Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
869
27.5.14 14:04
@Lama Lama píše:
tak kdyby to bylo čistě dobrovolný, tak možná bych zarděnky a příušnice dala v 10ti :think: ale zas ty spalničky bych chtěla mít oočkovaný brzo. Že nemá zarděnky a příušnice mi moc netrápí.Proč se vlastně zarděnky a příušnice očkujou už tak brzo je k tomu nějaký ofiko důvod?

Moje malá očkovaná je, takže spalničky nechytne. Akorát přeočkování chci dát až v 10-ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
27.5.14 14:10

@Saffiraa ahoj :) tak jsem kuličky dnes nakoupila :D dokonce jsem pročetla pár informací na netu… No už tomu trošku i rozumím. Jen to dávkování :roll: všude píšou něco jiného. Někdo radí 2, někdo 3, někdo 5 kuliček… Tak z toho jsem trošku zmatená. No dala jsem dítku 2 rozpuštěné kuličky na lžičce s vodou tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 14:15

@AliTad Děkuju. Nevím, jestli jsem to pochopila dobře. Nemáte píchnutý Nimenrix a jdete na Bexsero? Každopádně budu ráda za info. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.5.14 14:26

@BaMaK Přesně tak. Podle toho článku na vakciny.net jsem pochopila, že by Bexsero mělo zajišťovat částečkou ochranu i před dalšími typy meningokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 14:30

@AliTad Hmmmmm :think:, asi jo, když to píšou, ale Nimenrix zajišťuje proti zbývajícím typům a těch je podstatná vetšina. To je jedno, každopádně bych byla ráda kdybys pak dala info. Dík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.5.14 15:02

přeočkování Adacel nebo Boostrix v dospělosti

Řešilo se někde vedle v diskusi. Ale zajímalo by mě, zda někdo nemá opravdu nějakou zpětnou vazbu (osobní zkušenost, nové info z nějakého kongresu), pro toto očkování u kojících. Snažila jsem se hledat informace. Výrobci toto očkování nezakazují, má se zvážit přinos versus riziko. Na druhou stranu očkovací centra zcela běžně píší, že očkování neživými vakcínami v době kojení nevadí. Děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.5.14 16:38

http://www.remedia.cz/…article.aspx

@Ivana333
Osobne jsem se neockovala, jen jsem selektovala navstevy (jen zdravi, ale to mi u mimina prijde logicke), a nechodila s ditetem do obchodaku atd do 2.davky ockovani.

A absolutni kontraindikaci kojeni je aktivni TBC matky a galaktosemie ditete… vakcinace ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
27.5.14 17:28
@BaMaK píše:
@Lejaa Jooo, před 10 dny, a úplně v pohodě. Upřímě…taky jsem byla celá zblblá z těch diskusí a měla strach…ale musí se to brát s rezervou. Netvrdím, že reakce nejsou (teď si to slíznu :cert: )ale spíš asi píše ten, kdo měl špoatnou zkušenost, než ten, u koho to bylo v pohodě :lol:

No to je pravda:-) je fakt, že teď, jak se tady o tom bavíme, se to začíná vyvažovat, 50 na 50.:-) Jsem moc ráda, bála jsem se moc, vlastně pořád bojím:)
Zkusíme odkládat a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
27.5.14 18:26
@maraida píše:
@michaela1808 co to je za očkování ten Nimenrix?

to je vakcína proti meningokovi tuším A, C, W, Y, bez béčka
tak holky máte to někdo už píchlé? byly reakce? malá má 3roky a nevím, jestli třeba není brzy, ale zase si říkám, že když už to chci dát, tak teď, kdy je úplně fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.5.14 10:15
@BellinkaX píše:
http://www.remedia.cz/…article.aspx

@Ivana333
Osobne jsem se neockovala, jen jsem selektovala navstevy (jen zdravi, ale to mi u mimina prijde logicke), a nechodila s ditetem do obchodaku atd do 2.davky ockovani.

A absolutni kontraindikaci kojeni je aktivni TBC matky a galaktosemie ditete… vakcinace ne.

Děkuji. Nejvíc by mě zajímala studie, zabývající se přechodem protilátek do MM matky a možnost tak alespoň částečně ochránit novorozence. Je totiž otázkou, kolik protilátek novoš, byť plně kojený, může dostat od nás, očkovaných naposledy v dětském věku, resp. pubertě. Jinak také považuji za samozřejmé minimalizovat návštěvy a to na pouze zdravé a netahat mimino po obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.5.14 10:37
@Ivana333 píše:
Děkuji. Nejvíc by mě zajímala studie, zabývající se přechodem protilátek do MM matky a možnost tak alespoň částečně ochránit novorozence. Je totiž otázkou, kolik protilátek novoš, byť plně kojený, může dostat od nás, očkovaných naposledy v dětském věku, resp. pubertě. Jinak také považuji za samozřejmé minimalizovat návštěvy a to na pouze zdravé a netahat mimino po obchodech.
řekla bych, že větší význam mají protilátky, které projdou přes placentu v těhotenství, než ty, co přecházejí MM při kojení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
29.5.14 14:37

@Ivana333
http://www.zdravky.cz/…-v-pravy-cas
Pokud jsi byla ockovana jako dite, nepredas mu vysoce pravdepodobne nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
29.5.14 14:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
29.5.14 20:47

@Sype Tak jsem se odhodlala a dnes jsme byly s malou na tom očkování MMR. Nenechala jsem k tomu tedy dát ty neštovice, ale MMR už má píchnuté. Dávala jsem před tím na radu @housenka007 ty homeopatika. Tak a teď čekat. Dle Dr. reakce lze očekávat za 5-12 dní. Doktorka nám řekla (jako kdyby tušila, jak jsem z tohoto očkování vyděšená)„nebojte ony ty reakce nebývají tak strašné jak se poslední dobou všude povídá“ 8o :lol: No tak jsem zvědavá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.14 21:06

@Bekyn držím pěsti :kytka: :kytka: pak dejte vědět jestli byla nějaká reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek