Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sype píše:
MMR jsem očkovala v 15-ti měsících a druhou dávku ve dvou letech. Bez reakce. A v okolí také co znám bez reakce. Takže zas takového bubáka bych nedělala.
Děkuji i za tento názor, aspoň to mám z obou stran. Prosím a byla u vás nějaká reakce na hexu, když na MMR nic?
@kozisek píše:
aha, tak jsem zase chytřejší, fakt jsem to nevěděla…je to zajímavé, že dřív se to pralo do novošů o sto šest a najednou nedostatek
Protoze se prestalo ockovat plosne, stala se cr nerentabilnim odberatelem a dovoz se zastavil. Resi to NIKO na svych zasedanich, vygoogli.
@maraida Ahoj, naše doktorka říká, že nerada očkuje na podzim, kdy je nejvíc viróz, apod. Také MMR očkuje až po 18. měsíci věku. Můj prcek jí nakonec dostal až v 21. měsících a musím zaklepat, byl bez reakce, uff. ![]()
@BellinkaX píše:
Protoze se prestalo ockovat plosne, stala se cr nerentabilnim odberatelem a dovoz se zastavil. Resi to NIKO na svych zasedanich, vygoogli.
já to dávat nehodlám, nevím, co by mě donutilo, tak zatím nebudu, díky ![]()
@Lejaa píše:
jj, já se bojím fest.
Asi budu odkládat dokud to půjde. Jsem zvědavá, jestli bude dr. čumět
Já dávám před a 10 dní po očkování homeopatika a je to teda lepší než když jsem nedávala… segra je dává i dneska a to má dítě 10 let… ale prý jak u koho to má efekt…
@housenka007
4.hexa nejdrive za 6 mesicu od 3., nejdele za rok.
3.prevenar nejdrive za mesic od 2.
@kozisek píše:
já to dávat nehodlám, nevím, co by mě donutilo, tak zatím nebudu, díky
O tom nemluvim. Vysvetluju ten nedostatek.
Jinak muj starsi syn nemel jakteziv žádnou reakci na nic.tbc po narození. hexa prevenar. priorixx v 17m.
HaVrix. varixil. adacel. vzdycky jen to odpoledne usnul.
Mladsi reaguje jinak. hůř. Proto u nej vice cekam. Ono to chce ockovat s přihlédnutím k tomu jak dite vakciny obecne snasi…treba varixil by dostal v 10 letech. Kdyby nechytil mezitím nestovice. Havrix přijde. Priorix ted.az přestane kašlat. (Coz se u nej blbe hleda takový moment-:))má tbc u nas nutnost. Na i prevenar.
Stasi dostane v 10 letech menigikoka. a v 15 protilatky na nemoci v priorixu. pripadne preockovani. klistovku neockuju.
Ale třeba ac jsem pro ockovani tak nevidim nic super na MMR do dvou let. naopak znam dětskou dr. Co tvrdi ze do 5 let ockovat priorix.. Souhlasim ze pak je vyšší riziko z neockovani.
@Bekyn ani na Hexu. Dcera v podstatě neměla na žádné očkováni reakci. Ma vše povinné. Z nepovinneho Prevenar (pneumokoky) a Nimenrix ( meningokok).
@BellinkaX píše:
O tom nemluvim. Vysvetluju ten nedostatek.
jj, to já jsem pochopila, ale nebudu si tím zatěžovat hlavu…
![]()
@Sype píše:
@housenka007http://www.vakcinace.eu/ockovani-v-cr
Děkuji
![]()
@Lejaa
Muzes studovat na vakciny.net ![]()
Petras tam uvadi, ze od 2.roku veku je nizsi sance na pripadnou reakci, vyssi vek uz roli nehraje.
Z okoli taktez reakce hlasene nemam, deti byly ockovane mezi 15 a 18 mesicem.
@Sype Aha
Tak to naše malá měla při každé hexe horečky… Tak proto mám i z toho MMR takový strach