Miminko 7 měsíců a 12 dní - je pomalejší?

Anonymní
28.2.19 20:31

Miminko 7 měsíců a 12 dní

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o názor na chlapečka, 7měsíců a 9 dní. Slýchávám, že je pomalý, že by už měl lézt nebo se alespoň plazit kupředu. Jeho dovednosti nyní jsou, že se na vzpřímených ručičkách na bříšku točí kolem dokola a odpichuje se dozadu, prostě couvá, i přes celou místnost. Dopředu to ale nejde. Nohy dává do kleku, ale zapíchne u toho hlavičku do země, udělá i tzv. komínek nohy propne a vystrčí prdelku, ale ramínka s hlavičkou má na zemi. Na bříško se otáčí čiperně na obě strany, ale neumí to zpět na zádíčka, udělal to jen párkrát ale převážením se za hlavičkou, ne cíleně. V leže zvedá hlavičku aby viděl a když mu podám jen prst, přitáhne se až do sedu, má tedy hroznou sílu, stáhne ubrus i s hrncem a talíři apod.:-) Je hrozně čilý, pořád sebou šije, mlátí ručkama, nohama, je pořád v pohybu. Má míry ročního prcka ( 75cm a skoro 11Kg), může to být tím, že mu nejde to bříško do kleku zvednout, má ho přeci jen dost těžké ;-)
Děkuji moc všem za názory…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2550
28.2.19 20:39

A od koho to slýcháš? Jestli to to neřekl pediatr, tak na to neber zřetel. Tohle porovnávání je k ničemu, akorát to maminky stresuje. Je to hezky čilý klouček :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
28.2.19 20:41

Přestaň poslouchat, co ti kdo říká. Máš šikovné dítě, každému to trvá prostě jinak :nevim:. Náš malý začal se vším brzy, pak nastala dlouhá pauza. Vůbec se neplazil a začal rovnou lézt,asi týden potom se postavil a chodil kolem nábytku. Samostatné kroky udělal v deseti měsících a v roce už samostatně chodil. Šlo to ráz na ráz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
28.2.19 20:42

Já si myslím, že je to úplně v pohodě. Mě taky malej nejdřív couval někdy kolem toho 7mesice. A co jsem slyšela od známých ta děti nejdříve couvaji nez přijdou na to, že můžou i dopředu :) na nohy se mi začal stavit v 9mesich, teď je mu skoro 14 a stále sám nechodí :D takže bych se nestresovala okolím tím co říká a nechala to na něm. Sám k tomu dozraje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
28.2.19 20:56

Tak to je na tom lip než můj 8M kluk a taky celkem macik… :) sice zvládá valet sudy, takže se pretaci i z břicha na zada, ale neumí jít ani na ty kolena, necouva, ani se neposouva dopředu, neplazi, neleze, nesedí :) tak snad ti to zvedne sebevědomí :) já to neresim, každé dítě má svoje tempo, jednou to dělat bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
28.2.19 21:00

Mam pocit jako by jsi mluvila o me dceri. Dela zkoro to same a je stejne stara. Krom toho ze ona teda nezveda prdelku…ale toci se do kola a couva. Ale je teda drobnejsi nez ostatni deti jejiho veku. Ale myslim ze je to uplne v pohode. Kazde dite je jine…kamaradce se zacal malej plazit az ve trictvrte roce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
28.2.19 21:12

Moje dcera zase byla pravý opak a v 6,5 měsících se nám začala stavět o nábytek v 8 měsících chodila a po 4 se naučila až jako naposledy okolo 10m úplně blbý postup, ale nohy jsem neměla v plánu ji sekat…tím chci jen říct že každé dítě si jede svým tempem a stylem. Syn byl lenoch a na víc taky celkem macek takže se mu hýbalo hůř a na 4 (jeho první lepší pohyb ) se dostal až kolem 11m a chodit začal v roce. Plazil se takovým stylem ala lachtan a jakoby uskakoval :lol: jo a dcera jak se začala plazit tak se posouvala jen o ruce prostě se zaprela a sunula za sebou zbytek těla nechápu kde brala tu sílu ,ale podle mě se proto tak brzo postavila páč měla sílu v rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
1.3.19 06:59

Náš malej 7 měsíců a týden je na tom úplně stejně ;) :palec: Kolikrát si říkám, že už by měl umět to a ono a pořád nic a pak najednou udělá během pár dní velký pokrok :) Každé dítě dojde k tomu, k čemu má ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
1.3.19 09:14

Mám dcerku čerstvé 7 měsíců a taky ještě neleze, otáčí se hbitě na obě strany a taky zvedá prdelku, zvedá se na ručkách, aby viděla. Necouvá vůbec, spíš se pohybuje jako housenka :lol: Vůbec me nenapadlo, že by byla pozadu. Moc to hrotíš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.3.19 14:03

Uplně v pohodě.. 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie