Dítě bez otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
14.9.16 11:04

@Banshee
Nam co ty děti a bez problémů máme a i partnera máme, nam se to hezky odsuzuje, že 8).
Když se vziju do jeji situace (celkem dost roku, bez děti, bez chlapa, roky rychle utíkají, tělo stárne, možnost mít dítě se zmensuje) pro me je dobrovolný život bez decek smutny, zbytečný, promrhany. Nechtěla bych tak žít, takže bych si klidně pořídila sama, bez staleho chlapa.
A bylo by mi u zadele co si o tom, kdo myslí.
Hlavně bych teda nezakladala diskusi na emiminu či jinde a neptala se na názor cizích lidí, kterým je do mého života velké kulové. Každý ať si žije podle sveho.
Její situaci už nikdy nezaziju presto mám pochopení a dokozu se vzít do jejich pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.9.16 11:09
@Kelsey píše:
@Banshee
Nam co ty děti a bez problémů máme a i partnera máme, nam se to hezky odsuzuje, že 8).
Když se vziju do jeji situace (celkem dost roku, bez děti, bez chlapa, roky rychle utíkají, tělo stárne, možnost mít dítě se zmensuje) pro me je dobrovolný život bez decek smutny, zbytečný, promrhany. Nechtěla bych tak žít, takže bych si klidně pořídila sama, bez staleho chlapa.
A bylo by mi u zadele co si o tom, kdo myslí.
Hlavně bych teda nezakladala diskusi na emiminu či jinde a neptala se na názor cizích lidí, kterým je do mého života velké kulové. Každý ať si žije podle sveho.
Její situaci už nikdy nezaziju presto mám pochopení a dokozu se vzít do jejich pocitu.

souhlas naprostý. A já neodsuzuji, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.9.16 14:54
@Banshee píše:
Zakladatelku chapu, ale neni mi jeji pristup prijemny. Dite prece neni zviratko, ktere si poridim proto, ze nevim, co s zivotem :nevim: A je jedno, kolik ji je a jak je zajistena. Ano, jsem staromilec, deti maji prijit do rodiny, maji prijit ke dvema lidem, co je chteji. Kdyz se to nekdy po.ere a rodic zustane samozivitelem, je to smutny, ale planovat to takhle dopredu? Nesouhlasim.

Vnímám to stejně. Myslím, že pro dítě musí být dost těžké srovnat se s tím, že otce vůbec nemá, nezná, nic o něm neví…chybí mu půl rodinné historie. Docela by mě zajímal názor někoho teď už dospělého, kdo vůbec nezná jednoho ze svých rodičů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.16 15:30

@kacaba379 tak třeba můj přítel. Tatínek mu umřel, když byl miminko. Spokojené dětství s maminkou a babičkou. Táta mu prý nikdy nechyběl.

• Citovat
  • Upravit
2226
14.9.16 15:42
@Anonymní píše:
@kacaba379 tak třeba můj přítel. Tatínek mu umřel, když byl miminko. Spokojené dětství s maminkou a babičkou. Táta mu prý nikdy nechyběl.

To mi nepřijde úplně stejné, protože otec byl znám, nejspíš se o něm doma mluvilo, bylo možno kontaktovat ostatní tatínkovy příbuzné. Vidím rozdíl mezi tím, když se dítěti řekne, že jeho otec byl takový a makový a bohužel zemřel a tím, že otec prostě není znám a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.16 17:46

@kacaba379 příbuzní nefungovali, pro něj neexistují. Já v tom až tak veliký rozdíl nevidím. Prostě vyrůstal bez otce.

• Citovat
  • Upravit
18270
25.2.17 23:53

Tady máš odkaz, kde Ti nabízí pomoc **

V ČR nelze legálně oplodnit ženu bez účasti partnera. V zahraničí ano :kytka:

Edit admin - odstraněn odkaz

je někde uveden seznam odkazů, slov, co se nesmí uvádět? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.2.17 00:45

Jsem o hodně mladší než zakladatelka, ale v současnosti také nemám žádný vztah a když přemýšlím o budoucnosti, jsem si čím dál tím jistější, že chci děti tak moc, že bych si je pořídila i bez tatínka, pokud by to jinak nešlo a pokud bych věděla, že je uživím. Ano, není to ten pohádkový příběh z romantických filmů, je to tvrdá realita, ale chápu všechny ženy, které se pro takové řešení rozhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.2.17 01:13
@kacaba379 píše:
Vnímám to stejně. Myslím, že pro dítě musí být dost těžké srovnat se s tím, že otce vůbec nemá, nezná, nic o něm neví…chybí mu půl rodinné historie. Docela by mě zajímal názor někoho teď už dospělého, kdo vůbec nezná jednoho ze svých rodičů :think:

Já svého tátu neznám vůbec :nevim: zdrhnul když mě máma čekala. Žádnou újmu z toho nemám, nikdy mi nechyběl. Mamka si později našla přítele. Takže těžko říct :nevim: zajímalo by mě jak to dopadlo se zakladatelkou jak se rozhodla. Já si myslím že má i tak šanci najít později tatínka pro to dítě a pokud jim to bude fungovat tak dítě z toho určitě špatné nebude že nemá biologického otce. Raději být samozivitelka než bezdětna. Na plánování s novým chlapem kterého stejně nemá už není moc času. Já osobně si to neumím představit seznamovat se a honem rychle dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.17 12:19

V 35 letech se hledá ten pravý skutečně těžko :-)
Nastíním Ti svůj příběh, aby ses uvolnila…měla jsem vztah, bydleli jsme spolu, dělali jsme dítě, i na klinice mimochodem, já pak otěhotněla, on okamžitě - pro mě nepochopitelně - prohlásil, že nechce být v rodném listu a rozchod. Šok. Náročné těhotenství. Já přemýšlela a přistoupila na jeho požadavek, protože nesnesu nikoho, kdo by mému dítěti neprojevoval lásku a kdo by ho stresoval. Porodila jsem, máme doma tak neuvěřitelnou pohodu, že takovou pohodu nemají ani děti v úplné rodině, dítě šťastné. Od rozchodu nulový kontakt.
Uděláš-li si vědomě dítě bez chlapa, můžeš mít ten samý závěr příběhu, jako já, která jsem žila v oficiálním plném vztahu.
Ten pocit mít dítě mi vykoupil všechny stresy.
Jdi do toho a přeskoč tady všechny reakce, které jsou mimo Tvoji konkrétní situaci.
Jsem taky z Ostravy, takže Ti můžu dát hodně kontaktů na předporodní kurzy, cvičení, duly k porodu, prima dětská centra atd. Já rodila s dulou.
Jo, a i v české republice lze přijít k dítěti na klinice i bez chlapa, i bez podpisu kamaráda…lesbičky to know-how mají (já jsem jednou s nima na toto téma pokecala a je to velice propracovaný, ale nezvěřejňuje se to).
Přeju hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.17 22:48

Porad mas tento problem?

• Citovat
  • Upravit
12.12.17 12:03

Ahoj, taky mám stejný problém. je mi 37 let a smůlu na chlapy. od posledního vztahu jsou to 2 roky a já už v lásku nevěřím. Vždycky jsem si přála rodinu, manžela, děti. nemám. Přemýšlím mít dítě bez otce. I když je to cesta, kterou jsem nikdy v plánu neměla, bojím, se, že děti nestihnu. Ovšem. nevím jak a kde se hladá dárcovství. v příspěvcích se zmiňujete o klinikách… neznám. Můžete mi prosím říct něco víc? Jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
12.12.17 12:05

@Sýkora modřinka a není spíše problém v tobě než v tom že máš smůlu na chlapy? Nebuď tak sobecká, každé dítě si zaslouží otce

• Citovat
  • Upravit
1100
12.12.17 12:07

Jo jo, mame malo svobodných matek na dávkách a nevychovanych deti z neúplných rodin bez mužského vzoru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.17 12:07
@Sýkora modřinka píše:
Ahoj, taky mám stejný problém. je mi 37 let a smůlu na chlapy. od posledního vztahu jsou to 2 roky a já už v lásku nevěřím. Vždycky jsem si přála rodinu, manžela, děti. nemám. Přemýšlím mít dítě bez otce. I když je to cesta, kterou jsem nikdy v plánu neměla, bojím, se, že děti nestihnu. Ovšem. nevím jak a kde se hladá dárcovství. v příspěvcích se zmiňujete o klinikách… neznám. Můžete mi prosím říct něco víc? Jak na to?

leda náhodná známost, protože pokud nemáš partnera, klinika Tě nevezme :nevim: a uvědom si, co bude s dítětem, pokud se tobě něco stane :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí