Dieta před TESTEM na těhu-cukrovku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
151
13.5.24 08:18

Jo a ještě dodám, že při rozjeté cukrovce už nemusí stačit ani rozumné stravování, já už pak měla cukr třeba 12 jen po bramborách k obědu. Je pak potřeba to sledovat a ev. medikovat, já mám třeba kromě diety i inzulín. A v žádném případě bych si nedovolila hazardovat se zdravím dítěte a dietu nebo léčbu nedodržovat. Neodhalená cukrovka a vyvolávání porodu na poslední chvíli v prvním těhotenství mě dostatečně poučilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
13.5.24 08:20

@Quidity byla jsi rychlejší :mrgreen:

A dodávám, že mám s touto diagnózou poměrně zkušenosti. Měla jsem těhotenskou cukrovku u obou dětí už od prvního trimestru. Takže opravdu nemluvím jen teoreticky. Obě děti se díky dietě narodily úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
13.5.24 08:21

@Marťásek1110 normálně se jí jak jsi zvyklá, večeři spíš lehčí a od půlnoci nejíst. Pít vodu nebo čaj bez cukru můžeš. Nic bych neomezovala, at ten test má smysl. Stejně tam jsou i důležité hodnoty po vypití roztoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
13.5.24 08:23

Ženské vy jste praštěné, to je jak kdybych si já se svojí hodnotou 5,26 řekla, že je to hraniční a na dietu kašlu. Ale glukometr mi objektivně ukazuje, že po pečivu apod moje tělo cukr odbourávat nezvládlo. Stojí vám to za to? Když člověk neprojde testem, tak holt neprojde, svět se nezboří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.5.24 08:27
@Temnástranasíly píše: Více

Jojo, já při druhém měla na lačno 5,16 a po měsíci už jsem byla na inzulínu.
Při třetím už jsem na inzulínu od 14tt.
Při prvním jsem testem prošla, ale stejně jsem ji měla, ale to jsou asi spíš výjimky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
13.5.24 08:31

@Quidity mě strašila doktorka inzulinem u druhého. Ale zvládli jsme to jen s dietou. Bylo to dlouhé, ale stálo to za to. Já totiž miluju čokoládu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.5.24 08:34
@nozu píše: Více

Inzulín je úplně v pohodě, pro mě to bylo vysvobození, konečně jsem si mohla dát krajíc normálního chleba, z těch večerních chlebíků mi už bylo na blití. A jinou přílohu než zeleninu, která mi už lezla ušima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.24 08:35

Holky a od půlnoci nepít ani vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.5.24 08:36
@Marťásek1110 píše: Více

Pít můžeš normálně vodu nebo neslazený čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
13.5.24 08:45
@Quidity píše: Více

Právě, já bych ho klidně brala, abych si mohla dát něco víc. Bohužel to ale nizkosacharidovkou udrzuji dobře, takže po pečivu, zmrzlině a přílohách jen koukám a těším se za měsíc.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.5.24 13:45

@j.a.n.i1 tak to se zjisti prave tim roztokem kdyz se vypije, jak to teloumi zpracovat. Proto se bere 2× po sobe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.5.24 13:50

@someargue takto mi to radila sestricka u doktora. Den pred nejist nic sladkeho a ovoce. Veceri jsem si dala salat cca 15h pred odberem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.5.24 14:32
@TiPt píše: Více

Nezjistí, pokud předtím vyrobil hypoglykémii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
13.5.24 18:13

Za mě, pokud metabolismus funguje, tak ho nerozhodí ani hřešení před odběrem, pokud nefunguje, tak nepomůže svěcená voda. Moje osobní zkušenost, večer před odběrem jsme se vraceli z dovolené, takže strava nic moc, po dceři jsem dojidala McFlurry…a prošla jsem s rezervou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí