Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kozisek a aby mi malou vzali do školky, tak musí mít Priorix doočkovaný celý nebo stačí, že má za sebou 1.dávku?
@maraida no mám pocit, že se budu bát pořád stejně. Ale jak to tady ty poslední dva dny pročítám, zjišťuji, že s věkem reakce slábnou… Tak mě to nahlodává odložit, neodložit, odložit… Ještě mám pár dní čas. Tak to promýšlím…
Holky, vidím, že jste tu nakously to MMR. Synovi je sice teprve 10 měsíců, ale už od narození se děsím toho, až na ni půjdeme. Náš dr. na ni zve hned v těch 15-ti měsících (zrovna teď to čeká kamarádku). Bojím se těch reakcí, tak bych chtěla odkládat co to dá, doufám, že nebude dr. blbě čumět. Jinak jsou tu nějaké maminky, co už to máte za sebou?
@Nataša píše:
Detske obecne neporadi.
Ale mohla by dat kontakt na to plicni v dosahu..
Hm, to já ani nevím, že je s tím problém, vím, že to někdo v mém okolí dával a neměl s tím problém, ale ten rok už to bude. Mě se na to dětská ptala, jestli chci, já řekla, že ne…tak jsem se ani nepídila ![]()
Ed. tak víc jak rok, naší malé je rok, to bylo ještě před jejím narozením ![]()
@dani24687 píše:
Sice jsem už dotaz vložila i jinam, ale zeptám se tadymalému lezou všechny 4 stoličky (už má venku špičky) a vypadá to, že snad i trojky, teploty nemá, ale je ubrečenej apod. večer mi přijde, že má jakoby ledovej pot, ale nevím, z čeho… máme jít na očkování v 15 měs., tak nevím, jestli jít nebo odložit…
![]()
![]()
![]()
naše dr. neockuje ani při růstu zubů ![]()
@maraida píše:
@kozisek a aby mi malou vzali do školky, tak musí mít Priorix doočkovaný celý nebo stačí, že má za sebou 1.dávku?
Syn má také zatím první dávku a je celý školní rok ve školce ![]()
@Lejaa píše:
Holky, vidím, že jste tu nakously to MMR. Synovi je sice teprve 10 měsíců, ale už od narození se děsím toho, až na ni půjdeme. Náš dr. na ni zve hned v těch 15-ti měsících (zrovna teď to čeká kamarádku). Bojím se těch reakcí, tak bych chtěla odkládat co to dá, doufám, že nebude dr. blbě čumět. Jinak jsou tu nějaké maminky, co už to máte za sebou?
ockovali jsme po 2. roce, syn neměl žádnou reakci ![]()
@Lejaa tak bude blbě čumět no a? Ta moje taky blbě čumí a sestra ještě víc. Kdykoliv tam přijdu tak mi to vpálí do ksichtu, že dcera ještě nemá MMR a už to dávno měla mít a furt mi chodí SMS, že se mám dostavit…a já dělám mrtvýho brouka a ignoruju to.
@Lejaa píše:
Náš měl i po těch třetích narozeninách, protivnost a desátý den horečka jako…, ale za dva dny byl OK, nicméně tedy nic příjemného ![]()
@Bekyn prostě tam zavolej a řekni, že nepřijdeš, že má dítě třeba kašel nebo rýmu atd.
@Bekyn píše:
Zrovna ve čtvrtek jdeme s malou na MMR v 15m. Už teď jsem nervózní jak pes a tiše doufám, že ty vedlejší účinky nebudou tak strašné jaké měla u hexy…
A proc ji neodlozis? Zvlast pri predchozi reakci na hexu?
Muj starsi ma i hep a varixil krom prevenaru.bez reakce na cokoliv. Mladsi ma hexu prevenar a tbc.cimz skoncil. prave proto ze reagoval hrozne a neni úplně ok. cekam az bude silnější..coz je teď v létě
Jsou vakciny ktere jsou přínosne. A jsou takove kde se vyplati pockat.
@Lejaa píše:
za sebou očkování nebo odkládání? Oboje mám za sebou ![]()
@ivana-domca píše:
ockovali jsme po 2. roce, syn neměl žádnou reakci
tak to je paráda:)
právě jsem se dočetla, že se dá na netu najít příbalový leták a já blbá jsem si ho samozřejmě přečetla a ty vedlejší účinky mě vyděsily ještě víc:)