Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera (5 let) je po několikadenní střevní chřipce (horečky, průjmy), kdy nic nejedla, už z nejhoršího venku. Ale jsme na přísné dietě. Poraďte, co jste vařili svým dětem po podobných problémech. Pomalinku je na suchém pečivu a zeleninových polévkách.
Rýži, brambory, dušenou mrkev, dušené kuřecí, píškoty, jogurt, - jestli to bude ochotná jíst, může po ní být pár dní vyloženého nechutenství. Chceš věci netučné a ne s moc vysokým obsahem vlákniny.
Docela pomáhá hylak.
Ještě bych k tomu doplnila strouhané jablíčko s mrkví, pomačkaný banán, nějaké ty ovocné přesnídávky. Mívala jsem jako malá tyto problémy dost často a v těchto chvílích jsem měla chuť přesně na tu dušenou mrkev, banány a ty přesnídávky, asi jak jsem byla po tom střevním a žaludečním maratonu dehydratovaná, tak jsem měla chuť hlavně na šťavnatá jídla. Když mi trochu odtrnulo, tak i to vařené kuřecí nebo debrecinku. Kmínovou polívku.
Ahoj holky, chci se zeptat jestli ste se už z něčím takovým nepotkali,
Před 2 týdny jsem začala ve 3 ráno zvracet, snědla jsem totiž ve 3 ráno tyčinku kinder takovou tu z rýží, no jen že to zvracení trvalo 5 dní do toho mi bylo fakt zle ani chodit jsem nemohla, nepopsatelný jak mi bylo, u své doktorky jsem byla ta řekla že vyroza, jenže já furt zvracela aspoň každých 10 min jsem byla na záchodě, a tím pádem jsem ani 5 dní nejedla a když jsem se o to snažila tak to šlo ven, byla jsem i jeden den přes noc v nemocnici kde mi byli udělány testy krev moč na játra atd, ale nic se neukázalo, teď už nezvracím a snažím se jist dietně, takže rýže rohlíky jogurty mi schválila doktorka, ale nevím jak navázat na normální jídlo mám strach aby se to nevrátilo a vše co sním se bojím co bude dal, a když už se tedy najím tak mně tlačí na břichu, sono mi doktorka dělala ale nic, zhubla jsem 5 kg měla jsem skoro 60kg teď jsem na 55kg, a mám 175 Cm,,, tak se trochu bojím abych už nehubla, mám tedy napsaný prášky helicid, prosím o radu co jste jedli třeba vy? A jak dlouho to ještě může tak trvat, je to mučení koukat na někoho jak jí, a nebo v obchodě na jídlo co ještě nemůžu děkuji