Dítě bez otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
12.12.17 13:30
@Sýkora modřinka píše:
děkuju za tvá slova. jsem ráda, když vím, že jsou i jiné v podobné situaci. Jenže člověk čas nezastaví :(

Já měla v podobné situaci tři kamarádky, všechny úspěšné, zajištěné, ale už ke 40cítce v ten moment, kdy řešily dítě, bez partnera. Takže si o tobě opravdu nebudu myslet, že jsi nějaká „divná“ ;) ty sama jsi finančně zajištěná? Máš rodinu, která by ti pomohla? Podpořila tě? Jedna z těch kamarádek je na dítě úplně sama a je to opravdu záhul, miluje dítko nadevše, ale realisticky to hodnotí tak, že neměla tušení do čeho jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.12.17 13:34
@Enicka píše:
Moje sestra má taky přes 30 a nemá chlapa. Přitom má práči, vlastní byt a auto, je hezká a chytrá. Lepí se na ni sami debilové…Fakt, o normálního chlapa ne a ne zakopnout. Takže, promiň ale, říct ze je divná zakladatelka je podle mě blbost. Zvlášť když ji ani neznáš.

Může být superinteligentní a mít boží práci a stejně si vybere debila. To fakt není o štěstí, ale spíš o tom, jak ona o sobě přemýšlí a jak si sama sebe cení. Moje máma byla taky chytrá ženská a nenašla si zrovna superpartnery. Nebylo jí trapné být i milenkou ženatého. Já jsem to naštěstí nepodědila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
12.12.17 14:42

Ono by to možná chtělo řešit vhodného partnera dřív, než skoro ve 40. Nepotkat za dobrých 20 let dospělého života vhodného partnera je trochu divné. Chtít dítě záměrně vychovávat bez otce je absolutně sobecké, prostě já dítě chci a přes to nejede vlak. A argument „lepší sama, než s debilem, co chlastá“ :roll: Jakého otce dětí si ženské vybraly, takového mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 14:48
@Keyllah píše:
Já měla v podobné situaci tři kamarádky, všechny úspěšné, zajištěné, ale už ke 40cítce v ten moment, kdy řešily dítě, bez partnera. Takže si o tobě opravdu nebudu myslet, že jsi nějaká „divná“ ;) ty sama jsi finančně zajištěná? Máš rodinu, která by ti pomohla? Podpořila tě? Jedna z těch kamarádek je na dítě úplně sama a je to opravdu záhul, miluje dítko nadevše, ale realisticky to hodnotí tak, že neměla tušení do čeho jde…

a jak to dopadlo s kamarádkama?
zajištěná jsem. prostě mi chybí ke štěstí manžel a děti. s přibývajícím věkem je panika, že děti mít nebudu. je to hrozný pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
12.12.17 14:52
@Keyllah píše:
Ano, ona tu možnost má. Takže když ji využije a vychová zodpovědného spolehlivého jedince, je to špatně? Bylo by lepší, kdyby dítě neměla, stárla sama a stala se z ní zahořklá stará žena, které nebylo dopřáno? Zakladatelčino dilema není soubojem pohlaví, prostě se narodila jako žena s tím jsou spojené výhody i nevýhody…

Spatne to nebude, kazdeho vec. Ale jeste neni tak stara, jeste ma cas i najit fajn chlapa a mit s nim deti. Znam zeny co maji prvni dite ve 40. Ono zase poridit si dite, aby „nestarla sama“, taky neni moc fer, protoze to dite taky bude chtit mit svuj zivot, neni to nahrada za partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
12.12.17 14:57
@Sýkora modřinka píše:
a jak to dopadlo s kamarádkama?
zajištěná jsem. prostě mi chybí ke štěstí manžel a děti. s přibývajícím věkem je panika, že děti mít nebudu. je to hrozný pocit.

Jedna je na dítko úplně sama, druhá nakonec žije s kamarádem a vychovávají dítko společně a u té třetí se ani na tatínka neptáme, kdyby to chtěla říct, tak to řekne sama -) takto řešíme jak drobotina roste atd. ;) ono to byly dost smutný příběhy, jedna žila dlouhou dobu s partnerem, přes deset let, přemýšleli o dítěti a on zemřel. Takže překvapivě i ženy ve 35 letech můžou být najednou sami bez partnera a nejsou divné. U druhé si to partner po potratu rozmyslel, že on na to dítě vlastně není -) jen jí to jaksi zapomněl hned říct a ještě nějakou dobu ji „vodil“ za nos, jenže čas běžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
12.12.17 15:00
@hani28 píše:
Spatne to nebude, kazdeho vec. Ale jeste neni tak stara, jeste ma cas i najit fajn chlapa a mit s nim deti. Znam zeny co maji prvni dite ve 40. Ono zase poridit si dite, aby „nestarla sama“, taky neni moc fer, protoze to dite taky bude chtit mit svuj zivot, neni to nahrada za partnera.
Tak předpokládám, že chlapa bude hledat pořád. Jenom u toho dítěte je limitující ten věk a zdravotní stav. Navíc chlapa si klidně může najít i později s dítětem, ono hledat okolo 40 není žádný med, u mě v okolí jsou chlapi, co za to stojí beznadějně rozebraní ;)…takže jak jsi řekla, každého věc. Já dokážu pochopit, že někdo chce být matkou, ale v ten moment prostě nemá vhodného partnera a čas se krátí. A pokud je zajištěná a finance má, tak proč ne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
12.12.17 15:02
@Froseth píše:
Ono by to možná chtělo řešit vhodného partnera dřív, než skoro ve 40. Nepotkat za dobrých 20 let dospělého života vhodného partnera je trochu divné. Chtít dítě záměrně vychovávat bez otce je absolutně sobecké, prostě já dítě chci a přes to nejede vlak. A argument „lepší sama, než s debilem, co chlastá“ :roll: Jakého otce dětí si ženské vybraly, takového mají…

Tak oni si někteří dovolí třeba umřít, nebo odejít za mladší, nebo se po xletech nakonec necítí na dítě…je to fakt divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.12.17 15:04
@Alkata píše:
Jo jo, mame malo svobodných matek na dávkách a nevychovanych deti z neúplných rodin bez mužského vzoru :roll:

podle tohoto výplodu bys ty musela být sirotek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.17 18:16

@Sýkora modřinka
Dej tady svůj email a já tě mimo tuhle diskuzi dovedu k řešení, které zmiňuješ.
Rozčiluje mě číst tady ty moralizující ženy.

• Citovat
  • Upravit
10185
15.12.17 10:47
@Froseth píše:
Ono by to možná chtělo řešit vhodného partnera dřív, než skoro ve 40. Nepotkat za dobrých 20 let dospělého života vhodného partnera je trochu divné. Chtít dítě záměrně vychovávat bez otce je absolutně sobecké, prostě já dítě chci a přes to nejede vlak. A argument „lepší sama, než s debilem, co chlastá“ :roll: Jakého otce dětí si ženské vybraly, takového mají…

Ty znáš asi život jen z knih a zaručených návodů, jak správně žít, že jo? Protože jinak bys musela vědět, že život se častokrát odvíjí úplně jinak, než bychom chtěli a s tím, co nám přináší se musíme nějak vyrovnat a řešit situace, které nastanou. A že zatracená spousta těch situací není jak vystřižená z ideálního pohledu. To je prostě život. Jak se říká, chceš-li pobavit Boha, řekni mu své životní plány. Kdybych byla na místě zakladatelky, taky bych se snažila najít způsob, jak mít dítě. Nikde není napsáno, že toho pravého nepotká potom a vytvoří spolu normální fungující rodinu. A když ne, tak co? Dá život novému člověku, vychová ho s láskou… to není málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.12.17 12:34
@Denisa56 píše:
Ty znáš asi život jen z knih a zaručených návodů, jak správně žít, že jo? Protože jinak bys musela vědět, že život se častokrát odvíjí úplně jinak, než bychom chtěli a s tím, co nám přináší se musíme nějak vyrovnat a řešit situace, které nastanou. A že zatracená spousta těch situací není jak vystřižená z ideálního pohledu. To je prostě život. Jak se říká, chceš-li pobavit Boha, řekni mu své životní plány. Kdybych byla na místě zakladatelky, taky bych se snažila najít způsob, jak mít dítě. Nikde není napsáno, že toho pravého nepotká potom a vytvoří spolu normální fungující rodinu. A když ne, tak co? Dá život novému člověku, vychová ho s láskou… to není málo.

Taky se říká, jakej šel, takovou potkal. Nic se neděje náhodou. Když si vyberu ohlastu, není to smůla, ale moje blbost. Nebo chlapa, co děti nechce. Záleží, jak se k životu postavíš. Ubohá oběť, co stale potkává neženivé a nedětivé chlapy u mě soucit nenajde. Život nám neřídí Bůh, ale my samy svými rozhodnutími. Když se rozhodneš špatně, tvoje blbost. Příště to třeba bude lepší. Až se dítě začne ptát, kde má tátu…Co mu řekne? A ono začne. A bude mít i nepříjemnější otázky. Dospělí si často myslí, že děti nějak oblbnou. Ale ony nějak podvědomě ví, že rodina je táta a máma. Máma a darované sp.erma rodina není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.17 12:45
@Anonymní píše:
@Sýkora modřinka
Dej tady svůj email a já tě mimo tuhle diskuzi dovedu k řešení, které zmiňuješ.
Rozčiluje mě číst tady ty moralizující ženy.

když klikneš na můj název Sýkora modřinka, objeví se možnost napsat mi soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 14:00

@Sýkora modřinka Nechci toto téma řešit na emiminu. Buď mi dáš email, nebo ne. Je to na tobě.

• Citovat
  • Upravit
700
15.12.17 14:11

Každý ať dělá podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. On ti žádný chlap neřekne „hele teď jsem úžasný, ale počkej až se nám narodí dítě, nebudeš stačit zírat, jo a taky si asi najdu nějakou milenku“. Takových případů je tu na emiminu asi milion. Případně, budu se s tebou do krve soudit o dítě a bude mezi námi obden pendlovat.
Pokud je žena zajištěná a má ještě například spolehlivou kamarádku, rodiče, nebo dost odvahy - klidně ať má dítě bez otce a pak si najde fajn partnera pro život. On jí v případě rozchodu nebude moct dítě vzít, a pokud spolu vydrží, dítě bude mít tradiční model rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí