Dilema - hledat si novou práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Valaška, jo taky to dělám, v pracovním životě si běžně „beru práci domů“ a furt přemýšlím, co jsem mohla udělat líp a tak… Navíc jsem introvert, což mi rychle zapadnout taky neusnadnilo. Ale zase dost tvrdohlavá na to, abych to po prvních dnech nevzdala. Je určitě snažší nastupovat po škole, než přecházet z jinýho pracoviště. Tam si s sebou bereš spoustu zvyků, na které musíš zapomenout a naučit se jiné. A i naopak, mi holky pak říkaly, že mají radši absolventky, které si „vychovají“ k obrazu svému, kdežto u toho, co už někde dělal to jde hůř. Vůbec se neboj, že sestry na klinikách jsou nějak bůhvíjak chytré a dokonalé. Jsou to úplně stejné holky, jako všude, jen dělá hodně to míň osobní prostředí, víc lidí a víc práce.
Dost záleží na jaký kolektiv kápneš a kdo Tě bude zaučovat, jak si spolu sednete. Je to taková sázka do loterie, ale podle mě to za pokus určitě stojí. Zůstat tam, kde mě to už nebaví a nudí, totálně vyhoříš a budeš chodit do práce s odporem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a to, že si všechno bereš moc k srdci a přemýšlíš o tom, to bych spíš brala jako pozitivní vlastnost, zvlášť u zdravotní sestry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martasaja, děkuju! Tvoje zkušenost mě „nakopla“, protože vím, že když se budu sama pořádně snažit, půjde to. Všechno je jen o lidech a na někoho, s kým si nesednu, můžu narazit kdekoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Valaško, jen jedna moje zkušenost: pokud svou prací doslova žiješ a pokud se budeš snažit prosadit něco nového, lepšího (třeba proti zaběhlým návykům pohodlného šéfa), tak se ti může stát, že se s tebou velice rychle rozloučí. Čím Větší organizace a čím složitější personální struktura v ní, tím to může být rychlejší. Při prosazování změn „zdola“ je dobré zvážit taky toto. (Jinak po víc jak 20 letech chození do práce jsem od nějakého novátorství upustil.)
Ale jinak co se týká změny pracovního místa kvůli penězům, tak to je ten správný důvod
a myslím si, že je i správná doba. Krize je pryč a ta další přijde za hodně dlouho. A pokud chceš víc peněz, tak teď nebo nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro, děkuju za názor!
Já nejsem ten typ, který by měl tendenci něco organizovat a měnit, nemám na to ty správné schopnosti a povahu. Spíše se snažím přizpůsobit tomu, co je zaběhnuté a osvědčené.
Od nového zaměstnání očekávám kromě vyššího platu hlavně to, že se naučím ve svém oboru nové věci, ke kterým se jinak nedostanu, budu mít možnost prscovat s moderním, novým vybavením, rozšířím si obzory… Prostě chci udělat něco pro to, abych zi za 20 let něřekla, že i když dělám stále to samé, tak vlastně nic moc neumím. Určitě rozumíte, co tím myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto ti rozumím. Ale pozor na jednu věc - měl jsem kdysi neschopného nadřízeného (výrobního ředitele), u kterého bylo evidentní, že se svým způsobem práce si místo dlouho neudrží. Že ho převálcuje někdo mladší a schopnější. Tak jsem mu jednou v dobré víře navrhl (tykali jsme si a mimo jiné jsme spolu chodili na základní školu), že mu budu zpřístupňovat všechny nové znalosti a informace, ke kterým se kde dostanu. No a to jsem si dovolil moc. Nakonec jsem teda znechuceně šel jinam - a až po čase jsem se dozvěděl, že se přiženil do rodiny majitele firmy. Ten taky byl zastáncem hesla „hlavně žádnou změnu“. Ovšem po čase to dopadlo tak, že ta firma holt musela vyklidit své místo na trhu - nezvládala držet krok s dobou.
Takže tolik jsem chtěl říct tím, že snažit se v dobré víře o změnu se nevyplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro, i tak to bohužel někdy chodí
Moje stávající nadřízená má oblíbenou větu " Když se vám to nelíbí…" na každý návrh o změnu ze strany nás, podřízených. Bohužel se u nás hřeší na to, že na jedno místo se tlačí 10 zájemců. Ale nikdo už si neuvědomuje (nebo se o tom spíš nemluví), že každý, kdo se nebojí a je trochu schopný, si po zapracování a získání praxe stejně najde lepší místo, kde ho umí ocenit.
Mišuno, děkuju za podporu! Všem vám děkuju!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nedá mi to a taky napíšu,já právě řěším práci,jsem taky zdravotní sestra,pracuju ve velké nemocnici na JIPU,moje práce mě baví a nechci jí měnit,ale…mám dvě malé děti,před mateřskou jsem tam pracovala pět let a teď jsem stále ještě na mateřské s dvouletou dcerkou,syn půjde od září do školky,pracuju na půl úvazek,pobírám ještě do tří let malé rodičák,tak to mám jako přivýdělek,mám zlatou staniční,která mi ve směnách vychází maximálně vstříc,protože manžel pracuje taky na směny,tak mi služby píše v jeho volnu,jde to,u dětí se střídáme,jen společně stráveného volného času moc není,ale nestěžuju si.Řeším,co do budoucna,až půjde za rok i malá do školky,nemůžu jít na plný úvazek,maximálně navýším na třičtvrtě a společného času bude ještě míň,naskytla se mi možnost pracovat u soukromé lékařky v úplně jiném oboru na jednu směnu,teda,čeká mě konkurz,ve kterém budem jen dvě,tak je to padesát na padesát,finančně to vychází stejně,jako třičtvrtě úvazek v nemocnici,tak to finančně neřeším a pere se to ve mě,zůstat ve stávající v práci,kde jsem ráda a nechce se mi odejít,nebo volit rozumem a pokud bych konkurz vyhrála dát výpověď a tím pádem získala víc času na rodinu,ale za cenu,že budu pracovat někde,kde netuším,jestli vůbec budu ráda a bude mě práce bavit,fakt nevim,jak se rozhodnout,co myslíte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laury no tak to nevím… zase dělat někde jen,aby jsi pracovala bude podle mého na prd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zdravím ![]()
3 roky pracuji jako prodavačka a tato práce mě neuspokojuje.Mám strach dát vypověd…mám větší kvalifikaci i praxi jako vedoucí na poště ale prostě u té prodavačky jsem skončila z důvodu přestěhování a také jsem řešila potomstvo,které bohužel pořád nepřichází a já si říkám,jestli neztrácím čas čekání na to až vyjde IVF a vypadnu z té hnusné práce.Už to 3 krát nevyšlo…Moc si nevěřím,že zvládnu pohovor a tak,celkově jsem v takové skepsi po těch 3 letech,jak budu vysvětlovat,proč jsem 3 roky dělala práci,která neodpovídá mému vzdělání a praxi.Co vy na to?Ráda bych znala vaše názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajacek, mě čeká pohovor pozítří. Nakonec se celá situace zamotala a já jsem dostala nabídku na práci tam, kam jsem se po škole několik let marně snažila dostat. Jenže nabídka přišla v tu nejblbější dobu. Nástup požadují samozřejmě pokud možno ihned a navíc na celý úvazek, což budu muset odmítnout, protože syn je ještě malý a nemá mi ho kdo hlídat. Kamarádka mi sice hlídání nabídla, ale mně je trapné ji takto otravovat, zvlášť když má sama svých starostí dost. Takže já teď práci odmítnu a víckrát si tam ani neškrtnu, protože napřad se tam snažím dostat a když mi dají šanci, tak ji odmítnu
Prostě když se daří, tak se daří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k tvojí otázce - myslím, že by nemuseli řešit, proč jsi nepracovala ve svém oboru, spíš je bude zajímat, proč chceš získat novou práci
Ničeho se neboj, hlavu vzhůru a optimismus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit