Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
26.5.14 23:46
@BellinkaX píše:
@Nataša
Po dovolene. :D
Osobne pred ockovanim tyden vyloucim kolektiv. Kamaradky to neresi vubec :mrgreen:

taky to tak dělám, týden před a týden po se držíme mimo kolektiv, u mmr 14 dní po, ale my chodíme do kolektivu málo, takže to u nás není problém ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
26.5.14 23:52
@4family píše:
Je tady taky někdo, kdo považuje za smysluplné dát druhou dávku MMR až v pubertě nebo kolem 10-ti let, tak aby byla větší pravděpodobnost, že ochrana očkování vydrží do pozdějšího věku, což je důležité zejména u dívek, aby protilátky proti zadděnkám vydržely až do doby, kdy budou těhotné? Dcerce jsou 4 a při každé příležitosti doktorka cpe přeočkování. A přitom stejná paní doktorka mi předloni říkala, že na Slovensku přeočkují až v 10-ti a že je to lepší. A teď honí plnění podle tabulek asi.

tak kdyby to bylo čistě dobrovolný, tak možná bych zarděnky a příušnice dala v 10ti :think: ale zas ty spalničky bych chtěla mít oočkovaný brzo. Že nemá zarděnky a příušnice mi moc netrápí.

Proč se vlastně zarděnky a příušnice očkujou už tak brzo je k tomu nějaký ofiko důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.5.14 00:12
@Lama Lama píše:
tak kdyby to bylo čistě dobrovolný, tak možná bych zarděnky a příušnice dala v 10ti :think: ale zas ty spalničky bych chtěla mít oočkovaný brzo. Že nemá zarděnky a příušnice mi moc netrápí.Proč se vlastně zarděnky a příušnice očkujou už tak brzo je k tomu nějaký ofiko důvod?

Ano
Ochrana matek co je neprodělaly pred zardenkama. postupna eradikace nebo snizeni výskytu nemoci a tak snizeni rizika nemoci u dospělého…
Vize byla hezka. akorat ae nepotvrdila ale ockovani v nízkém veku zustalo…

Tazatelka se ale pta na druhou davku. posilujici.

Ale tak brzy se to ani mne nelibi.
Vidim dulezitejsi ockovani nez tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
27.5.14 05:41

Holky, můžu se zeptat na reakce na Nimenrix? dcera má 3 a něco a jdeme na něj příští týden.
jinak máme hexu, prevenar a MMR dostala až těsně před 3.rokem (odkládala jsem bez důvodu, ale do školky už dávno chodila, máme dobrou dětskou dr.) a reakce spíš psychická (řev, apatie, neochota spolupracovat, stesk po mně…)
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.5.14 07:33

@ivana-domca OK, nebudu resit :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.5.14 08:32
@maraida píše:
@kozisek a aby mi malou vzali do školky, tak musí mít Priorix doočkovaný celý nebo stačí, že má za sebou 1.dávku?

Máme jeden a je přijatá.. Druhý nevím, nevím, chodí do školičky, takže má věčně nudle a průduškový kašel, co ale prý nic není. Pak budou prázdniny a pak už zase školka a nemoci, tak teda druhá dávka celkem v nedohlednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 09:09

@AliTad Ahoj, taky plánuju Bexsero, ale asi trochu později-nejprve musím naoškovat ostatní meningokoky. Můj pediart říkal, že za 14 dní je nějaký seminář s o Bexseru…tak jsem zvědavá. Znám kluka, který před lety dělal s Bexserem studii a říkal, že je v pohodě-bez nějakých větších nežádoucích účinků. Ale kdybych tě mohla poprosit, až naočkujete-nenapsala bys mi jestli bylo všechno OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.5.14 09:10

@brulinka Nezlob se, ale máš hrozně zúžený úhel pohledu.
Víš, kolik protilátek si vytvořili tvoje děti po očkování? Ono je totiž docela možné, že minimum a dnes už nemají žádné a ty díky očkování věříš, že tu danou nemoc nechytí? Lehce. Očkování není 100% a chrání omezenou dobu. Proto i u dětí ve školce a hojně ve škole se objevuje černý kašel např., jen s ním nikdo moc nepočítá a není správně diagnostikován a tím pádem léčen a už tu máme roznašeče.
Oháníš se mutacemi nemocí. víš, co je 5. a 6. nemoc? „Náhrada“ za spalničky nebo zarděnky… Třeba. Lékaři to označí číslem ale počítá se to do této skupiny onemocnění.

Spousta dětí, které měli ošklivé a když ne trvalé, tak dlouhodobé následky a očkované být nemohou, ty budeš taky pranýřovat?

Jsi si jistá, že se vakcíny vyvíjejí? Proč, když je spousta šetrnějších vakcín, jsou tady zajety stále stejné-Hexa…? Jsi si opravdu jistá, že vědci, kteří se výzkumem zabývají a mají děti, je nechají očkovat? A v neposlední řadě-nemoci nevymýtilo až tak úplně očkování, oni ustupovali samy díky zlepšujícím se podmínkám, možnostem.
Neodsuzuji ani očkování ani neočkování. Je to osobní rozhodnutí každého rodiče. Ale stejnou toleranci a pochopení bych čekala z obou stran. Zejména pokud nejsi až tak informovaná a spoléháš jen na slovo lékaře, který je za to placený.
Respektuji tvoje rozhodnutí očkovat své děti, ale neodsuzuj jiné, kteří ať díky reakcím nebo jinému přesvědčení své děti očkovat buď nechtějí nebo chtějí a hledají jiný způsob :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 09:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 09:14

@brulinka Za mě encefalitidu, TBC, meningokok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 09:16

@RadkaCh Třeba ve Zlíně mají…teda před 3 měsíci měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 09:20

@Lejaa Jooo, před 10 dny, a úplně v pohodě. Upřímě…taky jsem byla celá zblblá z těch diskusí a měla strach…ale musí se to brát s rezervou. Netvrdím, že reakce nejsou (teď si to slíznu :cert: )ale spíš asi píše ten, kdo měl špoatnou zkušenost, než ten, u koho to bylo v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.5.14 09:24

@Basha3 Ta vakcína neumí počítat, 27 dní nebo 30…ale kdyžtak jí řekni a o týden to odlož jestli se bojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.5.14 09:35
@maraida píše:
@kozisek a do tém přihlášky ti vyplnila, že má za sebou obě dávky nebo jen jednu?

Mám doma vyplněné přihlášky do školky, že nás zápis čeká příští týden

a v přihlášce mají obě dcery napsané: v souladu s par. 50 zák.258/2000 sb.
jestli dobře čtu, dr. strašně škrábe :mrgreen: no a víc tam k očkování není

obě dcery mají vše co mají mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.5.14 09:51

@michaela1808 co to je za očkování ten Nimenrix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek