Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera to má taky - snad je to to samé. Má to prý asi 20% lidi. Je ji 7 a nezatahlo se to. Nemůže se jen potapet s kyslíkovou maskou, jinak žádné omezení nema.
@Jitka79 píše:
Dcerka/nyni 5let/ se narodila s defektem mezi komorami i mezi sítěmi. Ten komorovy defekt byl středně významný-8mm těsně nekde pod aortou. Take to nevypadalo moc nadějně na samovolne uzavření, ale stal se zázrak..nyní ji jen sleduji. Nějak atypicky ji defekt prekryla chlopen. Pamatuju si moc dobře, jak zoufale to ze zacatku bylo. Malý je ještě maličký. Když jsem se tehdy ptala, říkali mi, že k operaci přistupují opravdu až je nejvyšší čas, dokud to nebude nutné, počkají… dětičky jsou silne
vydrzte, držím moc pěsti
Jo a zlepšovat se to začalo někdy po čtyřech měsících. V roce už to bylo téměř dobre
Děkuju!!
![]()
@Jukat píše:
Chapu, ze je to pro tebe tezke, ale neboj se. Vse dobre dopadne.
Ahoj, mam vicecetny defekt komoroveho septa. Zkratka tam mam dve pulcentrimetrove diry…a ziju. Omezeni nejaka jsou, ale v beznem zivote mi to moc nevadi. Pripadne operace, pokud by se septum neuzavrelo, bych se nebala. V Motole jsou spickovi doktori.
Já mám zkušenost na sobě. Před 39 lety jsem se narodila s defektem septa i síně. V roce na operaci a žiji úplně normální život, i jsem závodně sportovala, uběhla půlmaraton, porodila dvě děti… Jsem tedy hlídaná po celý život,ale ta moje operace byla opravdu náročná, bylo toho víc. Držím palce,ať se zaceli samo a pokud ne,ať je malý v pořádku co nejdřív!!!
@Anonymní píše:
Já mám zkušenost na sobě. Před 39 lety jsem se narodila s defektem septa i síně. V roce na operaci a žiji úplně normální život, i jsem závodně sportovala, uběhla půlmaraton, porodila dvě děti… Jsem tedy hlídaná po celý život,ale ta moje operace byla opravdu náročná, bylo toho víc. Držím palce,ať se zaceli samo a pokud ne,ať je malý v pořádku co nejdřív!!!
Děkuju!!!!!!
![]()