Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
26.5.14 22:00

Já sháním nějaké info, zkušenosti o očkování proti tuberkulóze. Nemůžu se prostě smířit s tím, že ho syn nemá, ale co tak čtu, tak to vypadá, že budu problém ho doočkovat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17630
@Alises píše:
To právě naprosto nechápu :nevim: :roll:. Člověk otevře diskuzi, páč ho zajímá a místo toho čte posmívání a rýpání druhých :roll:.
…takže si pak rýpne do těch rýpavých, aby tady toho rýpání nebylo málo :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
@Alises píše:
To právě naprosto nechápu :nevim: :roll:. Člověk otevře diskuzi, páč ho zajímá a místo toho čte posmívání a rýpání druhých :roll:.

To je zdejsi folklor, uz to neres. Ja si to nijak tragicky neberu, smala jsem se tomu taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.5.14 22:01

@dani24687 asi myslíš MMR viď? Tak tu bych odložila i kdyby dítěti nic nebylo. Dcerce je 27 měsíců a ještě jí nemá. Odkládám jak nejdýl budu moct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
26.5.14 22:01
@Nataša píše:
@dani24687
nevidím žádný benefit v očkováni MMR v 15m
Zrovna s tou je dobře počkat obecně. Je pak lépe snášena.

Zrovna ve čtvrtek jdeme s malou na MMR v 15m. Už teď jsem nervózní jak pes a tiše doufám, že ty vedlejší účinky nebudou tak strašné jaké měla u hexy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.5.14 22:02
@brulinka píše:
Doporučíte mi prosím, které nepovinné očkování určitě očkovat?
:nevim: to záleží na leččems - věková kategorie, životní styl, cestování…
já mám v plánu klíštovku klukovi, až mu bude tak 5-6. jsme dost v lese.
jinak asi nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
@RadkaCh píše:
Já sháním nějaké info, zkušenosti o očkování proti tuberkulóze. Nemůžu se prostě smířit s tím, že ho syn nemá, ale co tak čtu, tak to vypadá, že budu problém ho doočkovat. :nevim:

Proč? dětská ti neporadila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806

@RadkaCh
Ucelene info podaji v ockovacim centru, zkus jitku skovrankovou z motola, odepisuje rychle. Obecne se uvadi, ze by se BCG melo stihnout do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.5.14 22:04

@brulinka já neočkuji nic nepovinného. Dcera má jen Hexu a v budoucnu dostane Priorix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.5.14 22:05

@Bekyn proč to neodložíš, když se bojíš nežádoucích účinků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.5.14 22:06
@Bekyn píše:
Zrovna ve čtvrtek jdeme s malou na MMR v 15m. Už teď jsem nervózní jak pes a tiše doufám, že ty vedlejší účinky nebudou tak strašné jaké měla u hexy…

Pokud měla vaše malá nějaké blbé reakce na Hexu, tak určitě Priorix odložte.. Po tom bývají blbé reakce :( Kamarádky malá začala mít 7. den po očko Priorixem horečky.. pět dní. Všechny stěry a odběry měla OK, takže to byla reakce na očko. Zrovna tuhle vakcínu bych odkládala, odkládala a odkládala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.5.14 22:07
@RadkaCh píše:
Já sháním nějaké info, zkušenosti o očkování proti tuberkulóze. Nemůžu se prostě smířit s tím, že ho syn nemá, ale co tak čtu, tak to vypadá, že budu problém ho doočkovat. :nevim:

Ano bohužel pokud nemáte správne vyplneny dotazník v porodnici jw to blbe. Vakcona není je to dovoz.leda me napadlo zajit mistni kalmetizacni stanici a zeptat se.
Určite lze zpetne udělat z dítěte rizikove ze treba otec jezdi na ukrajinu nebo do Rumunska apod. Ale ta rizikovost tam musi byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.5.14 22:08
@Bekyn píše:

Měla jsem to stejně, tedy žádné reakce na Hexu nebyly, ale prostě jsem z toho byla nervní, odložila jsem, dostal až před školkou a také se nic nestalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.5.14 22:09
@kozisek píše:
Proč? dětská ti neporadila?

Detske obecne neporadi.
Ale mohla by dat kontakt na to plicni v dosahu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
26.5.14 22:09

@brulinka
Osobne pro deti navic resim ockovani, ktere pokryje invazivni bakterialni onemocneni, tedy hemofila ( je v zakladnim ockovani - v hexe), pneumokoky a meningokoky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek