Digestoř v lince nebo v indukci. Co je lepší?

41
6.11.25 09:30

Digestoř v lince nebo v indukci. Co je lepší??

Zdravíčko všem, čeká mě v brzké době vymýšlení kuchyně, sestavování a následné obývání. Řeším ale digestoř nebo nějaké odsávání, protože na běžný digestoř nemám prostor a nejde to tam ani nijak jinak vyřešit.

Napadl mě buď digestoř zabudovaný v lince a nebo varná deska s odsáváním. Víc přemýšlím asi o té desce s již zabudovaným odsáváním, ale chtěla bych si přečíst názor a recenzi lidí, kteří to třeba mají. Jestli se to vyplatí.

Zajímalo by mě také jak je to řešené, když vám voda vykypí, například při vaření brambor, těstovin a tak dále. Známe to, občas se to prostě stane, tak jestli to je nějak chráněné uvnitř, či prostě řešené i na tyhle situace 😊

Moc děkuji všem za názory, zkušenosti a recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.11.25 10:02

Zkušenost mám jen s vyjížděcí digestoří. Stála 40.000 a už nikdy víc. Bere to dobře jen když se vaří na zadních plotýnkách :zed: a já tedy samozřejmě raději vařím na předních.
Nikdy už bych do toho nešla.

• Citovat
  • Upravit
6626
6.11.25 10:03

Digestoř máme v lince, jsou nad ní skříňky. v tom je nějaký problém? Dělá se v tak většina kuchyní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
6.11.25 10:42
@Janli píše: Více

Tak ona myslí digestoř dole za sporákem, ne na zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
6.11.25 13:40

@Janli
Pardon, blbě vyjádřeno, myslím vyjížděcí digestoř za sporákem, z pracovní desky.
Vrchní skříňky nebudu mít, nemám prostor na ně, tudíž ani na klasický digestoř nad sporákem. 😊

Proto se ptám na tyhle další dvě možnosti.
1. Vyjížděcí digestoř za sporákem
2. Vestavěný odsavač par ve varné desce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
6.11.25 13:43
@Anonymní píše: Více

To jste mě moc nepotěšila :D Sázela jsem spíš na tuto variantu, ale chápu, že to nemá takový tah, aby to odsálo i předních plotýnek. Taky radši vařím na předních, jsem maličká, zadní mi jsou nepohodlné a vařím na nich jen v případě nouze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12979
6.11.25 14:29

Obě tvoje varianty jsou nepraktická prasečina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
6.11.25 14:31
@Sany80s píše: Více

Co je prasecina na digestori v lince nad sporakem?
Jo sorry, ona to pak upřesnila

Příspěvek upraven 06.11.25 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
6.11.25 14:31

Ty vysouvaci se delaji u ostruvku. Pokud muzes mit nad sporakem, urcite jsi do te nad sporakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12979
6.11.25 14:33
@Tarena píše: Více

Tuto variantu tam zakladatelka nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
6.11.25 14:34
@Sany80s píše: Více

Jo, uz vidim, ze pak dovysvetlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3561
6.11.25 18:09

Neviem si dost dobre predstavit ze tam nieje miesto nad sporakom? Je tam sikma strecha? Kazdopadne kusok od sporaka sa musi dat stat (z principu veci) takze tam sa da dat digestor. Teraz existuju slim varianty ktore maju 5-10cm na hrubku, takze to das na najvyssi bod kam tie pary ked otvoris hrniec prirodzene putuju. Kludne ho tam mozes zabudovat a ovladanie si dat pri sporak. Moznosti je vela.

Bez digestore sa tazko vari (samozrejme zalezi co varis). My teraz planujeme rekonstrukciu a asi bude digestor aj nad trubou.

Mali sme normalne - tie funguju perfektne, ale buchas si o ne hlavu. Mali sme aj vertikalne a tie su super, skoda ze uz sa nevyrabaju (resp sa vyrabaju uz iba designove, ale nie funkcne) mozno to zadam znamenu ktory robi veci z nerezu…
Vysuvaci som mal chvilu a je pekne ze normalne nezavadzia, ale ma pomerne maly vykon a je hlucny - neviem ci je to obecny problem vsetkych, alebo iba toho co som mal.

Vysuvacie som nemal.

Zabudovane v sporaku som mal chvilku v jednom byte. Vypada to pekne iba na reklamnych videach, ale taky tah aby sa dalo zrelizovat to co je na tych reklamnych videach nema ziaden ‚doma pouzitelny‘ motor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
6.11.25 20:38
@IcePlanet7 píše: Více

@IcePlanet7
Ano je tam šikmá střecha, mám podkrovní byt, nemám úplně moc prostoru na vymýšlení, je to nainstalované tak, že by varná deska měla být pod střešním oknem, ale to taky nevím jestli to je ideální, každopádně je to opravdu skromná kuchyňka a není se moc kam posouvat. Proto jsem přemýšlela nad těmito variantami. 😊
Samozřejmě budu větrat a tak dále, je to malá místnost, rychle se to vyvětrá, ale nepočítám s tím, že bude slunečno každý den po celý rok. Tak jen prostě nějakou alternativu, aby k tomu šlo alespoň trochu dopomoct, když bude nepříznivé počasí.

Samozřejmě kdybych ten prostor měla a měla co kam dát, neřeším tyhle varianty digestořů nebo „digestořů“ a dám si tam normální běžný, který známe z většiny domácností 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3561
6.11.25 22:51

@KatkaaK92 Toto neviem, stresne okno je super na vetranie, ale zaroven sa obavam ze by tam mohla kondenzovat vacsina par z linky a aby ti nezatekalo.

Nemam s takouto variantou skusenost.

Mozno niekto iny poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí