Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lejaa a všechny ostatní kterým jsem to slíbila. Dnes máme 14 dní po MMR. Jelikož reakce na Hexu byly u naší malé vždycky zlé, měla jsem z tohoto očkování strach jak nikdy… Pátý den po očkování MMR malá dostala horečku max. 38,5 takže jsem ani nesrážela… Horečku měla jeden den. Desátý den se jí udelaly tři pupínky na krku. Které nesvědely ani nijak neotravovaly. Takže za mě stokrát lepší než hexa.
Jediné co bylo na prd. Bylo to, že dva dny byla teda protivná jak osina v pr.eli
ale když jí rostou zuby je to horší. Takže ne vždy je ten strašák tak veliký jak o něm všichni mluví ![]()
Anonymni
Varicellu bych ockovala koncem prazdnin, nebudes resit inkubacni dobu, dovolene apod.
Taky nad tim porad vaham, ale asi to necham do 10ti let byt a kdyz tak potom, no.
@Bekyn
Tak paráda
je super, že jste dopadli tak dobře.
Doufám, že u nás to bude taky OK, takže děkuji za uklidnění ![]()
@Lejaa jo jo za nic. Také jsem byla před očkováním ráda za každou zprávu, kde se nepopisovaly hrůzy s tím spojené. To víš dobré zprávy se nešíří tak dobře jako ty špatné
Každopádně já jsem neodkládala, šli jsme hned ve 14 měsících. Tak držím palce i vám ![]()
@Lejaa píše:
Můj postřeh je, že tohle očkování je na prd..
Pokud ho chceš ale dát, riď se doktorama a né názorem učitelky.
Také jsem toho názoru, že očkování proti planým neštovicím je víceméně zbytečné. Ale zase s ním mám dobrou zkušenost. Očividně funguje i po víc jak 30 letech od naočkování. ![]()
@Menora
Mi zase skvěle funguje očkování proti hepA, po jedné dávce mám dosud protilátky… je to už 15 let ![]()
@BellinkaX
Myslím, že ty časy, na jak dlouho je očkování aktivní, budou spíše orientační.
. U každého jedince to bude nejspíš trvat různě dlouho. Nevím, jen si tak domýšlím. ![]()
Tak já taky napíšu naše očko:malej má hexu, prevenar a rotarix-vše bez jediné reakce, maximálně trochu byl protivnej…potom jsem dávala asi ve 20 měsících priorix, druhej den dostal rýmu(což ovšem nemuselo být očkem),8 den teplota 38,vyspal se z toho a byl v pohodě.
u druhého budu asi očkovat už jenom povinné, začínáme za měsíc tak ještě uvidím jak se rozhodnu
@Menora
Jasně, že to je orientační info, prostě průměr ze sledované populace. Já jen, že tu mámy pořád čtou, jak očkování nefunguje a blabla, tak dávám vlastní příklad, znovu podotýkám, po jedné dávce, kdeže dokončené schéma ![]()
@BellinkaX píše:
@Menora
Jasně, že to je orientační info, prostě průměr ze sledované populace. Já jen, že tu mámy pořád čtou, jak očkování nefunguje a blabla, tak dávám vlastní příklad, znovu podotýkám, po jedné dávce, kdeže dokončené schéma
Tak to budeš mít pravdu. Vždycky se musí udělat nějaká statistika. Takže, když se tvrdí, že některá očkování plní funkci např. 15-20 let, tak už i v té samotné statistice se počítá s časovým rozmezím.
@lekarnicka28 píše:
@Lejaa @Zizalka na pětileté prohlídce dostávají děti posilovací dávku Infanrixu neboli „hexy“
Ale už je to jen proti třem složkám - záškrt, tetanus a černý kašel, ne hexavalentní (šestisložková) vakcína. Toto přeočkování se dává zpravidla mezi 5. a 6. rokem.
@Bekyn píše:
@Lejaa jo jo za nic. Také jsem byla před očkováním ráda za každou zprávu, kde se nepopisovaly hrůzy s tím spojené. To víš dobré zprávy se nešíří tak dobře jako ty špatnéKaždopádně já jsem neodkládala, šli jsme hned ve 14 měsících. Tak držím palce i vám
Díky, snad to bude OK:)
Jak to, že jste šli ale už ve 14. měsících? Vždyť pro očkování je zákonem stanovená nejnižší hranice 15 měsíců… :-