Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alises píše:…takže si pak rýpne do těch rýpavých, aby tady toho rýpání nebylo málo
To právě naprosto nechápu![]()
. Člověk otevře diskuzi, páč ho zajímá a místo toho čte posmívání a rýpání druhých
.
@Alises píše:
To právě naprosto nechápu![]()
. Člověk otevře diskuzi, páč ho zajímá a místo toho čte posmívání a rýpání druhých
.
To je zdejsi folklor, uz to neres. Ja si to nijak tragicky neberu, smala jsem se tomu taky ![]()
@dani24687 asi myslíš MMR viď? Tak tu bych odložila i kdyby dítěti nic nebylo. Dcerce je 27 měsíců a ještě jí nemá. Odkládám jak nejdýl budu moct.
@Nataša píše:
@dani24687
nevidím žádný benefit v očkováni MMR v 15m
Zrovna s tou je dobře počkat obecně. Je pak lépe snášena.
Zrovna ve čtvrtek jdeme s malou na MMR v 15m. Už teď jsem nervózní jak pes a tiše doufám, že ty vedlejší účinky nebudou tak strašné jaké měla u hexy…
@brulinka píše:
Doporučíte mi prosím, které nepovinné očkování určitě očkovat?
@RadkaCh píše:
Já sháním nějaké info, zkušenosti o očkování proti tuberkulóze. Nemůžu se prostě smířit s tím, že ho syn nemá, ale co tak čtu, tak to vypadá, že budu problém ho doočkovat.
Proč? dětská ti neporadila?
@RadkaCh
Ucelene info podaji v ockovacim centru, zkus jitku skovrankovou z motola, odepisuje rychle. Obecne se uvadi, ze by se BCG melo stihnout do roka.
@brulinka já neočkuji nic nepovinného. Dcera má jen Hexu a v budoucnu dostane Priorix.
@Bekyn píše:
Zrovna ve čtvrtek jdeme s malou na MMR v 15m. Už teď jsem nervózní jak pes a tiše doufám, že ty vedlejší účinky nebudou tak strašné jaké měla u hexy…
Pokud měla vaše malá nějaké blbé reakce na Hexu, tak určitě Priorix odložte.. Po tom bývají blbé reakce
Kamarádky malá začala mít 7. den po očko Priorixem horečky.. pět dní. Všechny stěry a odběry měla OK, takže to byla reakce na očko. Zrovna tuhle vakcínu bych odkládala, odkládala a odkládala..
@RadkaCh píše:
Já sháním nějaké info, zkušenosti o očkování proti tuberkulóze. Nemůžu se prostě smířit s tím, že ho syn nemá, ale co tak čtu, tak to vypadá, že budu problém ho doočkovat.
Ano bohužel pokud nemáte správne vyplneny dotazník v porodnici jw to blbe. Vakcona není je to dovoz.leda me napadlo zajit mistni kalmetizacni stanici a zeptat se.
Určite lze zpetne udělat z dítěte rizikove ze treba otec jezdi na ukrajinu nebo do Rumunska apod. Ale ta rizikovost tam musi byt…
@Bekyn píše:
Měla jsem to stejně, tedy žádné reakce na Hexu nebyly, ale prostě jsem z toho byla nervní, odložila jsem, dostal až před školkou a také se nic nestalo ![]()
@kozisek píše:
Proč? dětská ti neporadila?
Detske obecne neporadi.
Ale mohla by dat kontakt na to plicni v dosahu..
@brulinka
Osobne pro deti navic resim ockovani, ktere pokryje invazivni bakterialni onemocneni, tedy hemofila ( je v zakladnim ockovani - v hexe), pneumokoky a meningokoky.