Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@paola white klasika, první dávka v devíti týdnech, to mi tvrdili, že je to jen vyrážka, pak za 4 týdny, to už se vysypala celá, nějak jsem umazala a po té třetí dávce jsem ji dávala do kupy půl roku, teď má jen hnusný flek pod kolenem, ve vláskách a za ušima, tam to má do živýho masa, ale tedy stojí mě to nemalé úsilí, a v pondělí jdeme na roční prohlídku a bude ji chtít naočkovat, kdybych vydržela alespoň do konce května, abych ji pak hned odvezla k moři, pneumokoky jsem nedala vůbec a z MMR mám hrůzu, já nejsem neočkovací typ, z těch nemocí mám vítr, ale koukat se pak na malou a celé dny ji držet, aby se neškrábala, to je děs a doktor jen řekne, že to nemá v takovém rozsahu, bodejť, když ji v tom nejhorším neviděl, poslal nás ke kožní, ta řekla atopák, smiřte se s tím a že má novinku, vytáhla časák a tam reklama na ovesnou koupel, tak jsem jí říkala, že v tom ji koupu už dva měsíce a ona, že prý kde jsem to sehnala, běžné pytlíky z DM, co je tam mají 100let, prostě skvělý odborník
a jediný dětský širko daleko. Nastudovala jsem to a vychytala sama, s velkým úsilím a teď má přijít hexa a ona je v podstatě čistá, jenže nebude
![]()
@lucineeccka šťastná to ženo, ale pro většinu pediatrů to KI není.
@terinka4444 tak to ti 2+1 neprojde když jste očkovali takhle
můžeš se ještě pokusit uhrát to na aktivní protilátky. v době kdy se nachýlí čas k očkování donuť pediatru aby malé vyšetřila protilátky na nemoci v hexe a třeba je bude mít (osobně tomu nevěřím, ale zkusit se to musí) pokud je bude mít v dobré hladině můžeš zkusit argumentovat tím že protilátky má tak nač další dávka, pokud je nebude mít vůbec nebo velmi nízké pak bych uvažovala nad tím jestli má cenu dát 4. dávku když první 3 hladiny vytvořit nedokázaly ![]()
@terinka4444 MMR bych fakt v dohledné době být tebou nedávala, ta má přímo ve vedlejších účincích i vyrážku a i bez AE to dětem občas udělá fakt hnusnou vyrážku, však je to živá vakcína a je tam složka proti zarděnkám, se podívej, jak vypadají zarděnky, že… ![]()
A vítr bys mohla mít tak akorát ze spalniček, jinak jsou zarděnky a příušnice poměrně běžná „dětská“ nemoc, kterou dřív děti běžně prodělávali, spalničky jsou trochu horší, na wiki se dočteš, že je to nejčastější příčina úmrtí dětí třetího světa ve věku do 5let, jenže to je právě ten háček, my, kteří žijeme s perfektní výživou, léky, v komfortu, s lékařskou péčí na každém kroku, se myslím tolik bát nemusíme
Také mě to čeká, konkrétně MMR a už z toho mám hlavu bolavou
Letos půjde k zápisu a už mě varovali, že bez toho nemá šanci. Kamarádka teď říkala, že „sehnala“ nějaké potvrzení o očkování homeopatickou vakcínou, tak budu muset na výzvědy
Mám docela rozumnou doktorku, ale zda je ochotná napsat něco jinak, to netuším ![]()
Teri, ani se ti nedivím, že máš strach, malý neměl nikdy reakci na hexu a i tak jsem se bála ![]()
@terinka4444 A čeho se bojíš? Doktorky? Tak to odlož. Je to jenom doktorka, ne bůh, vy jste zákazníci.
No holky, děkuju, fuj fuj, budu to v pondělí řešit. Já jsem takový očkovací typ, starší je proočkovaná skrz naskrz a to jsem to vše ještě tvrdě platila, ale u té malinké je to hrůza hrůzoucí. Uvidím, co mi poví, ale do 18-ti měsíců ji mohu odložit, že? Nemůže si trvat doktor na očkování ihned.
@lucineeccka píše:
@terinka4444 A čeho se bojíš? Doktorky? Tak to odlož. Je to jenom doktorka, ne bůh, vy jste zákazníci.
@kozisek A to Kamka v těch devíti týdnech dostala tu skvělou šarži, co stahovali z oběhu, jestli to mělo souvislost, to nevím, ale měla po ní šílenou horečku 39,5, u těch dalších už do 39.No jo, ach jo nějak se s ním o tom pobavím, snad mě pochopí.
@terinka4444 Nemusíš se rvát, stačí mít kamennou tvář a stát si za svým.
Pokud je rozumná, nebude ti dělat problémy a ještě když vidí, že jsi očkovačka.
Držím palce, ať je malá fit.
![]()
Ja myslim, ze doktor nema pravo sdelovat skolce konkretni informace (co, kdy a jak mate naockovano), je to lekarske tajemstvi. Ani skolka nema pravo projizdet ockovaci prukazy. Je formular, ve kterem jenom doktor potvrdi, ze je dite zpusobile do kolektivu, coz zahrnuje i ockovani (kontraindikaci, nebo protilatky).. bohate staci kdyz tam da razitko a nemusi tam nic dalsiho psat. Pokud si chce nad tim jeste umyt ruce, muze tam pripsat „individualni plan“ apod. ale at tam napise cokoli, dulezite je, ze da ro razitko a podepise to.
@terinka4444 nikdo ti nemůže nařizovat, abys naočkovala svoje dítě něčím, co pro něj považuješ za nebezpečné. Pokud budeš odkládat, odlož alespoň na 2r a víc, po 2.narozeninách bývají ty reakce ne tak dramatické
@terinka4444 V tomhle ti nedokážu poradit. My jsme odložili i hexu. Doktorka by už pomalu ráda očkovala, tak to tam jde v pondělí chlap (na půlroční prohlídce) domluvit. (Jsem strašný srab
). Jen ti chci popřát hodně štěstí.
Dokážu si představit, jak by mi bylo, kdyby dcera měla takové reakce.
MMR chci očkovat před pubertou, pokud tyto nemoce dcera neprodělá. S otázkou, zda nám jí vezme školka se budu také potýkat a opravdu nevím, jak to budu řešit. Když bude nejhůř, do školky nepůjde.
(Možná je ale rok před školou povinný, to nevím.
)
@terinka4444 vyhláška jednoznačně říká že očkování hexou má být dokončené do 18m věku. s doktorkou se vůbec nedohaduj. ty jsi rodič! TY máš právo rozhodnout! a pokud řekneš že hexu dáš až v 18m tak se doktorka může na hlavu stavět, ale je to v rámci vyhlášky a nic neporušuješ takže tě ani na socku hlásit nemůže. násilím ti dítě neoočkuje to se neboj.
pokud by si chtěla můžu to poslat čísla paragrafů té vyhlášky aby si měla něco v ruce ![]()
@terinka4444 také jsem měla nervy a připravovala jsem si řeč, pak to ze mě padalo, že si to prostě momentálně nepřeji, že měl v zimě atb, takže chci, aby se dal dohromady a očkování odložit. Řekla ano, ale prý si to mám hlídat. Docela jsem zírala.
Zajímavé je, že nebyl od té doby nemocný. Snad to nezakřiknu. Přímá reakce žádná, ale oslabený organismus asi ano ![]()
@paola white já jsem velký zastánce očkování takže na toto téma bych asi nerozváděla diskuzi ale můj dr. vím že není typ co by do něčeho nutil, sama jsem se ptala na několik nadstandartních očkování a sám mi řekl ať je nedávám(např. neštovice, rotavir atd.) nebo ať s tím počkám rok dva(klíšťata, žloutenka atd.), takže to fakt není člověk který by o tom neměl páru a šlo mu jen o prachy. ale toto fakt důsledně kontroloval. jinak moje teta zemřela před 70 lety na záškrt takže můj názor je že očko důležité je!