Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jesse píše:
@Lejaa to nevím, nejsem jasnovědec, ale napsala jsi, že není a všude kolem straší četností černého kašle a i tím, že vekcíny nezabírají, tak já nevím asi žijeme každá někde jinde
Asi jo.. nejsi jasnovidec a přesto víš, že složka v očkování nefunguje? Na všechny?
Napsala jsem „není“, protože není v takové míře.. i TBC se vyskytuje a existuje, ale přesto napíšu, že „není“, protože nebýt právě očkování, byl by to docela mazec..
Zdravim ![]()
Protoze jsme se pristehovali zpatky do CR a mala uz je narozena tadY, zajima me jakou vakcinu u ceho mame preferovat a jestli kazdy lekar musi umoznit ockovani schematem 2+1..? Dekuji Vam ![]()
@4family píše:
Pustila jsem si jen asi 10 min. po přeskočení toho úvodu a viděla ty postižené děti, nepřijde mi to nereálné, že jsou postižené kvůli očkování. Nekomentuju radikálnost některých názorů, které tam mohli zaznít, protože jsem to ani neviděla celé. Ale smát se nad videem s postiženými dětmi, to chce silný žaludek.
Já sama jsem viděla, co mi očkování dělalo s dcerkou a tak synek je očkovaný jinak, později a MMR dostane až před školkou a to jen kvůli té školce, jinak bych mu to nenechala dát. Je velice jednoduché, že odsoudíš jiný názor jako hloupý. Ano pak jsem hloupá asi taky, zejména po té, co jsem si po reakci na očkování u dcery přečetla příbalové letáky a knihu od Strunecké, tak jsem zhloupla. Kdybych nic nečetla a neměla zkušenost, mohla bych být chytrá jako ty.
Já myslím, že zakladatelka se nesměje postiženým dětem, nechápu proč takový nesmysl vůbec vypouštíš do světa a překrucuješ.
@brulinka ono je to o tom si udělat vlastní názor a držet se ho, pokud ses rozhodla očkovat, máš k tomu své důvody a přesvědčení, že děláš pro své děťátko to nejlepší. Takhle to cítí i neočkující maminky. A je smutné, že se kolem toho dělá tolok humbuku, proč se nemůžou očkující maminky smířit s neočkujícími a naopak, je to každého věc. Jenomže ono jsou prostě dva tábory a ty se navzájem jen napadají, pomlouvají a dělají si naschvály. Jakoby to bylo uměle vyvolané některou ze stran.
Já jsem pro ať si to rozhodne každý sám, dle svého vědomí a svědomí a potom ať si za své činy nese i zodpovědnost.
@Zuzee87 Tak povinná je Hexa ve schématu 3+1, 2+1 povolí jen málokdo a dále MMR (zarděnky, přiušnice, spalničky) ve dvou dávkách. To je z povinného vše. U všeho existují alternativi, dá se domluvit na určitém odkladu, ale není to běžná praxe.
Ockovani je velmi dobry sluha a velmi zly pan. Nepochopitelne je pro mne nechat diteti cokoliv tupe pichnout. Rodice by se meli alespon trochu s problematikou obeznamit a pal se rozhodnout. Jakkoliv.
@Lejaa píše:
Asi jo.. nejsi jasnovidec a přesto víš, že složka v očkování nefunguje? Na všechny?
Napsala jsem „není“, protože není v takové míře.. i TBC se vyskytuje a existuje, ale přesto napíšu, že „není“
Já to nevím, nestudovala jsem to, jen četla, že složka na černý kašel nefunguje tak, jak má a i u čerstvě naočkovaných dětí je vysoká pravděpodobnost nákazy. Netěší mě to, ale je to tak.
„protože nebýt právě očkování, byl by to docela mazec.“ Nemyslím, že to bylo díky očkování, nečetla jsem na toto téma žádnou práci. Ale nevyvracím, muselabych se po tom poohlídnout
Příspěvek upraven 05.02.15 v 14:47
@Poison Eve píše:
Ockovani je velmi dobry sluha a velmi zly pan. Nepochopitelne je pro mne nechat diteti cokoliv tupe pichnout. Rodice by se meli alespon trochu s problematikou obeznamit a pal se rozhodnout. Jakkoliv.
přesně tak, plně souhlasím
@dani24687 píše:
Sice jsem už dotaz vložila i jinam, ale zeptám se tadymalému lezou všechny 4 stoličky (už má venku špičky) a vypadá to, že snad i trojky, teploty nemá, ale je ubrečenej apod. večer mi přijde, že má jakoby ledovej pot, ale nevím, z čeho… máme jít na očkování v 15 měs., tak nevím, jestli jít nebo odložit…
![]()
![]()
![]()
@Zizalka píše:
Hlasuju pro…odložit
Není kam spěchat, zvlášť pokud se ti nezdá úplně ok.
@Lama Lama píše:
to pak ale nejsi očkující a nemáš tu co dělat.
@Poison Eve píše:
Přijde mi, že většina maminek sjíždí především diskuse na webu
, namísto aby četly třeba odborné knihy těch, kteří jsou už o kus dál. Jsme přehlceni informacemi, ale v zásadě nevíme všechno. Takže číst číst číst
a nechat taky pracovat mateřskou intuici. Některý děti jsou tak přeočkovaný úplně na vše, že by musely být dle celovesmírné zdravotní organizace zdravé po zbytek života a není tomu tak, takže bude asi někde „chyba“.
@KajinaZ píše:
Přijde mi, že většina maminek sjíždí především diskuse na webu, namísto aby četly třeba odborné knihy těch, kteří jsou už o kus dál. Jsme přehlceni informacemi, ale v zásadě nevíme všechno. Takže číst číst číst
a nechat taky pracovat mateřskou intuici. Některý děti jsou tak přeočkovaný úplně na vše, že by musely být dle celovesmírné zdravotní organizace zdravé po zbytek života a není tomu tak, takže bude asi někde „chyba“.
No tak mi ale pověz, co je odborná kniha a co není? Těch knih jsou mraky, také spousta článků a videí. Podle mě hodně z nich jich jsou obyčejné hoaxy a výmysly. Studie, která měla dokázat, že očkovaná je špatné, byla zfalšována. ![]()
@KajinaZ Chyba bude asi v tom, že čím víc očkuješ, tím víc vlastně zatěžuješ dítěti imunitu. Takže máš sice o pár procent větší naději, že se dítě nenakazí nemocí proti které je očkováno, ale bohužel svět je plný nemocí a ty smrtelné se většinou neočkují…
@Lejaa Směje se ne postiženým dětem, ale těm nesmyslům, které ve videu s postiženými dětmi zazněly. Matky, které tomu věří jsou údajně hloupé. Já bych neříkala o někom, kdo má jiný názor, že je hloupý ani bych se nesmála názorům, které padnou ve videu s postiženými dětmi. Na to prostě nemám žaludek, i když se mi některé názory mohou zdát radikální. Zatím si pořád myslím, že očkování proti smrtelným nemocem dává smysl, ale ne proti všem nemocem a ne v každém věku.