Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bekyn nemas zac, tady je jeste odkaz, jaka homeopatika jsou vhodna i pri jinych ockovani…
http://www.mudrbartuskova.cz/…ecne_03.html
@Sype píše:
@Bekyn Vím, ze se mi to asi lehce říká, když byla moje dcera bez reakce…ale šla bych do toho. Držím palce! Jinak bych řekla, ze reakce horečka cca 38,5 dva dny není nic hrozného.
Já vím, že ta reakce nebyla nějak dlouhá, ale mně to přišlo jako věčnost. Pro každou mámu je utrpení, koukat jak se její jinak velice živé dítko, povaluje a je mu tak špatně, že nemá ani náladu se usmát… Jinak děkuji za tento příspěvek
Myslím, že dáme už zítra ty homeopatika, co mi radila @Saffiraa a ve čtvrtek do toho půjdem. Mám přeci doma silnou holku co to zvládne. ![]()
My byli na druhy davce MMR dneska, po 9m, po prvni davce v 16m byl taky bez jakykoliv reakce, tak snad i ted, nastesti nemel reakci ani na hexu.. Tak jsem rada ze ty povinny mame na par let z krku, myslim ze dalsi povinny he az v 5 letech. Z nepovinnych mu chci nechat urcite zloutenku, a porad premyslim nad meningokokem, jestli uz ted nebo spis az pred pubertou ![]()
@BellinkaX píše:
@Nataša
Po dovolene.
Osobne pred ockovanim tyden vyloucim kolektiv. Kamaradky to neresi vubec
jináč starší dostal adacel (přeočko v 5-6letech) v listopadu a v klidu.. fakt záleží na dítěti… ![]()
@Bekyn já vás chápu. Horečku jsem u dcery zažila dvakrát při viroze. Také mi to přišlo nekonečné…
Běžte do toho, zvládnete to
!
Je tady taky někdo, kdo považuje za smysluplné dát druhou dávku MMR až v pubertě nebo kolem 10-ti let, tak aby byla větší pravděpodobnost, že ochrana očkování vydrží do pozdějšího věku, což je důležité zejména u dívek, aby protilátky proti zadděnkám vydržely až do doby, kdy budou těhotné? Dcerce jsou 4 a při každé příležitosti doktorka cpe přeočkování. A přitom stejná paní doktorka mi předloni říkala, že na Slovensku přeočkují až v 10-ti a že je to lepší. A teď honí plnění podle tabulek asi.
Achujky tak my mame zasebou dve davky hexa, synflorix a rotarix, jen me prekvapuje ze nam bude za mesic pul roku a nemame zasebou treti davku hexy a synforix…koukala jsem ze ste tu psaly ze tri davky po mesici..jinac se chystam malou ockovat i proti tbc a u dr nebyl problem…rekl mi ze kdyz chci tak mi ji naockuje ale az po pul roce…a co se tyce reakce na ockovani tak my jsme nemely horecky jen zvysenou 37,7 ale po prvnim vpichu ji nozicky zrudly a napuchly…takze po druhem ockovani jsem ji to kontrolovala a kdyz se ji to znovu rozjizdelo tak sem ji to namazala fenistil gelem a dobry…jinac vse ok…
@BellinkaX píše:
@jane-e
Kdyz je dite pri zubech ok, tak neresit. Neni co.
no tak je malinko protivnejsi, ale jinak nic, tak snad to bude OK, dnes je 5.den po Priorixu, takze cekam
Nejstarší dcera byla na první MMR ve 22 měs. na druhou dávku už nevím kdy měla, mladší dcera byla na první loni ve 20 měs. a na druhé byla minulé pondělí.
Obě byly bez reakcí, no snad se mladší ještě něco nedostaví.
Nejmladší bude mít 1,5r. v říjnu tak říkala dětská, že pokud to půjde ho naočkuje, ona to v létě neočkuje, že je moc horko, tak automaticky řekla konec října nebo listopad, pak v zimě taky né, že jsou virozy, takže nám zbývá jen podzim nebo jaro ![]()
když to nestihneme letos na podzim v 1,5r. tak to dotane až někdy duben né to má narozeniny, to ona ho nebude očkovat, tak nejdřív v květnu, ale že chceme zkusit školku od 2,5r. tak kvůli přihlášce MMR dostat bude muset.
@jane-e píše:
a kdyz jsem nevedela, ze rostou a dali jsme?
pokud jsi to nevěděla, tak s tím dítě určitě nemělo žádné trápení
![]()
@ivana-domca to nema, akorat je kyselejsi, ale trochu jste me nahlodaly, uz tak jsem z tyhle vakciny mela vitr ![]()
@jane-e píše:
no tak je malinko protivnejsi, ale jinak nic, tak snad to bude OK, dnes je 5.den po Priorixu, takze cekam
tak to bud ráda, náš třetí kluk při zubech trpí jak pes bolestí a má teploty, takže ho dr. neočkuje a jakmile zuby vylezou, tak s ním jedu na očkování ![]()