Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A od koho to slýcháš? Jestli to to neřekl pediatr, tak na to neber zřetel. Tohle porovnávání je k ničemu, akorát to maminky stresuje. Je to hezky čilý klouček ![]()
Přestaň poslouchat, co ti kdo říká. Máš šikovné dítě, každému to trvá prostě jinak
. Náš malý začal se vším brzy, pak nastala dlouhá pauza. Vůbec se neplazil a začal rovnou lézt,asi týden potom se postavil a chodil kolem nábytku. Samostatné kroky udělal v deseti měsících a v roce už samostatně chodil. Šlo to ráz na ráz
Já si myslím, že je to úplně v pohodě. Mě taky malej nejdřív couval někdy kolem toho 7mesice. A co jsem slyšela od známých ta děti nejdříve couvaji nez přijdou na to, že můžou i dopředu
na nohy se mi začal stavit v 9mesich, teď je mu skoro 14 a stále sám nechodí
takže bych se nestresovala okolím tím co říká a nechala to na něm. Sám k tomu dozraje ![]()
Tak to je na tom lip než můj 8M kluk a taky celkem macik…
sice zvládá valet sudy, takže se pretaci i z břicha na zada, ale neumí jít ani na ty kolena, necouva, ani se neposouva dopředu, neplazi, neleze, nesedí
tak snad ti to zvedne sebevědomí
já to neresim, každé dítě má svoje tempo, jednou to dělat bude ![]()
Mam pocit jako by jsi mluvila o me dceri. Dela zkoro to same a je stejne stara. Krom toho ze ona teda nezveda prdelku…ale toci se do kola a couva. Ale je teda drobnejsi nez ostatni deti jejiho veku. Ale myslim ze je to uplne v pohode. Kazde dite je jine…kamaradce se zacal malej plazit az ve trictvrte roce. ![]()
Moje dcera zase byla pravý opak a v 6,5 měsících se nám začala stavět o nábytek v 8 měsících chodila a po 4 se naučila až jako naposledy okolo 10m úplně blbý postup, ale nohy jsem neměla v plánu ji sekat…tím chci jen říct že každé dítě si jede svým tempem a stylem. Syn byl lenoch a na víc taky celkem macek takže se mu hýbalo hůř a na 4 (jeho první lepší pohyb ) se dostal až kolem 11m a chodit začal v roce. Plazil se takovým stylem ala lachtan a jakoby uskakoval
jo a dcera jak se začala plazit tak se posouvala jen o ruce prostě se zaprela a sunula za sebou zbytek těla nechápu kde brala tu sílu ,ale podle mě se proto tak brzo postavila páč měla sílu v rukou.
Náš malej 7 měsíců a týden je na tom úplně stejně
Kolikrát si říkám, že už by měl umět to a ono a pořád nic a pak najednou udělá během pár dní velký pokrok
Každé dítě dojde k tomu, k čemu má ![]()
Mám dcerku čerstvé 7 měsíců a taky ještě neleze, otáčí se hbitě na obě strany a taky zvedá prdelku, zvedá se na ručkách, aby viděla. Necouvá vůbec, spíš se pohybuje jako housenka
Vůbec me nenapadlo, že by byla pozadu. Moc to hrotíš ![]()
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o názor na chlapečka, 7měsíců a 9 dní. Slýchávám, že je pomalý, že by už měl lézt nebo se alespoň plazit kupředu. Jeho dovednosti nyní jsou, že se na vzpřímených ručičkách na bříšku točí kolem dokola a odpichuje se dozadu, prostě couvá, i přes celou místnost. Dopředu to ale nejde. Nohy dává do kleku, ale zapíchne u toho hlavičku do země, udělá i tzv. komínek nohy propne a vystrčí prdelku, ale ramínka s hlavičkou má na zemi. Na bříško se otáčí čiperně na obě strany, ale neumí to zpět na zádíčka, udělal to jen párkrát ale převážením se za hlavičkou, ne cíleně. V leže zvedá hlavičku aby viděl a když mu podám jen prst, přitáhne se až do sedu, má tedy hroznou sílu, stáhne ubrus i s hrncem a talíři apod.:-) Je hrozně čilý, pořád sebou šije, mlátí ručkama, nohama, je pořád v pohybu. Má míry ročního prcka ( 75cm a skoro 11Kg), může to být tím, že mu nejde to bříško do kleku zvednout, má ho přeci jen dost těžké
Děkuji moc všem za názory…