Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28446
20.6.14 13:19
@BellinkaX píše:
@AninaEli
Dekuji za prispevek, 7 deti 8o mas muj obdiv.
K tomu MMR… uvadi se, ze po 2.roce veku je nizsi riziko nezad. ucinku, ktere uz se s dalsim vekem dale nesnizuje, tedy je uz jedno, jestli vec2…3.., 4… letech, z tohoto hlediska.

A pripomnela jsi mi kamaradku, ktera ma pro nemocnost prosvihnutou 4.davku hexy (interval delsi nez rok), musim u ni zjistit, co na to reklo ockocentrum :think: tipuju, ze nic, normalne pokracovat… :andel:

A jeste tu informaci o kontraindikaci ockovani proti BCG u rodinne anamnezy psoriazy mas odkud?

Tak to jsem teď víc v klidu, že se nám to očkování celé posune až do vyššího věku.

A na to, co řekli tvé kamarádce jsem zvědavá.
Naše doktorka řekla, že to doočkujeme a pak se odeberou protilátky, tak snad to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.14 13:42

@AninaEli
Tak jsem se ptala a nevadi, znovu ockovat nemusi. Max rozestup je tam uvadeny 12 mesicu, oni maji odstup uz 16 a jeste neockuji, ptz marodi… napis mail dr. Jitce Skovrankove z Motola z ockocentra, budes mit presne vyjadreni a instrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.6.14 14:25
@BellinkaX píše:
@AninaEli
Tak jsem se ptala a nevadi, znovu ockovat nemusi. Max rozestup je tam uvadeny 12 mesicu, oni maji odstup uz 16 a jeste neockuji, ptz marodi… napis mail dr. Jitce Skovrankove z Motola z ockocentra, budes mit presne vyjadreni a instrukce.

@BellinkaX díky, už jsem si toto jméno napsala hned, jak jsi to psala na začátku diskuze a určitě to zkusím se jí zeptat.

Naše Zuzanka právě také má pořád odložené, protože nemarodí třeba ona sama, ale já jí nechtěla nechat očkovat, když je doma někdo nemocný a tato zima byla nějaká divná, protože měl doma stále někdo rýmu nebo kašel. A copak já vím, kdy to od sourozenců malá chytne?? No zpětně jsem si říkala, že jsem mohla být méně opatrná, protože Zuza byla nejmíň přes zimu chrchlavá, jenže po bitvě je každý generál. A pak když už ten termín hořel, tak měla den horečku a pak nic, pak zase den horečku a pak nic. A to se tak opakovalo už podruhé, poprvé to tak měla na podzim. Takže teď spíš doktorka hledá, co se děje.

Je to takové divné, v podstatě je zdravé dítě, ale jak už se objednám na očkování, tak se to nějak „sesype“ a buď má teplotu nebo rýmu, naposledy měla něco, co vypadalo jako neštovice, ale byly nějaké divné - takové nijaké - pár pupínků, bez teploty a pupínky za pár dní najednou pryč, byla jsem i u doktorky a také říkala, že to jsou neštovice, divné je, že to ani dva druzí nejmladší, kteří je ještě neměli, od ní nechytili. No ale očkovat se nedalo.
Teď už jdu vždycky k doktorce, aby si nemyslela, že si to snad vymýšlíme. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.14 15:04

@AninaEli
To nikdy nevis, co mládě lapne a chapu, ze v 7mi detech vychytat zdrave okno je problem. Preju, at jste brzy ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.6.14 15:45

"Nestandardní dítě" a očkování

Milé očkující maminky, píšu do této diskuze schválně, protože potřebuji podporu. Syn má 3,5 roku a je „nestandardní“. Žádnou diagnózu ale stanovenou nemá. Určité autistické rysy by se u něj daly vypozorovat, ale já ho opravdu pozoruji hodně (už to začíná být spíš na moji diagnózu). Co je vlastně největší problém je opožděný vývoj řeči (používat ji ke komunikaci začal těsně před třetími narozeninami a teď mluví jako 2 nebo 2,5 leté dítě - věty tvoří dvou, někdy tříslovné, slovesa používá v infinitivu, spoustu toho řekne jen pomocí podstatného jména a předložky).
Včera jsem s ním byla u homeopata (na doporučení, recenze má velice dobré). Ze setkání jsem velice rozpačitá. On se tam tedy syn choval úplně příšerně, takového ho vůbec neznám, opravdu byl jak „pako“ - bylo to v době, kdy normálně spí, ale hlavně v noci pak dostal teplotu a půlku noci probrečel, u dr. ráno zjištěn streptokok v krku a nasazena atb - takže myslím, že to bylo způsobeno tím, že mu už včera nebylo dobře). Homeopatovi jsem opakovaně říkala, že takto se opravdu normálně nechová. Navíc dvě hodiny mě zpovídal, jak se teda chová. Na závěr jsem mu řekla, že jdu se synem za dva týdny na očkování vakcínou Bexsero (což je teď samozřejmě pasé skrze angínu). Samozřejmě nečekám, že homeopat bude nějak extra proočkovací. Ale jeho rekce mě vyvedla z míry hodně. V žádném případě mu očkování nedoporučuje, je prý vidět, že synův mozek nefunguje správně, že má nějaký problém (takhle nějak to řekl, cestou domů jsem to obrečela) a očkování mozek poškozuje. Mám si prý o tom něco přečíst. Podotýkám, že rozhodně nechci děti očkovat proti všemu dostupnému, ale toto je prostě nemoc, která je děsně zákeřná. Je to ale prý jen marketingový tah, stejně ho nemůžu ochránit proti všem nemocem. To je mi jasné, ale já ho chci chránit právě proti této. Vždyť to má asi takovou logiku jako jezdit na kole bez přilby, když mě může stejně auto přejet, když půjdu po přechodu. A prý nemůžu vědět, jestli synovi problémy nejsou spojeny právě s očkováním z minulosti. Podotýkám, že nikdy žádnou reakci na očkování neměl, nevšimla jsem si žádné změny chování. On je prostě takový odjakživa. Jsem z toho teď celkem špatná. Mám strach neočkovat (opravdu se této nemoci bojím), ale mám teď i strach očkovat. A to jsem myslela, jak mám tuhle věc konečně srovnanou. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
27.6.14 18:51

@AliTad a s tím mluvením, byli jste na foniatrii? Můj nejstarší syn tak také mluvil a byla mu diagnostikovaná vývojová disfázie. Na specielní logopedii mu pak moc pomohli rozmluvit, bral tedy i nějaké léky, ale možná bych mu je dnes už nedávala :think: :think:.
Jinak on má také určité autistické rysy, ale nikdy jsem to neřešila přes doktory. Je prostě svůj, zvláštní a dnes na střední škole vyniká v určitém směru a je vidět, že jak mu bylo někde ubráno, tak jinde má nadprůměrné schopnosti.
Jinak jeho jsem nechávala normálně očkovat, také neměl nikdy větší reakci a co jsem mohla vypozorovat, tak mi nikdy nepřišel, že by se po očkováni nějak změnil, nebo zastavil ve vývoji. Takže mě nikdy nenapadlo další naše děti neočkovat. Akorát už určitě neočkuji nic nepovinného, což jsem dřív o tom uvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.6.14 19:22

@AninaEli Aha, na foniatrii se doktorky zeptám. Já právě myslela, že dysfázii by diagnostikoval psycholog, u kterého jsme sledovaní. Ale vzhledem k tomu, že z něj zatím nic nevypadlo a ani nevypadá, že by to nějak zkoumal (vyšetření probíhá tak z 95 procent tak, že se ptá mě), tak zkusíme tu foniatrii. Já totiž myslela, že tam by jen zjistili, jestli dobře slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
27.6.14 19:30

@AliTad tak je pravda, že pak jsme chodili k psychologovi, ale první nám to řekli na foniatrii. Nevím ale, jestli ta doktorka neměla ještě jinou specializaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
27.6.14 19:31

Jo a ještě jsem chodili na neurologii :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.6.14 19:32

@AninaEli Poptám se na to, na foniatrii i neurologii, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.6.14 19:58

@AliTad
Ahoj, prvne doporucim na tema homeopati zkouknout vcerejsi debatu u jilkove, mate slovo nebo tak nejak… zapnuli jsme to nahodou a to byl dusevni masakr pro me teda…
Jinak co se odlisnosti syna tyce a opozdeneho vyvoje reci, tak kluci mluvi casto pozdeji, nicmene za nazor neurologa ev foniatra a logopeda urcite nic nedas, byla bych pro.
Co se ockovani tyce, tak od takoveho „odbornika“ bych nechtela slyset pul slova na toto tema. Spise bych doporucila precist neco o invazivnich bakterialnich onemocnenich…proti kterym jsou pro me nepovinne vakciny jiste ke zvazeni… hemofil je v hexe, pneumokoky mame, meningokoky casem.
Nenech se rozhodit od cloveka, ktery tomu vubec nerozumi. Co vi o psychomotorickem vyvoji? Co vi o neuroanatomii, fyziologii, neurologii, nedejboze vakcinologii? Jake je jeho vzdelani krom „homeopatie“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.6.14 21:28

@BellinkaX No právě jsem z toho taková rozpačitá. Bylo to hodně divné, syna jen pozoroval, na nic se ho neptal, nic po něm nechtěl, syn se teda choval výjimečně příšerně, vůbec jsem ho nepoznávala, ptal se mě na strašnou spoustu věcí, u některých jsem ani nedokázala odpovědět, nebo jsem si nebyla odpovědí jistá. On mi připadal rozladěný, že to nevím jistě, prý s takovou nemůže najít nejvhodnější homeopatický lék :nevim:
Ten meningokok je opravdu sviňa, byla jsem ráda, že už je u nás konečně béčko.
Na Jílkovou kouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.6.14 23:24

@AliTad
Co na to rict. Sarlatani parazituji na obavach a strachu druhych. Maminky jsou v tomto nejzranitelnejsi, nejmanipulovatelnejsi. Tuhle zkusenost hod za hlavu a domluv se s obvodni na postupu. Drzim palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
28.6.14 00:20

@AliTad Je škoda, že na vás homeopat takto zapůsobil. Ono možná jste si měli domluvit schůzku na jindy, když nebyl syn ve své kůži. Jinak s tím, že má očkování vliv na mozek, to je pravda. Stačí si přečíst příbalové letáky vakcín, které jste již očkovali a jejich nežádoucí účinky co tam jsou uvedené. Tedy nejlepší je stáhnout si zahraniční PIL stejných vakcín, kde uvádí než. účinky bez cenzury.

Já si říkala, že není možné aby vakcíny obsahovaly hliník, formaldehyd, buňky kočkodana apod. Přišlo mi to jako scifi. Protože z VŠ studií vím, že třeba hliník je toxický pro rostliny a samozřejmě i pro lidi.
Potom se mi narodil syn a zajímalo mě co do něj vlastně chtějí píchnout. A zjistila jsem, že to není scifi, ale realita, že ty látky vakcíny skutečně obsahují a nevěřím, že se tělo (hlavně to miminkovské) s těmito cizími látkami bezproblému vyrovná.

Já také byla v dětství očkovaná, ale proti méně nemocem, později a s většími rozestupy.. Prohlížela jsem si nedávno svůj očkovací průkaz.

Homeopata bych hnedka nezatracovala, dejte mu druhou šanci a uvidíte.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.6.14 07:50

@lesniboruvka No já jsem samozřejmě zvědavá, jak léčba zapůsobí. Kdybych homeopatii jako takové nevěřila, vůbec bych tam nešla. Rozhodně bych homeopatii neřadila mezi nějaké šarlatánské metody. Takových je určitě hodně, ale homeopatie má tradici a věřím, že i výsledky. Mě jen zarazil celkově ten přístup. Asi bych právě od homeopata čekala takový trošku citlivější přístup. Teď jsem mu psala, kdy mám zahájit léčbu, když syn bere atb, tak prý mám počkat deset dní a je prý škoda, že jsem ho nekontaktovala dříve, angina se dá prý léčit i homeopaticky. A po nasazení léčby by už žádná atb mít neměl. Tohle se mi, přiznávám, dost nelíbí, synovi byl z výtěru zjištěn streptokok, neléčená angina má opravdu závažné důsledky a na dítěti bych se prostě bála dělat takové pokusy jako neléčit streptokoka atb (a to rozhodně nejsem z toho, že je bere, nadšená). A co když po zahájení léčby onemocní něčím, na co jsou opravdu nutná? Myslela jsem, že homeopatie léčí VEDLE klasické léčby. Homeopat přeci nenabádá pacienta s rakovinou k odmítnutí chemoterapie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek