Diplomovaná všeobecná sestra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13874
26.2.14 22:18
@PetiteFillette píše:
Aha, tak to slyším prvně :think: Já se registrovala v červnu 2006 hned po škole a bez praxe :mrgreen:

já se chtěla registrovat v květnu 2006 po škole a nešlo to ;) platilo to tehdy čerstvě, tak jsi měla asi štěstí že v tom měli bordel. Ted už ti to po škole nedá nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
26.2.14 22:21

Takže po škole bych musela ještě další tři roky studovat, abych mohla tu činnost vykonávat, chápu to správně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:23

Ne studovat, pracovat pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.2.14 22:24

@adeeelia Né studovat, pracovat.

@lenkabu Aha, tak to byla dobrá haluz. My jsme to dostaly celá třída. Možná proto, že zažádáno jsme měly s předstihem a pak jsme jen dodávaly diplom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:25

Zavolej si do Brna, délka praxe se bude možná lišit u jednotlivých oborů, já to řešila jako všeobecná sestra s klasickou střední zdrávkou + záchranář. ale registraci jsem chtěla jako sestra takže záchranář je nezajímal. A na to prostě musíš 3 roky pracovat pod dohledem. V reálu se to ovšem často neřeší a dohled prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:26
@PetiteFillette píše:
@adeeelia Né studovat, pracovat.@lenkabu Aha, tak to byla dobrá haluz. My jsme to dostaly celá třída. Možná proto, že zažádáno jsme měly s předstihem a pak jsme jen dodávaly diplom.

tak to je dost možný, že to bylo proto. Já se mohla registrovat jako záchranář, ale tehdy záchranáři nesměli pracovat na lůžkách (už to neplatí) a já zdrávku dodělávala ještě rok (dělala jsem zároven 3letý obor DZZ a klasickou zdrávku), takže jsem stejně jít do nemocnice nemohla a na záchrance mne jako holku zase nechtěli a prostě registraci jsem nestihla o kousek. Tak jsem sbírala praxi postupně no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.2.14 22:27

Tak to je solidní pruda :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
26.2.14 22:28

@adeeelia
prosím tě pokud si Dis. tak můžeš samostatně pracovat bez dohledu. S registrací nevím jak to teď je, ale já jí měla ke studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:28

Jo zvlášt když jsem prcovala v průběhu rodičáku na dohodu o pravodení práce, ted to dělám 3.rokem a stejně mi z toho neuznali ani kousek praxe. Jen to co mám odděláno v nemocnici…no už mám lejstro a na 10 let pokoj.

tohle jsem našla ve zkratce na netu

Otázka:

Prosím,
o zaslání informací o registraci zdrav. sester po ukončení studia.Od Jaké doby se sbírají kredity, jaký počet a jakou lhůtu musíme splnit abychom byly registrované sestry. Předem děkuji za odpověď
Odpověď:

Podmínky registrace a získání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu jsou závislé od toho, jakým studiem a kdy jste získala odbornou způsobilost. § 5 zákona č. 96/2004 Sb., upravuje získání odborné způsobilosti pro povolání všeobecná sestra a další podmínky k výkonu svého povolání bez odborného dohledu /např. 3 roky výkonu povolání pro absolventy SZŠ/ Některé všeobecné sestry mohou požádat o vydání osvědčení do 18 měsíců od získání odborné způsobilosti podle § 67 odst. 2 písm. a) bez doložení praxe a kreditů. Ostatní musí prokázat stanovený výkon povolání a 40 kreditů nebo doklad o složení zkoušky.
Bližší informace naleznete na www.nconzo.cz – registr nebo www.mzcr.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:30
@Natálka26 píše:
@adeeelia
prosím tě pokud si Dis. tak můžeš samostatně pracovat bez dohledu. S registrací nevím jak to teď je, ale já jí měla ke studiu.

né fakt nemůžeš, už ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
26.2.14 22:35

@lenkabu
Ale prosím tě muzes. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:36

Já jsem Dis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.2.14 22:36

@lenkabu Tak já spadala do těch „některých“, které můžou požádát do 18měs bez praxe. Tahle věta se mi vybavuje. Ale já nebyla všeob. dipl., pravda, já měla jiný obor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
26.2.14 22:37

Ono se to dost měnilo za poslední roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.2.14 22:42

@lenkabu já jsem dis od roku 2012 a jsem registrovaná bez praxe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze