Čekám třetí dítě, nevím, co dělat

444
13.9.16 10:36

Čekám třetí dítě, nevím co dělat

Ahoj holky, nevím co dělat, jsem z toho špatná. Máme dva kluky (5 let a druhému je 15 měsíců). Dnes jsem si udělala test a vyšel pozitivní. Jsem z toho vyřízená, třetí dítě jsme nechtěli. Nevím, co dělat. S tím mladším synkem navíc cvičíme Vojtovku (teď v 15 měsících začal lézt, zatím se staví), doktorka říkala, že s ním bude ještě hodně práce a do toho mám přivést třetí dítě? Vím, že dítě je dar, že jiné by za mimčo dali nevím, co. Ale nevím, jestli dám třetí dítě. Manžel to zatím neví… Po druhém porodu jsem říkala, že už rodit nechci a teď tohle? Ještě jedna věc - před cca 3 týdny jsem byla na očkování proti tetanu. Mám strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
13.9.16 10:46

Tady ti nikdo neporadí a nerozhodne za tebe. Nechápu, proč ses nechránila? Po druhém porodu sis říkala, že třetí dítě nechceš. No tak to chtělo dobrou antikoncepci. Každopádně jsem si jistá, že to zvládneš. Bude to těžké se třemi dětmi, ale nakonec za ně budeš šťastná :srdce:
Ta tetanovka by mě taky znervóznila. Doktor ti řekne víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.9.16 10:47

@terka85 - terko :hug: je to pro tebe šok -a tomu rozumím, ale mimčo se přece nenarodí zítra, takže do čeho tak strašného přivedeš třetí dítě? v té době budou tvému mladšímu nejmíň dva roky, zas to bude úplně jiné :)

Tři děti jsou skvělé :kytka:

Příspěvek upraven 13.09.16 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
13.9.16 10:48

Já bych do toho nešla. Jsem zastáncem toho, že raději vychovat slušně a dobře tolik dětí kolik zvládnu, než se trápit s jedním navíc. Konzultovala bych s přítelem každopádně. Ale pokud bych měla pocit, že dítě nechci, tak bych ho prostě neměla. A příště bych na to určitě myslela předem, tohle je dost zbytečné pro všechny strany a ať každý říká co chce, tak je to hlavně tvoje vina, v dnešní době je spousta možností jak se chránit a většina z nich je na matce, stačí je využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
13.9.16 10:52

Dej si čas, ono se to utřepe. Za 9 měsícům už bude mladší lítat a zvládneš to určitě!
Neboj.
Jinak naši už také nechtěli třetí dítě a ségra je přitom jejich největší miláček! Jako první pořídila našim vnouče ze kterýho jsou poprděný. Takže asi tak s odstupem 30ti let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.16 10:53

Musíš si to rozhodnout sama, ale určitě bych si pozjišťovala to očkování a těhotenství.
Moji segře byl rok, když rodiče zjistili, že čekají třetí - mě :) Taky dost váhali a nakonec si mě nechali. Někdy to asi bylo těžší, ale zase když máme se segrou tak malý odstup jsme jak dvojčata. Ale musíš si to promyslet sama.
Tchýně třeba čekala třetí a věděla, že to nezvládne a šla na potrat. A nelituje toho. Říkala, že prostě 3 nechtěla (z tohoto důvodu prosím o zachování anonymu)

• Citovat
  • Upravit
16245
13.9.16 10:55

S tímhle ti nikdo neporadí. Budeš si to muset sama srovnat v hlavě a rozhodnout se. Řekla bych to manželovi a rozhodovala společne pokud je co rozhodovat. Tři deti nejsou jednoduche ale nakonec budeš rada že je mas uvidíš :hug:
Já mám doma kluky necele 4,5 a 2,5r a do toho každým dnem čekáme třetího kluka. Těhotenství bylo planovane. Během těhotenství u nejstaršího syna zjistili opozdeny vyvoj řeči a mírou formu vývojové disfazie takže odcházíme na logopedie, foniatrii, logooedicke krouzky, psychologii atd… je toho dost. Mladší syn stále vedeny na rhb tapujeme a cvičíme vyvracející nohu do strany… zatím nevím jake to bude az se ten nas třetí narodí ale věřim ze to zvládnu / zvládneme… :srdce:
Na malého se všichni moc těšíme.

S tetanovkou neporadím tam je nejlepší se zeptat odborníka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.9.16 10:57

Co takhle se chránit když dítě nechci..? já mám dvě děti, třetí nechci, mám mirenu, v případě nehody bych šla na potrat.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20777
13.9.16 10:59

@terka85 Teteanovka nevadí, tou se vůbec stresovat nemusíš, neboj. Dá se píchnout kdykoliv během těhotenství, doporučuje se sice spíš druhý trimestr, ale to píš pro jistotu, než že by vadilo hodně, kdyby se dala v prvním. Na zbytek si musíš odpovědět sama a hlavně - řeš to s manželem, sama to vyřešíš velmi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
13.9.16 11:00

Rozhodne bych si to nenechávala pro sebe, řekni to manželovi a poradte se společně!!!
my se nad třetím rozhodujem, ale stále nevíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.16 11:01

Zavolej na Krajskou hygienickou stanici nebo na očkovací centrum a zeptej se na vliv tohoto očkování na graviditu, můžete se online zeptat i tady https://www.ockovacicentrum.cz/cz/tetanus
Pokud dítě nechceš a odmítáš přerušení těhotenství, zvaž adopci dítěte, kdy rozhodnutí odsuneš až do doby porodu nebo máš tu možnost se rozmyslet až tam.
Jestliže máš jen strach, abys neměla dítě postižené, je možnost poprosit o genetické testy.
Já ale věřím, že po vyděšení a uklidnění zjistíš, že si dítě přeci jen necháš, že to zvládneš. Prober to s manželem a rodinou, uvidíš taky, jakou máš podporu doma, ta je moc důležitá. Jestliže podporu máš a ujistíš se, že očkování dítěti neublížilo (běžně se uvádí, že tato vakcína ani v těhotenství nevadí, nejsou to živé baktérie, jen mrtvé kmeny, které max. zatíží trochu imunitu, která bude vyrábět protilátky), začneš se brzy na třetí miminko těšit, jakkoliv to bylo v začátku šokující.

Příspěvek upraven 13.09.16 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.16 11:01

Pokud ho mít nechceš, neměj ho. Pokud jo chceš, ale bojíš se jak to v souvislosti s mladším zvládneš, tak to třeba s někým zkonzultuj, jeho předpokládaný další vývoj. Za 9 měsíců muže byt vsechno jinak. Ja mam od sebe děti 15 měsíců, chtene, ale když došlo na lámání chleba a viděla jsem naši 7 měsíční jak je mala, tak jsem se taky bála. Za 9 měsíců byla úplně jiná a jsme sehranej tým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.9.16 11:03

No teDˇuž by bylo fajn miminko donosit, porodit a s láskou vychovat, když už je počatý. neboj, to zvládnete :hug: my máme 3 kluky, a je to úplně super.
Ta tetanovka by snad měla být v pohodě, v tý době jsi ještě těhotná nebyla, nebo úplně čerstvě, a dobrý to není, ale snad by to nic poškodit nemělo, tetanovka je mám za to neživá vakcína, těhotným jsou zapovězeny jen živý. chřipku a čk třeba v těhotenství očkovat doporučují, bohužel, tak tetanus by neměla být tragédie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
13.9.16 11:06

Rozhodnutí a jeho následky jsou jen a jen na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
13.9.16 11:07
@terka85 píše:
Ahoj holky, nevím co dělat, jsem z toho špatná. Máme dva kluky (5 let a druhému je 15 měsíců). Dnes jsem si udělala test a vyšel pozitivní. Jsem z toho vyřízená, třetí dítě jsme nechtěli. Nevím, co dělat. S tím mladším synkem navíc cvičíme Vojtovku (teď v 15 měsících začal lézt, zatím se staví), doktorka říkala, že s ním bude ještě hodně práce a do toho mám přivést třetí dítě? Vím, že dítě je dar, že jiné by za mimčo dali nevím, co. Ale nevím, jestli dám třetí dítě. Manžel to zatím neví… Po druhém porodu jsem říkala, že už rodit nechci a teď tohle? Ještě jedna věc - před cca 3 týdny jsem byla na očkování proti tetanu. Mám strach…

No ono kdyz spis s chlapem a nechranis se, tak se muze stat ze otehotnis, vis? ale to asi vis, kdyz mas dve deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí