Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@brulinka píše:
Ale jinak děkuji za tuhle diskuziTak naší malé, jsou 4 měsíce, první hexa úplně bez problému, žádný otok, žádná horečka, ani nevrlost, po druhé hexe měla první den jen mírnou teplotku max 37,7 ale večer už to bylo v pohodě.No jinak ráda bych sem něco napsala, takovou moji úvahu ohledně očkování-neočkování. Není to prosím žádná provokace nebo tak, jen bych se z toho rády vypsala.
S manželem jsme se rozhodli že budeme očkovat povinné očkování, nepovinné zatím ne, nějak si ještě na to nemůžu utvořit názor, ale časem určitě, třeba klíštovku. No mé dilema začalo, tím že jsem začala pročítat reakce na očkování, všude sámé hrůzy, samozřejmě mě to vyděsilo. No ale můj selský rozum pravil očkovat. Trochu mi vadí neočkující maminky, a to tím že pokud to půjde takhle dál, tak si myslím že za několik let se procento neočkujících maminek přešoupne nad očkující, a znovu se tyto závážné nemoci rozšíří, také mi vadí, že ted jsou nemoci na ústupu právě díky nám očkujícím a z toho těží ty neočkující. Ani nejsem nadšená že by mé dítě bylo ve školce s neočkovanýma, protože u těchle dětí, ty nemocí mutují, rozvíjí, stávájí se zákeřnými a potom budou tak agresivní, že i to očkování bude slabé a nebude tak učínné na všechny typy nemocí. Hodně maminek také psalo, že je to jen kvůli penezum ve zdravotnictví, ale i tihle lidé, kteří zavedli povinné očkování, přece také mají děti, rodiny, vnoučata a myslíte že by schválně tohle pustili do oběhu? Přece to jsou také lidé.
No není to sice vše co jsem chtěla napsat, ale nechci aby to bylo zbytečně dlouhé.. Snad to nebude nikomu vadi
Mám podobný názor ![]()
A moje děti mají povinné, všechny v termínu a max, horečka. a Nepovinné, meningokok, klíštovku a žloutenku…budou tohle mít všechny:)
Holky a už jste se nechali některá očkovot, ta jak je v té reklamě proti těm rostoucím úrokům???
@Anonymní píše:
Holky a už jste se nechali některá očkovot, ta jak je v té reklamě proti těm rostoucím úrokům???
My půjčky nemáme, takže tohle není potřeba ![]()
@brulinka píše:
My půjčky nemáme, takže tohle není potřeba
No, já sice taky ne, ale když je to reklama v televizi, tak to určitě bude SUPÉÉÉÉR ![]()
@BaMaK píše:
@AliTad Ahoj, taky plánuju Bexsero, ale asi trochu později-nejprve musím naoškovat ostatní meningokoky. Můj pediart říkal, že za 14 dní je nějaký seminář s o Bexseru…tak jsem zvědavá. Znám kluka, který před lety dělal s Bexserem studii a říkal, že je v pohodě-bez nějakých větších nežádoucích účinků. Ale kdybych tě mohla poprosit, až naočkujete-nenapsala bys mi jestli bylo všechno OK?
My nic dalšího zatím nemáme, má to nějaký důvod? Jinak ano, dám vědět, ale jdeme až v polovině července.
@Halamka Nespletla sis diskuzi? Podobnych „nazoru“ z antivax webu je tu plno vedle.
Jinak jsem moc rada, ze neockujici respektuji rozhodnuti druhych ockovat, je to od nich nesmirne uslechtile.
@Halamka
Diskusi jsem zalozila pro ockujici maminky, ktere nebavi vecne handrkovani na toto tema v ostatnich neockovacich diskusich. Bud tak laskava a respektuj to, pak jsi vitana, jinak prosim tuto diskusi opust. K dispozici mas vsechny ostatni ocko/neocko diskuse.
http://www.vakciny.net/…i/menab.html#3
@maraida
Celkove uzitecny web. Najdes tam vse, ockovaci kalendar, pribalove letaky, novinky, poradnu…
Halamka… Nejsem najivní, vím že i mé dítě může chytit nemoc na kterou bylo očkováno, ale věřím tomu, že u mého dítěte bude průběh lehčí, kratší, nestihne nakazit tolik dětí.
Nikoho nepranýřuji, ale nedovedu si přestavit co bude za x let, až bude víc dětí nenaočkovaných a malý zlomek očkovaných?? A kor ted, když sem může přijet, kde jaký rumun, ukrajinec a pod. Ano některé nemoci se vymýtili díky lepším podmínkám, životní úrovní(třeba mor),ale jiné, právě díky očkování.. myslím si, že povinné očkování je povinné právě z nějakého důvodu, vždy tomu tak bylo nikomu se nic nedělo..
http://www.vakciny.net/…_2014_09.htm
@BaMaK
Mozna Te to zaujme… a Bexseru
@brulinka píše:
Halamka… Nejsem najivní, vím že i mé dítě může chytit nemoc na kterou bylo očkováno, ale věřím tomu, že u mého dítěte bude průběh lehčí, kratší, nestihne nakazit tolik dětí.
Nikoho nepranýřuji, ale nedovedu si přestavit co bude za x let, až bude víc dětí nenaočkovaných a malý zlomek očkovaných?? A kor ted, když sem může přijet, kde jaký rumun, ukrajinec a pod. Ano některé nemoci se vymýtili díky lepším podmínkám, životní úrovní(třeba mor),ale jiné, právě díky očkování.. myslím si, že povinné očkování je povinné právě z nějakého důvodu, vždy tomu tak bylo nikomu se nic nedělo..
Já myslím, že se to ale nikdy nestane, aby těch neočkovaných dětí bylo víc, než očkovaných. Rodiče jsou z větší části rozumní a své děti očkovat nechávají a vůbec to neřeší. To jenom tady se to tak řeší a pak to vypadá, že každé druhé dítě je neočkované. Opak je pravdou.
Já třeba neznám nikoho, ani jednu rodinu, která by své děti očkovat nenechla. A moje kamarádky, které pracují v ordinaci u pediatra říkají, že je to vyjímka, když někdo nechce očkovat vůbec. To je fakt jedno dítě ze sta. ![]()
@krtek7489 ja znam jednu rodinu, manzeluv kolega ma zenu a dve deti, jsou tezce bio, zdrava vyziva, pomalu vegetariani-i dr, jim bekolikrat durazne rikal ze musi davat detem aspin trochu masa, holky jim vubec nepribirali,, druhou rodili doma, neockujici.. mladsi dvouleta jim pred 14 dnima chytla cerny kasel, tyden v nemocnici a dalsich 8 tydnu musi jist prasky
samozrejmne ze by si pripustili ze to je jejich(tedy hlavne ty zeny) vina nebo zodpovednost, ze ho chytla, ani nahodou..
@dani24687 píše:
Sice jsem už dotaz vložila i jinam, ale zeptám se tadymalému lezou všechny 4 stoličky (už má venku špičky) a vypadá to, že snad i trojky, teploty nemá, ale je ubrečenej apod. večer mi přijde, že má jakoby ledovej pot, ale nevím, z čeho… máme jít na očkování v 15 měs., tak nevím, jestli jít nebo odložit…
![]()
![]()
![]()
Odlozila bych. Zvlaste spicacky daly teda memu synovi hodne zabrat.
@maraida píše:
Holky, a je nějaké období na očkování Priorixu třeba lepší? Nebo to je jedno?
Nam rikala doktorka, ze ne v tkovem to jarnim a podzimnim chripkovem pocasi.