Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
30.5.14 10:30

Tetanus mam pred 4mi lety, klistovku jeste ne, ve meste jsem mela kliste naposled taky pred 4mi lety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.5.14 10:49

@Lama Lama tak super. třeba jsem ještě chráněná.. :)

no, to je jasný. infekce na Bulovce léčí ty encefalitidy. takže jsou pro očkování. Kateřinská má v péči lidi s RS, která se manifestovala po aplikaci FSME..takže jsou proti očkování.. :) celkem logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.5.14 11:01

@Halamka ono to není jednoduchý, aby bylo něco hrazeného ze zdravotního pojištění, musí se to napřed dostat do tzv. úhradové vyhlášky a než se to rozšíří, než někdo uzná, že to je lepší než to staré, než se pojišťovny uvolí to hradit..no zkrátka dlouhý proces.. jako vše v tomhle státě a jako u všeho v tomhle státě jde o peníze..Bohužel. On i ten očkovací kalendář by potřeboval pořádné zhodnocení a změnu. Jenže to je nevděčná práce, na ministerstvech se to střídá jak ponožky, tak se není čemu divit, že se do toho nikdo nepustí. Takže to pak nechává odpovědnost na chudácích matkách, které tápou, nevědí a ve snaze o to nejlepší pro své robátko a nebo ze strachu před nežádoucími účinky propadají někdy až hysterii a věří každé poplašné blbině. Není to jednoduché, taky mám strach. Ale větší strach mám z vážných komplikací a následků, které mohou nastat po některých nemocech, na které se očkuje.
@BellinkaX, jo já vím, že latinské názvy mají, ale české nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.5.14 11:48
@Lama Lama píše:
si naber protilátky. já valila oči, že mám po 8mi letech 1200. V očko centru mi radili, že pokud budu mít nad 200, tak stačí jedna dávka, nemusím celý. A nad 600 nemusím nic, nabrat znovu za rok.Co maj v Kateřinský proti očkování na klíšťovku? Na infekci Na Bulovce to videli opačně. :lol: Tam jsem zas byla já, když jsem se nechala prvně naočkovat. :P

Můžu se vetřít? Ty protilátky mi nabere obvoďák nebo v očkovacím centru? S klíšťovkou mám stejný problém, poslední dávka někdy přelom 2008/2009 a od roku 2010 jsem furt těhotná nebo kojící a vypadá to, že kojící ještě dlouho budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.5.14 11:49
@AliTad píše:
Můžu se vetřít? Ty protilátky mi nabere obvoďák nebo v očkovacím centru? S klíšťovkou mám stejný problém, poslední dávka někdy přelom 2008/2009 a od roku 2010 jsem furt těhotná nebo kojící a vypadá to, že kojící ještě dlouho budu.

já si je nabrala sama. obvoďák nevim, jestli bude ochotný. bych to asi zkusila jako samoplátce v laborce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
30.5.14 11:57

@AliTad
Zeptej se obvodaka, v ockocentru nebo na infekcim. Otazka, jaky to ma ted smysl, kdyz stejne preockovavat nebudes :think: vis, jestli to nenechat na dobu, az ockovat budes moct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
30.5.14 12:30

Ahoj všem, i já patřím k očkujícím matkám a musím říct, že někdy mi ta „hysterie“ z očkování už trošku leze na nervy…chápu, že pokud dítko po očkování dostalo reakci jako hrom, bude rodič kapánek zaujatý, na druhou stranu, pokud by dostalo dotyčnou nemoc, třeba by to ani nepřežilo…což naštěstí neproběhne-právě díky tomu plošnému očkování, co
někteří tak vehementně odsuzují…nevěřím ani názorům, že očkování vyvolá autismus nebo cukrovku-může ji možná, odstartovat, nevím, ale pokud má tělo problém s výrobou inzulínu, projevilo by se to i bez očkování…
starší 2 děti jsou už přeočkované kompletně, přidala jsem i černý kašel a byla jsem klidná, když pak přišly do rodiny další miminka a v okolních školách ten kašel řádil. Stejně tak klíšťovku, syn kamarádky onemocněl a i když měl kliku a zvládnul to dobře, půl roku byl tělesně oslabený a nemohl jít na vysněnou střední školu, nezvládl by přijímačky z TV-jinak to byl naprosto zdravý kluk, sportovec. Mladším dětem je 14 měsíců, mají dr.,která je velmi pečlivá a očkuje pouze v případě 100% zdraví, což je samozřejmně někdy problém, ale zatím to stíháme a mně to vyhovuje, vím, že jí jde hlavně o zdraví dětí a ne o body. Nejaké reakce byly, starší děti jen minimálně, ty mladší zatím v normě-otok, mrzutost, zvýš. teplota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
30.5.14 14:29

@Bekyn Nebojte se, bude to v pořádku. Max. trosku ta teplota, ale to není nic hrozného. Jinak jak jsem už psala, po tomto očkováni my a maminky v okolí bez reakce! Ono se to opravdu někdy moc nafukuje a děla z toho zbytečný bubák.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.14 19:33

Ahoj holky, jdu si k vam pro radu, rada bych nechala dceru naockovat proti planym nestovicim, ale hcci se zeptat kdy ockovat?

Ve skolce jim radi nejake nemoci porad, ted zrovna znovu asi i nestovice, ale uprimne kdybych mela cekat az ve skolce nebude zadna nemoc (aby nahodou nebyla dcera behem ockovani v inkubacni dobe) tak se asi fakt nedockam. Mala ze skolky choroby nenosi, asi ma dobrou imunitu, ale ja ted vaham, zda dat ockovat nesotvic ted kdyz by teoreticky mohla byt zrovna v jejich inkubacni dobe.

V ockovacim centru mi rekli, ze toto neresi a ockuji v pohode, nas Dr. se tvaril ze tez naockuje.

Jak to vidite vy? Jsem rozhodnuta dat ockovat, takze spis resim tu vhodnost terminu + co by se pripadne stalo kdyby se naockovala proti nestovicim a jiz pritom v sobe vir nestovic treba prineseny ze skolky nosila? Nesejme ji potom to onemocneni vic nez kdyz by nebyla v tu chvili jeste oslabena ockovanim?

Diky za vase postrehy.

• Citovat
  • Upravit
8959
12.6.14 20:55

Můj postřeh je, že tohle očkování je na prd..
Pokud ho chceš ale dát, riď se doktorama a né názorem učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
12.6.14 23:23

Nechápu proč anonym.. A mnechápu proč dceru chceš tímhle očkováním zatěžovat, když má imunitu dobrou a jistotu doživotní imunity bude mít po prodělané nemoci a narozdíl od očkování.. Ale jestli jsi už tak pevně rozhodnutá, počkala bych na prázdniny.. Nebo začátek školního roku, školka bude zavřená, kolektiv se rozptýlí a nebude v té inkubační době. Mně doktorka neočkuje kvůli neštovicím ve školce nic.. čekáme už od března s 5. Hexou a 2. hepatitidou.. Takže pokud k tomu není vážný důvod (což u neštovic těžko bude) rozhodně bych neočkovala, když je možná už chytla a je v inkubační době. Možná by byl průběh slabší, možná ale horší..těch faktorů je moc a těžko o nich polemizovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.6.14 09:31

@lekarnicka28
Ahoj, prosím tě, jak s 5. hexou? 8o
Já se těšila, že teď v roce dostanem 4. a konec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.6.14 09:36

Hexa 5. není… Přeočkovává se mezi 5. a 6. rokem obvykle Infanrixem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.6.14 09:53

@Zizalka
jo takhle.
No i tak, to je pořád očkování za očkováním:(
hrozně se děsím MMR:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
13.6.14 11:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vam pro radu, rada bych nechala dceru naockovat proti planym nestovicim, ale hcci se zeptat kdy ockovat?

Ve skolce jim radi nejake nemoci porad, ted zrovna znovu asi i nestovice, ale uprimne kdybych mela cekat az ve skolce nebude zadna nemoc (aby nahodou nebyla dcera behem ockovani v inkubacni dobe) tak se asi fakt nedockam. Mala ze skolky choroby nenosi, asi ma dobrou imunitu, ale ja ted vaham, zda dat ockovat nesotvic ted kdyz by teoreticky mohla byt zrovna v jejich inkubacni dobe.

V ockovacim centru mi rekli, ze toto neresi a ockuji v pohode, nas Dr. se tvaril ze tez naockuje.

Jak to vidite vy? Jsem rozhodnuta dat ockovat, takze spis resim tu vhodnost terminu + co by se pripadne stalo kdyby se naockovala proti nestovicim a jiz pritom v sobe vir nestovic treba prineseny ze skolky nosila? Nesejme ji potom to onemocneni vic nez kdyz by nebyla v tu chvili jeste oslabena ockovanim?

Diky za vase postrehy.

neštovic bych se taky neobávala, obzvlášť pokud je dcera malá, pak ten průběh nebývá tak hrozný a pak už bude mít imunitu. Naše dr. doporučuje očkovat proti neštovicím starší děti-téměř dospělé, kdy průběh už bývá dramatický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek