Diskuse pro očkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
15.6.14 00:21

@Zizalka No jooo, máš pravdu, zase jsem se přivzdělala. ;) Mluví se o přeočkování hexy a o Infanrixu, tak jsem si to pěkně spojila a blíž nekoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
15.6.14 09:32

@Lejaa no tak to netuším. Možná špatně počítám. Dr. řekla, přijďtě hned jak budete mít po 14-tém měsíci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
15.6.14 09:48

.

Příspěvek upraven 13.03.16 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
15.6.14 10:08

@SabinaG jo jo, když tak nad tím přemýšlím, asi už je to opravdu bráno jako 15měsíc. Prostě skončený 14měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
15.6.14 21:11

Naše doktorka očkuje až v patnácti měsících, ne v patnáctém měsíci. To 14+1 mi přijde blbost, to je dítěti 14 měsíců a očkuje se od 15ti měsíců. Tříleté dítě je taky ve 3+0 letech a na ve 2+1 letech.. A navíc je to nejdříve od 15ti měsíců..takže nechápu kam tak spěchají, proč 14+1 lup a honem, jen aby měla doktorka odškrtnuto, splněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
19.6.14 14:31
@Bekyn píše:
@Lejaa a všechny ostatní kterým jsem to slíbila. Dnes máme 14 dní po MMR. Jelikož reakce na Hexu byly u naší malé vždycky zlé, měla jsem z tohoto očkování strach jak nikdy… Pátý den po očkování MMR malá dostala horečku max. 38,5 takže jsem ani nesrážela… Horečku měla jeden den. Desátý den se jí udelaly tři pupínky na krku. Které nesvědely ani nijak neotravovaly. Takže za mě stokrát lepší než hexa. ;) Jediné co bylo na prd. Bylo to, že dva dny byla teda protivná jak osina v pr.eli :mrgreen: ale když jí rostou zuby je to horší. Takže ne vždy je ten strašák tak veliký jak o něm všichni mluví ;)

Parada :palec: jste sikulky :)

• Citovat
  • Upravit
6806
19.6.14 18:05

@Bekyn @lekarnicka28
Priorix se ockuje nejdrive 1.den 15teho mesice po narozeni ditete… cili 14M+1 den. Uz je v 15tem mesici zivota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
19.6.14 18:24
@BellinkaX píše:
@Bekyn @lekarnicka28
Priorix se ockuje nejdrive 1.den 15teho mesice po narozeni ditete… cili 14M+1 den. Uz je v 15tem mesici zivota…

Přesně tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.6.14 01:00
@BellinkaX píše:
@Bekyn @lekarnicka28

a 5. rok uvedený v očkovacím kalendáři znamená tudíž 4 roky a kousek? Mně to přijde kravina. Ale nechci se hádat. Moje doktorka a mnoho v mém okolí očkuje v 15+x měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.14 07:14
@lekarnicka28 píše:
a 5. rok uvedený v očkovacím kalendáři znamená tudíž 4 roky a kousek? Mně to přijde kravina. Ale nechci se hádat. Moje doktorka a mnoho v mém okolí očkuje v 15+x měsících.

Jestli se tim ptas na preockovani Infanrixem, tak tam se to pise zase jinak… od dovrseneho 5teho do dovrseneho 6teho roku. Precti si to v legislative, uvidis ty nuance sama.
Nase ockuje OD 14+1 (MMR)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
20.6.14 08:07

Tak u nas po MMR ockovane mesic a pul po zanetu kycle probehl navrat potizi, aniz bych neco naznacovala, potvrdil mi moji domnenku ortoped, vakcina prolezla pres oslabeny kloub a mame doma opet pajdu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.6.14 08:28

Jo, tak tahle diskuze se mi líbí

@maraida píše:
Holky, a je nějaké období na očkování Priorixu třeba lepší? Nebo to je jedno?

@maraida jedna maminka doktorka z jiné diskuze mě navedla, že je ideální tuto vakcinu očkovat mezi druhým a třetím rokem. Nějak to u odůvodňovala - vysvětlovala a mě se to líbilo, tak se toho držím.

Akorát, že nám se povedlo nedoočkovat Hexu, takže teď řešíme tu a na Priorix se čeká, což mi vadí, protože já ji chtěla očkovat kolem dva a půl roku a to už bude Zuza mít za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.6.14 08:57
@BellinkaX píše:
@Bekyn
Uvidis. Vyhni se ted kolektivu a obchodakum, at neco nelapne.
Fakt skoda, ze sem maminky, ktere ockovaly bezne a bez potizi skoro vubec nepisou. Ale chapu, ze tema ockovani skoro nikoho nezajima.

@BellinkaX tak já napíšu :hug:

Mám sedm dětí a všechny očkované, dřív jsem i něco nepovinného přidala, ale jen velmi málo. Poslední děti nechávám očkovat jen povinná očkování, jen jsme nezačali třeba ve dvou měsících, ale asi až v půl roce.

Nepamatuji si u těch starších na jakoukoli větší reakci, pár teplot jeden den proběhlo, nějaká mrzutost jeden den, ale tak nijakých, že jim nepřikládám důraz. Takže já zatím beru, že naše děti měly očkování prakticky bez větší reakce.

Šest dětí má TBC v porodnici, bohužel čtyři z nich už neměli mít, protože u mě byla zjištěna lupenka, ale to jsem tenkrát nevěděla, že se ty děti neočkují a v porodnici, ač jsem lupenku hlásila se na to vybodli. To mě štve a kdyby se očkování TBC nezrušilo, tak bych to v porodnici dodatečně řešila, teď vlastně není co. :think:

Jinak víc nemocný byl první syn a pak i trochu ten druhý, než šli do školky. ostatní děti jsou prakticky zdravé. Takže já větší nemocnost prvního syna přičítám tomu, že nebyl moc v kolektivu, kde by sbíral imunitu, což naše další děti ač byly doma také dlouho, tak sbíraly od sourozenců, kteří chodili do školy a školky a tedy nosili domů nemoci formou nudlí a ty mladší děti jen měly větší nudle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.14 10:34

@AninaEli
Dekuji za prispevek, 7 deti 8o mas muj obdiv.
K tomu MMR… uvadi se, ze po 2.roce veku je nizsi riziko nezad. ucinku, ktere uz se s dalsim vekem dale nesnizuje, tedy je uz jedno, jestli vec2…3.., 4… letech, z tohoto hlediska.

A pripomnela jsi mi kamaradku, ktera ma pro nemocnost prosvihnutou 4.davku hexy (interval delsi nez rok), musim u ni zjistit, co na to reklo ockocentrum :think: tipuju, ze nic, normalne pokracovat… :andel:

A jeste tu informaci o kontraindikaci ockovani proti BCG u rodinne anamnezy psoriazy mas odkud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.6.14 13:15

@BellinkaX jednou jsem to někde četla nebo slyšela, že děti maminek s lupenkou se neočkují na TBC hned v porodnici.

Ovšem než se narodila naše poslední, kde bych si to už pohlídala nebo bych se na to ptala, tak to zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek