Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14367
26.5.14 22:16

@kozisek a u zápisu to nějak kontrolovali, že to očkování musí mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
@Lejaa píše:
tak to je paráda:)
právě jsem se dočetla, že se dá na netu najít příbalový leták a já blbá jsem si ho samozřejmě přečetla a ty vedlejší účinky mě vyděsily ještě víc:)
:mrgreen: :mrgreen: proto ho většina doktorek nenabízí k přečtení :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
@maraida píše:
@Lejaa tak bude blbě čumět no a? Ta moje taky blbě čumí a sestra ještě víc. Kdykoliv tam přijdu tak mi to vpálí do ksichtu, že dcera ještě nemá MMR a už to dávno měla mít a furt mi chodí SMS, že se mám dostavit…a já dělám mrtvýho brouka a ignoruju to.

Nechápu ale proč na to ti doktoři tak tlačí? Pokud se nepletu, tak horní hranice není stanovena, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.5.14 22:17
@maraida píše:
@Bekyn prostě tam zavolej a řekni, že nepřijdeš, že má dítě třeba kašel nebo rýmu atd.

a proč lhát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
@Lejaa píše:
Holky, vidím, že jste tu nakously to MMR. Synovi je sice teprve 10 měsíců, ale už od narození se děsím toho, až na ni půjdeme. Náš dr. na ni zve hned v těch 15-ti měsících (zrovna teď to čeká kamarádku). Bojím se těch reakcí, tak bych chtěla odkládat co to dá, doufám, že nebude dr. blbě čumět. Jinak jsou tu nějaké maminky, co už to máte za sebou?

naše doktorka to očkuje už v necelých 15 měsících, naše malá to má už asi 6 týdnů za sebou a reakce vůbec žádná. Fakt vůbec nic. Doktorka říkala, že se to hrozně nafukuje a že ona osobně se z žádnou reakcí nesetkala už několik let. ty vakcíny se neustále zdokonalují a prakticky žádné riziko nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
@maraida píše:
@Lejaa tak bude blbě čumět no a? Ta moje taky blbě čumí a sestra ještě víc. Kdykoliv tam přijdu tak mi to vpálí do ksichtu, že dcera ještě nemá MMR a už to dávno měla mít a furt mi chodí SMS, že se mám dostavit…a já dělám mrtvýho brouka a ignoruju to.

Ocenila bych, kdyby se tato diskuse obesla bez techto prispevku. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.5.14 22:18
@kozisek píše:
Náš měl i po těch třetích narozeninách, protivnost a desátý den horečka jako…, ale za dva dny byl OK, nicméně tedy nic příjemného :|

To věřím.
Syn zatím na žádné očkování žádnou reakci neměl, tak snad to bude dobré i tady. I když na to moc nevsázím, co slyším z okolí a tak..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.5.14 22:18
@Lejaa píše:
tak to je paráda:)
právě jsem se dočetla, že se dá na netu najít příbalový leták a já blbá jsem si ho samozřejmě přečetla a ty vedlejší účinky mě vyděsily ještě víc:)

tak koho by to nevydesilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.5.14 22:19
@maraida píše:
@kozisek a u zápisu to nějak kontrolovali, že to očkování musí mít?

Já šla na doktorku čestně, řekla jsem, že to nechci očkovat, dokud nepůjde do školky, přihlášku mi vyplnila za slib, že pokud ho vezmou, tak přijdeme. Byl přijat, dostal dávku, pokud by nebyl, nedostal by a další rok by byl bez toho :nevim:

Jako nechci se nijak dohadovat, ale prostě jí to řeknu vždy na rovinu, u dcery jsem to řekla také, že chci až od půl roku a 2+1, očkuji, nejsem takový geroj, abych to zrušila úplně a chci, aby děti mohly do školky, ale zase to do nich nechci prát podle nějakého „pepíka“, co se usnesl v parlamentu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.5.14 22:19

@Lejaa ne,horní hranice není stanovena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4739
26.5.14 22:20

Holky, mám takú dilemu. Dcéra má za sebou v 3.m prvú dávku hexy a prevenaru a naša doktorka nás objednala presne o 4tt na druhú dávku, čo je najmenší možný rozostup. A ja mám z toho taký divný pocit, či by som to nemala o týždeň odložiť. Vy ste mali aký rozostup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.5.14 22:20
@BellinkaX píše:
Ocenila bych, kdyby se tato diskuse obesla bez techto prispevku. Dekuji.

Nechápu, co tě na mém příspěvku tak pobouřilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.5.14 22:21
@krtek7489 píše:
naše doktorka to očkuje už v necelých 15 měsících, naše malá to má už asi 6 týdnů za sebou a reakce vůbec žádná. Fakt vůbec nic. Doktorka říkala, že se to hrozně nafukuje a že ona osobně se z žádnou reakcí nesetkala už několik let. ty vakcíny se neustále zdokonalují a prakticky žádné riziko nehrozí.

ještě dřív? do toho bych nešla ty jo..
No kéž by to bylo tak jak píšeš, jsem sama zvědavá a doufám, že taky bude mít max. teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
26.5.14 22:21

To jsem ráda, že se tu dočítám i „normální“ zkušenosti s očkováním. Škoda že jsem to nečetla než jsem šla poprvé očkovat. Byla bych klidnější. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.5.14 22:22
@kozisek píše:
Hm, to já ani nevím, že je s tím problém, vím, že to někdo v mém okolí dával a neměl s tím problém, ale ten rok už to bude. Mě se na to dětská ptala, jestli chci, já řekla, že ne…tak jsem se ani nepídila :think:Ed. tak víc jak rok, naší malé je rok, to bylo ještě před jejím narozením :think:

No vakcina se nedokáží. jen individuální dovoz pro rizikove skupiny. Sanci je velikost baleni tusim 10 davek. diveze se pro jedno dite a zbytek mohou dostat ostatni ale doporuceni je aby ty deti byly take rizikove. S tim poradi na te kalmetizaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek