno vykašlala a zaváděla utrogestan jen když mi přišlo, že MS už dlouho nebyla a nechtělo se mi na injekci - těhotenství jsem ani moc neřešila, měla jsem novou práci, tak jsme to nechávali být. Když ani po Utrogestanu po 65 dench MS nepřišla, tak se objevil duch na testu. v podstatě kdybych Utrogestan brala tak, jak jsem měla, tak možná těhotná nejsem ani teď, neb když se nasadí před ovulací, tak jí blokuje. Prostě to byla u mě asi náhoda.
jowana píše:
Holky, za nepravidelnosti zas tak často HAK nemůže - vrátily jste se do stavu, jako by před užíváním HAK. Tedy, pokud se bere, tak je to jen uměle řízený cyklus, blokuje se ovulace a ostatní mechanismy - tedy pokud Dr.nasadí na nepravidelný cyklus, tak se tím nic neléčí, jen maskuje. Jinak vás chápu, mám taky nepravidelný cyklus - měla jsem ho vždy, na mě teda ani HAK moc nefungovala (často jsem špinila) a po vysazení mi MS chodila po 40-60 dnech, někdy ani to ne a buď jsem šla na vyvolání, nebo pak jsem měla už doma Utroš a zaváděla ten. Mám i jiné problémy a chci vás jen potěšit, že i s nepravidelným cyklem otěhotnět lze - u mě dle výpočtů ovulace až 35den cyklu ( a to se řiká, že cykly dělší jak 35 dní bývají anovulační).
Před braním antikoncepce jsem měla cykly pravidelné. Antikoncepci jsem užívala asi 8,5 let v kuse a po vysazení jsem měla cykly po 80 dnech +/-. Navíc MS byla velmi krátká a kolikrát bych si jí snad ani nevšimla. Vaječníky byly oba v pořádku, s jedním něco bylo, ale v otěhotnění to nebránilo. Skoro po 2 letech nám dokorka navrhla eventuelně léčbu a týden na to se normálně zadařilo.
Hmm, takže Utrogestan na pravidelnost působil, jen když jsi ho užívala, jestli to chápu dobře.. Každopádně těší mě, že i s dlouhými cykly se jednou může zadařit. Od doktorky jsem odcházela spíš zdrcená (jinak doktorka je to výborná). Těhotenství jsem chtěla nechat na přírodě, až přijde, tak přijde, ale její vylíčení situace mi přišlo pro můj plán trochu moc nepříznivý.
Ahoj, HA jsem brala téměr 7let.Od července 2011 ji neberu a snažíme se o mimi. Dneska jsem byla u doktora a zjistil, že mam jen anovulační cykly.Jediné řešení laparoskopie
Kdybych to věděla nikdy bych HA nebrala